وزیر بهداشت: واکسن رازی یکی از پیشرفتهترین واکسنهای دنیا است
پنج میلیون دُز واکسن «کووپارس» تولیدشده در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی تحویل وزارت بهداشت شد.
به گزارش وبدا، وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی نیز حضور داشت، گفت: واکسن رازی کووپارس یکی از پیشرفتهترین واکسنهای دنیا و از نوع پروتئینی است و امروز پنج میلیون دُز واکسن رازی کووپارس برای توزیع در کشور را از موسسه رازی تحویل گرفتیم.
بهرام عیناللهی ادامه داد: با سرعت بالای واکسیناسیون در کشور و بعد از تزریق دو دُز واکسن کرونا، نیاز است دُز سوم برای افرادی که ۴ ماه از زمان تزریق دُز دوم آنها گذشته به ویژه برای افراد گروه پرخطر تزریق شود، اما در آینده نیز احتمال نیاز به این واکسنها وجود دارد، که اطمینان قلبی داریم که مجموعههایی مانند موسسه رازی، به خوبی اقدام به تولید واکسن میکنند. این مجموعه یک قرن قدمت و امکانات پیشرفتهای دارد و امروزه در کنترل بسیاری از بیماریها به ما کمک میکند.
عین اللهی افزود: خرسندیم که برای تزریق دُز سوم، از واکسنهای ایرانی استفاده میکنیم. براساس پیشبینیهای کمیته ملی واکسن، میزان نیاز به واکسن رازی کووپارس را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکنیم. مصرف داخلی برای ما اولویت اول است، اما مازاد بر مصرف داخلی، اجازه صادرات واکسن را میدهیم تا به مردم سایر کشورها کمک کنیم و بتوانیم تاییدیههای بینالمللی را کسب کنیم. در حال حاضر نیز کمیته ملی واکسن مصوب کرده که واکسن سازهای داخلی تا سقف ۲۰ درصد تولیداتشان میتوانند صادرات داشته باشند.
وی بیان داشت: وزارت بهداشت مسئول سلامت مردم است و تلاش ما این است که مردم سالم و شاداب باشند و بتوانند به امور روزانه خود برسند. خیلی از مردم تشکر میکنیم که به وزارت بهداشت، اعتماد داشتند. تا امروز حدود ۸۵ درصد از جمعیت هدف، دُز اول و حدود ۷۰ درصد دو دُز واکسن را دریافت کردهاند که این یک آمار شگفت انگیز در دنیا است.
وزیر بهداشت اظهارداشت: به خاطر اطمینان مردم به دولت و وزارت بهداشت، در مدت زمان کوتاه و با سرعت بالا، پوشش مناسبی از واکسیناسیون کرونا در کشور ایجاد شد. اکنون پیک کرونا در ایران فروکش کرده، اما همیشه احتمال ایجاد پیک بیماری در کشور وجود دارد و نیاز است که پروتکلهای بهداشتی همچنان رعایت شود. فعلا باید با کرونا زندگی کنیم. کشورهایی که درصد بالایی واکسن کرونا تزریق کرده بودند، وقتی عادی انگاری کرده و بازگشاییهای گسترده را انجام دادند، گرفتار موج بیماری شدند، همانگونه که در آلمان، روزانه حدود ۵۰ هزار بیمار جدید و ۲۰۰ مورد فوت گزارش میشود و در آمریکا و روسیه، وضعیت مناسبی وجود ندارد، بنابراین لازم است که مردم حتما پروتکلها را رعایت کنند.
عیناللهی یادآور شد: در کرونا با فاجعه ملی و جهانی روبهرو بودیم بگونهای که در کشور روزانه تا
۵۰ هزار بیمار جدید شناسایی میشدند و ۷۰۰ نفر نیز جان خود را از دست میدادند. هفته گذشته جلسهای با مدیران موسسه روبرت کخ آلمان داشتیم و تولید واکسن کرونا در پلتفرمهای مختلف در ایران، باعث تعجب آنها شده بود اما این حرکت، نمادی از تحقق شعار «ما میتوانیم» است.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در نشست بررسی پیشرفتهای موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی که با حضور وزیر بهداشت و جمعی از نمایندگان مجلس، مدیران وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: باید از واکسن سازهای داخلی به ویژه رازی حمایت بیشتری شود. موسسه رازی فقط وابسته به وزارت جهاد کشاورزی نیست بلکه دارایی و خانه وزارت بهداشت و پشتوانه سلامت مردم ایران است.
سید جواد ساداتی نژاد افزود: موسسه رازی تا آخرسال میتواند ۴۰ میلیون و تا شهریور سال آینده ۱۰۰ میلیون دُز واکسن رازی کووپارس را تولید کند و باید در خرید از آنها، حمایت بیشتری شود. این واکسن مشتری صادراتی هم دارد اما اولویت، مصرف داخلی است. به گفته رئیسموسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، «کووپارس» نخستین واکسن تزریقی استنشاقی جهان ضد کرونا است که همه دانش و فناوری تولید آن، ایرانی است.
علی اسحاقی بیان داشت: افرادی که دو واحد واکسن از نوع ویروس غیر فعال یا واکسنهای دیگر را دریافت کردند میتوانند واکسن رازی را در دُز سوم بزنند.