جنایتشویی بیسابقه رئيسجمهور فرانسه(خبر ویژه)
رسانه رسمی دولت فرانسه تصریح کرد: دیدار رئيسجمهور فرانسه با ولیعهد جنایتکار سعودی، در ازای قرارداد فروش سلاح و برای بازسازی وجهه بینالمللی بنسلمان بوده است!
همزمان با سفر امانوئل ماکرون به ریاض و دیدار با بنسلمان، وبسایت رادیو فرانسه در گزارشی نوشت: «بعد از سفر به امارات متحد عرب و قطر، امانوئل ماکرون به عربستان سعودی رفت و با ولیعهد این کشور دیدار کرد. بعد از قتل جمال خاشقجی و روشن شدن نقش بنسلمان به عنوان آمر قتل، اکثر رهبران سیاسی جهان از ملاقات با وی شانه خالی میکنند. اما رئیسجمهور فرانسه میگوید که برای ایجاد ثبات در منطقه، باید با همه گفتوگو کرد.
از زمان قتل جمال خاشقجی روزنامهنگار سعودی که در کنسولگری عربستان در استانبول قطعهقطعه شد، بنسلمان شهرت جهانی بسیار زشتی یافت. اگرچه دونالد ترامپ این واقعه هولناک را چندان به روی خود نیاورد اما جو بایدن در روزهای کارزار انتخاباتیاش حکومت عربستان را «دولت مطرود» خواند و بهویژه از ولیعهد این کشور فاصله گرفت.
در این شرایط، دیدار ماکرون با محمد بنسلمان، اعتراض برخی سازمانهای مدافع حقوق بشر و رسانهها را برانگیخته است. اما ماکرون در آستانه ورود به عربستان گفت که برای حفظ ثبات منطقه باید با همه طرفها گفتوگو کرد. برخی معترضان معتقدند که هدف اصلی ماکرون فروش سلاح است. طی سفر ماکرون به امارات، قرارداد فروش هشتاد هواپیمای جنگی رافال به امضا رسید. در سالهای اخیر، عربستان نیز یکی از مشتریان تسلیحات فرانسوی بوده است.
همچنین بدون تردید، پرونده هستهای ایران، یکی از موضوعات گفتوگوی ماکرون با برخی سران عرب منطقه است.»
یادآور میشود اولینبار ترامپ بود که از بنسلمان ولیعهد عربستان و دیگر مقامات سعودی به عنوان گاو شیرده یاد کرد و تاکید نمود از طریق آنها توانسته 450 میلیارد دلار قرارداد امضا کند.
فرانسه در کنار دولت آمریکا شریک جنایات سبعانه رژیم سعودی در یمن بوده است.
نشریات فرانسوی هم مانند رادیو فرانسه تصریح کردهاند ملاقات ماکرون با بنسلمان برای فروش بیشتر تسلیحات به عربستان بوده است.
از سوی دیگر ماکرون در جریان سفر به عربستان مدعی شد «احیای برجام بدون در نظر گرفتن خواستههای اسرائیل و کشورهای عربی، شانس چندانی ندارد». این سخن مجددا نقش فرانسه به عنوان پلیس بد در جریان مذاکرات برجام در 6 سال قبل را یادآور میشود.
در همین حال جرج قرداحی وزیر اطلاعرسانی لبنان اخیرا ضمن اعلام استعفا فاش کرد: در دیدار نخستوزیر نجیب میقاتی پی بردم که فرانسویها مایلند من، پیش از سفر ماکرون به ریاض استعفا کنم، شاید که این موضوع به گشودن باب گفتوگو با مسئولان سعودی درباره لبنان کمک کند.
در واقع، ماکرون میخواسته استعفای قرداحی از وزارت را که خواسته سعودیها بود، برای آنها فاکتور کند. در همین حال وبسایت بیبیسی در تحلیلی پیرامون سفر ماکرون به ریاض و ملاقات با بنسلمان نوشت: «ماکرون نخستین رهبر یک کشور مهم اروپایی است که از زمان قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار عربستانی در سال 2018، به این کشور سفر کرده است. براساس گزارش سازمانهای امنیتی آمریکا، محمد بنسلمان شخصا دستور قتل جمال خاشقجی را صادر کرده بود. از زمان کشته شدن این روزنامهنگار در ترکیه، محمد بنسلمان به کشورهای اروپایی یا آمریکا سفر نکرده است. آقای ماکرون که پیش از عربستان به قطر و امارات سفر کرد، روز جمعه با ارجاع به مسئله قتل جمال خاشقجی گفت: تصمیماتی برای رفتن به جده به معنای تایید هیچ چیز نیست. ما همواره درباره مسائل مرتبط با حقوق بشر یا این مورد مشخص، مواضعمان روشن بوده است.
او گفت که عربستان در این مدت نشست سران جی-20 را برگزار کرد و بهرغم مسئله خاشقجی، تعداد زیادی از قدرتهای جهان این نشست را بایکوت نکردند.
البته این نشست که ماکرون اشاره میکند، به شکل مجازی برگزار شد.»
بیبیسی میافزاید: سفر رئيسجمهور فرانسه به سه کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس، تا اینجا سود اقتصادی قابل توجهی برای این کشور اروپایی داشته است. امارات متحده عربی یک توافق خرید تسلیحاتی با فرانسه امضا کرد که بیش از 19 میلیارد دلار ارزش دارد. خرید 80 هواپیمای رافال از فرانسه، بخش مهمی از این توافق بزرگ تسلیحاتی است. این توافق با انتقاد سازمان دیدهبان حقوق بشر روبهرو شد. این سازمان میگوید امارات نقش قابل توجهی در «جنایاتی که در جریان عملیات نظامی در یمن» رخ داد، ایفا کرده است. در سال 2020 نیز عربستان که رهبری عملیات نظامی در یمن را بر عهده دارد، بزرگترین خریدار اسلحه از کشور فرانسه بود».