kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۹۳۵۴
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۱
مدیر پژوهشکده دانشگاه آزاد اسلامی اراک خبر داد

گام دیگر در علم داروسازی با تولید واکسن خوراکی در ایران

مدیر پژوهشکده اعصاب کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: واکسن خوراکی کرونا در این پژوهشکده در حال ساخت است و هم‌اکنون مرحله فاز آزمایشات حیوانی را می‌گذراند.

 

 اراک- خبرنگار کیهان: 

 حمید مهاجرانی در گفت وگو با خبرنگارکیهان در اراک؛ در مورد روند پیشروی واکسن خوراکی کرونا در انسان اظهار کرد: ژن ویروس کرونا هنگام مصرف؛ وارد سیستم ایمنی بدن می‌شود و ایمنی لازم را ایجاد می‌کند.
 وی افزود: خوراکی بودن این واکسن موجب تحریک و ترشح آنتی بادی‌هایی می‌شود که با آزاد شدن در مخاط ریه برخلاف سایر واکسن‌ها از ناقل بودن فرد جلوگیری می‌کند.
مهاجرانی ادامه ‌داد: سیستم تنفسی در صورت استفاده از واکسن‌های دیگر، ضدعفونی نمی‌شود، اما با توجه به وجود محور ایمنی‌ بین دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی که به آن محور روده_ ریه یا گوارش-ریه می‌گویند، پس از مصرف این واکسن، سلول‌های ایمنی از طریق این محور و سیستم لنفاوی سلول‌های ایمنی به سمت ریه‌ها می‌روند و ریه‌ها را از ویروس خالی می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: در ساختار این واکسن خوراکی، از پروبیوتیک‌هایی همراه با پروبیوتیک اصلی استفاده شده که بر این اساس توانستیم از مصرف یک مکمل شیمیایی در این واکسن جلوگیری کنیم.