kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۰۹۳۹
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۷
وزیر نیرو اعلام کرد

افزایش ۶۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق تا تابستان ۱۴۰۱

وزیر نیرو گفت: برای تابستان سال آینده برنامه داریم که در مجموع شش هزار مگاوات به تقویت تولید برق کشور افزوده شود و این ظرفیت یک عدد بی‌سابقه‌ای در صنعت برق کشور محسوب می‌شود.

 


به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم، ‌علی‌اکبر محرابیان‌ با بیان این‌که افزایش شش هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق با استفاده از ظرفیت‌های داخل کشور تامین می‌شود، اظهار کرد: تا سال آینده چهار هزار و 500 مگاوات نیروگاه حرارتی وارد شبکه تولید شده و 500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و هزار مگاوات هم افزایش توان تولید یا آپگرید کردن ایستگاه‌های موجود را خواهیم داشت.
وی افزود: در تابستانی که پشت سر گذاشتیم 15 هزار مگاوات کسری تراز تولید داشتیم، یعنی به همین‌اندازه خاموشی در شبکه و یا محدودیت تولید داشتیم؛ بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، وزارت نیرو برنامه‌ای را در چارچوب ابلاغ دولت پیش گرفت که طی چهار سال آینده شرایط تولید برق را به سرعت بهبود دهیم.
وزیر نیرو ادامه داد: طی سه ماه گذشته، چهار واحد تولید برق با ظرفیت 800 مگاوات وارد مدار شده و طی ماه‌های آینده با برنامه‌های پیش‌بینی شده شاهد بهره‌برداری از نیروگاه‌های فراوانی خواهیم بود.
کاهش 50 درصدی نزولات آسمانی
محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که در حال حاضر، آب پشت سدهای کشور محصول سال آبی گذشته است، یادآور شد: در سالی که پشت سر گذاشتیم، 50 درصد کاهش نزولات جوی داشتیم که یک عدد بی‌سابقه بوده و طی 52 سال گذشته، کشور چنین خشکسالی را تجربه نکرده بود. این درحالی است که با توسعه فراوانی در حوزه خانگی، شرب و کشاورزی طی سال‌های اخیر، مصارف آبی کشور به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی مهم‌ترین اولویت ما تامین آب پایدار برای بخش شرب کشور است که مردم دچار مشکلاتی نشوند، البته خواهشمان هم این است که مردم حتما در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.
این مسئول گفت: در حوزه کشاورزی لازم است تا اقدامات جدی در جهت افزایش راندمان تولید کشاورزی داشته باشیم. متاسفانه امروز شاهد هستیم که بسیاری از مزارع کشور به روش غرقابی کشت می‌شود. مصارف ما در حوزه کشاورزی با حفظ تولید و افزایش راندمان باید کاهش یابد و با این میزان آب شاهد رونق بیش‌تری باشیم.
آمارها نشان می‌دهد در حال حاضر از مجموع حجم مخازن سدهای کشور به میزان حدود ۵۰.۵ میلیارد متر مکعب، حدود ۱۷.۷ میلیارد متر مکعب آب پشت سدها ذخیره شده است.
آمار دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور نشان می‌دهد، با سپری شدن 65 روز از سال آبی، تا پنج آذرماه (سال آبی 1401-1400) میزان حجم آب در مخازن سدهای کشور حدود 17.7 میلیارد متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته 30 درصد کاهش نشان می‌دهد.
فیروز قاسم‌زاده، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور در این خصوص گفت: میزان کل حجم خروجی از سدهای کشور از ابتدای مهرماه تا پنج آذرماه معادل چهار میلیارد مترمکعب است که بیانگر کاهش 37 درصدی نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته است.
وی افزود: در شرایط کنونی، از مجموع حجم مخازن سدهای مهم کشور به میزان حدود 50.5 میلیارد متر مکعب، حدود
35 درصد آب ذخیره شده وجود دارد.
​مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با بیان اینکه میزان پرشدگی سدهای مهمی چون زاینده‌رود، شمیل و نیان و سفید رود در شرایط فعلی حدود 14 تا 17 درصد است، افزود: در استان‌های خوزستان و تهران، میزان پرشدگی متوسط مخازن طی سال آبی جاری به ترتیب حدود 38 درصد و 20 درصد است.