حمایت وزیر اقتصاد از بازار سرمایه
به گزارش وزارت اقتصاد، سیداحسان خاندوزی در جلسه مشترک با کمیسیون اقتصادی مجلس که با هدف بررسی برنامههای وزارت اقتصاد برای ساماندهی وضعیت بازار سرمایه تشکیل شد، با اشاره به اینکه باید نگاه راهبردی به مسیر حرکت بازار سرمایه به عنوان یکی از اساسیترین بازارها داشته باشیم، گفت: در کارگروه مشترکی که بین وزارت اقتصاد و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است، تلاش داریم جمعبندی نهایی ما تصویب مصوبهای ماندگار جهت اصلاح بازار سرمایه باشد.
وی در ادامه به جلسه این وزارتخانه با بانک مرکزیاشاره کرد و افزود: در این جلسه ابزارهای تعیین نرخ سود بانکی که برای فعالان بازار سرمایه اهمیت دارد، مورد بررسی قرار گرفت و هماهنگیهای لازم به منظور همسان سازی سیاستگذاریها و بحث نرخ ارز نیز به انجام رسید.
وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به اینکه بازار سرمایه کشور نماد هماهنگی سیاستهای مختلف در حوزههایی از جمله صنعت، معدن، پتروشیمی، نفت و... است، بهبود بلندمدت و ایجاد اعتماد را مستلزم عملکرد تمام این بخشها دانست و خاطرنشان کرد: سطح انتظارات سهامداران و فعالان بازار سرمایه با عملکرد وزارتخانههای اقتصادی مطابقت دارد و اینکه صرفاً یک وزارتخانه در بازار سرمایه نقش ایفا کند حرف علمی نیست.
خاندوزی از سهامداران خرد بازار سرمایه خواست سواد مالی خود را ارتقا داده و سطح انتظارات خویش را با واقعیتها و جنس بازار سرمایه تطبیق دهند.
گفتنی است وزیر امور اقتصاد و دارایی دیروز همچنین در نشستی مشترک با رئیسکل بانک مرکزی و رئیسو اعضای هیئت مدیره سازمان بورس حضور یافت و با اشاره به گفت وگو بین نهادهای سیاستگذار اقتصادی اظهار کرد: این امر میتواند به نتایج مطلوبی ختم شود و در صورت استمرار، معنای بسیار روشنی برای فعالان اقتصادی و بازار خواهد داشت. این نکته که در پس سیاستهای اقتصادی هماهنگیهای لازم وجود دارد و استمرار آن بسیار مهم و مطلوب است.
انتقادات سؤالبرانگیز از خاندوزی
گفتنی است با اینکه کمتر از سه ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم میگذرد، هجمههای سؤال برانگیزی علیه برخی وزرا شکل گرفته است. خاندوزی که سیاست کنترل تورم از مسیر کاهش استقراض دولت از بانک مرکزی را در دستور کار قرار داده، این روزها از سوی برخی رسانهها به شدت مورد انتقاد قرار میگیرد و حتی شایعاتی هم درمورد او بیان میشود.
در همین رابطه، فرشاد فتوت رئیسروابط عمومی وزارت اقتصاد در واکنش به حواشی اخیر در توییتر نوشت: «خبر منتشر شده در برخی رسانهها درباره تذکر رئیسجمهور و گلایه ایشان از عملکرد برخی وزرای اقتصادی دولت کذب محض و شامل اطلاعات نادرست و جهتدار برای تشویش اذهان عمومی است. لازم است رسانهها از باز نشر اخبار غیر مستند که با رویکرد تخریب وجهه دولت طراحی و تولید میشود خودداری کنند.»
سید سجاد پادام، کارشناس اقتصادی هم در واکنش به انتقادات جهتدار از وزیر اقتصاد نوشت: چهاردهم مرداد روزی که آقای رئیسی سرکار آمد شاخص بورس یک میلیون و 407 هزار بود و امروز شاخص یک میلیون و 435 هزار است. یعنی شاخص در مجموع 28 هزار واحد رشد کرده اما سرمایهدار رسانه دار اسمش را میگذارد سقوط و هر روز هجمهها و شایعات بیاساسی علیه دکتر خاندوزی منتشر میکند. اما دلیل این خصومتها چیست و کجاست؟
وی افزود: باید بدانیم آن کس که از شرایط تورمی منتفع میشود سرمایهدار است و دکتر خاندوزی اصلاح را از همینجا آغاز کرد، از کنترل تورم و به جای تامین مالی کسری بودجه از بانک مرکزی، یا بهتر بگوییم از جیب مردم، به فروش اوراق دولتی روی آورد. صندوقهای تثبیت، سرمایه خوبی برای خرید اوراق دولتی وسط آوردند و سرمایهداران از این ناراحتاند که شما چرا سیگنال میدهی که سود خرید اوراق از سرمایهگذاری در بورس و... بیشتر است. پس زیان سرمایهداران رسانهدار دو سویه شد نه بورس نه تورم. یا باید اوراق دولتی بخرد یا دروغپراکنی کند.
کارشناس مرکز پژوهش مجلس یادآور شد: در سقوط سال گذشته بورس که سرمایهداران مطلع سود کرده بودند، اینقدر به وزیر وقت اقتصاد هجمه نشد، اما امروز که هیچ سقوطی رخ نداده و فقط یک سیگنال منعکس شده که ممکن است سود اوراق دولتی بیشتر از بورس باشد صدای صاحبان سرمایه رسانهدار درآمده.
پادام تأکید کرد: بنده فکر میکنم مسیری که دکتر خاندوزی برای کنترل تورم در پیش گرفته به سود اکثریت مردم است و هیچ وجه نباید به سروصدای سرمایهداران رسانهداری که میخواهند همیشه برنده باشند اعتنا کند و در این مسیر باید توسط سایر ارکان دولت با قدرت پشتیبانی شود و تغییر به نفع مردم یعنی همین.