kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۰۱۳۸
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۸
«اسرائیل هیوم» پاسخ می‌دهد

رژیم صهیونیستی و ارتجاع عرب چگونه در برابر بشار اسد تسلیم شدند؟

منابع بلندپایه امنیتی رژیم صهیونیستی با اعتراف به پیروزی «بشار اسد» با وجود تمام تلاش‌های موجود برای سقوط دمشق، مانند واشنگتن و سایر همپیمانان عرب خود در منطقه، پذیرفته‌اند که گزینه براندازی نظام سوریه، دیگر فایده‌ای ندارد.

 


سرویس خارجی-

پس از انتشار گزارش‌های متعدد درباره عادی‌‌‌سازی و توسعه روابط برخی از کشورهای عربی با دمشق که به اعتقاد ناظران سیاسی با چراغ سبز واشنگتن صورت گرفته، دیگر تل‌آویو نیز مانند همپیمان قدیمی خود چاره‌ای جز پذیرش واقعیت موجود نداشته و لذا رسما پذیرفته که دیگر موضوع سقوط دمشق و دولت «بشار اسد» معنایی ندارد. روزنامه «رأی الیوم» با انتشار گزارش منتشر شده در روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» نوشته: «اسرائیل رسما به شکست خود اعتراف می‌کند و می‌داند که برکناری اسد، دیگر یک گزینه نیست و وی پس از گذشت نزدیک به 10 سال،
در حال گسترش نفوذش در سراسر سوریه است.»
بر این اساس، «لیلاخ شووال» تحلیلگر نظامی، در روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به نقل از منابع بلندپایه امنیتی در رژیم صهیونیستی گفته: «تغییراتی که در مرحله اخیر در سوریه رخ می‌دهد، بسیار دراماتیک و چشمگیر است. پس از این‌که سوریه نزدیک به یک دهه، در یک «جنگ داخلی» وحشیانه غرق در خون بود و طی آن‌، صدها هزار نفر کشته و زخمی شدند و میلیون‌ها نفر از این کشور‌گریختند؛ رئیس‌جمهور بشار اسد به قدرت بازگشته و اکنون تلاش می‌کند تا حاکمیت خود را بر کشور تثبیت کند.» وی در عین حال مدعی شد که بشار اسد اکنون به دنبال تحمیل قدرت خود بر سراسر سوریه و حتی بر طرف‌هایی مانند ایران است که به او در این مسیر کمک کرده‌اند.
این تحلیلگر صهیونیست به نقل از منابع مذکور مدعی شد: «این اقدام اسد از این نظر جالب توجه است که او مدیون ایرانی‌ها و حزب‌الله است. زیرا در آغاز جنگ داخلی، اسد شکست‌های زیادی را متحمل شد. اما ایران و حزب‌الله و سپس روسیه به سوی آن شتافتند و آن را به پیروزی رساندند.» شووال به نقل از منابع بلندپایه رژیم صهیونیستی با نادیده گرفتن درخواست کمک دمشق از ایران و روسیه، ادعا می‌کند: «ایران و حزب‌الله از سال ۲۰۱۲ از طریق مشاوره نظامی، انتقال تسلیحات و کمک‌های اقتصادی و سپس با نیروهای رزمی وارد خاک سوریه شدند، سپس روسیه متوجه شد که فرصتی برای نفوذ در منطقه وجود دارد و شروع به پمپاژ تجهیزات، وسایل جنگی و نیرو کرد. عملا مداخله نیروهای خارجی، و عمدتا روسی، نظام اسد را نجات داد و کنترل آن را بر دولت بازگرداند.»