kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۸۰۸۳
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۴

ایران در رسانه‌های جهان



سرویس سیاسی-
رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای روزانه اخبار و تحلیل‌های مختلفی را درباره ایران منتشر می‌کنند. ترجمه گلچینی از این گزارشات و تحلیل‌ها به معنای تایید محتوای آنها نبوده و صرفاً برای آشنایی مخاطبان با فضای رسانه‌های خارجی درباره کشورمان است.
ریسپانسیبل اسپیس کرفت:
دیپلمات‌های ارشد آذربایجانی و ایرانی سعی می‌کنند
تا تنش‌ها را کاهش دهند
پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرفت» در یادداشتی نوشت: وزرای خارجه ایران و آذربایجان در اقدامی آشکار برای کاهش تنش‌هایی که در هفته‌های اخیر بین دو طرف ایجاد شده است، صحبت کردند. دو وزیر خارجه همچنین در مورد چگونگی حل مسائل حمل‌ونقل در نظم جدید پس از جنگ در جنوب ارمنستان بحث کردند.
جیحون بایراموف وزیر خارجه آذربایجان، در تاریخ 13 اکتبر با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، تلفنی گفت وگو کرد. هر دو طرف به اتهامات شدید دوجانبه‌ای ‌اشاره کردند که باکو و تهران به یکدیگر وارد کرده‌اند و تمایل خود را برای گذر از آنها اعلام کردند.
وزارت خارجه ایران بیانیه‌ای با این عنوان مطرح کرد: «این دو کشور باید از سوء تفاهم‌ها در روابط خود جلوگیری کند.» تهران و باکو دشمنانی دارند و دو طرف نباید به دشمنان این فرصت را بدهند که روابط بین دو کشور را مختل کنند و نگرانی‌ها باید از طریق گفت‌وگو و همکاری برطرف شود.
این تماس دیپلماتیک پس از هفته‌ها لفاظی‌های خصمانه بی‌سابقه میان دو همسایه و همچنین رزمایش‌های گسترده نظامی ایران در مرز آذربایجان انجام شد.
در پی گفت‌وگوی 13 اکتبر، ایران اعلام کرد که دو زندانی ایرانی که در حال حاضر در آذربایجان زندانی هستند به کشور خود تحویل داده می‌شوند. هر دو وزیر خارجه به موضوع ترانزیت اشاره کردند، اما نشان دادند که دو طرف در حال کار بر روی راه‌حلی برای رفع این مشکل هستند.
گزارش شده است که دو راننده ایرانی بازداشت شده در حال حمل محموله به قره‌باغ بوده‌اند و در حالی که اداره گمرک آذربایجان آزادی آنها را تکذیب کرده است، در همان حال آنها اطلاعات جدیدی را در مورد رانندگان، از جمله نام آنها و جرائمی که به آنها متهم شده‌اند، به رسانه‌ها بیان کردند.
گفت‌وگوی بایراموف و امیرعبداللهیان ظاهراً به چگونگی اجتناب از چنین حوادثی در آینده پرداخته است.
در حالی که در بیانیه‌ ایران آمده است: «امیرعبداللهیان گفته است که تهران انتظار دارد مشکل تردد کامیون‌های ایرانی در جمهوری آذربایجان حل شود.» و طرف ایرانی همچنین گفت که بایراموف «با مقامات گمرک دو کشور گفت‌وگو کرده تا مشکل ترانزیت کالاهای ایرانی را حل کنند» و «بر پیگیری آزادی دو راننده کامیون ایرانی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان تاکید شده است»؛ بیانیه آذربایجان به هیچ یک از موارد فوق‌ اشاره نکرده است.
در بیانیه آذربایجان آمده است: «تصمیم گرفته شد تا مسائل مربوط به حمل‌ونقل ترانزیتی از طریق جمهوری آذربایجان و از طریق تماس مستقیم میان نهادهای دولتی مربوطه مورد بحث قرار گیرد.»
ایران در حال حاضر تمایل خود را برای کمک به ارمنستان برای احداث جاده جدیدی از طریق جنوب ارمنستان به ایران اعلام کرده است که در آن آذربایجان را از مسیر ترانزیتی خود خارج می‌کند.
الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در مصاحبه‌ای با روزنامه ایتالیایی رپوبلیکا در 13 اکتبر همچنین به موضوع ترانزیت ایران پرداخت. علی‌اف اظهارات قبلی خود را تکرار کرد که در آن خواسته‌های مکرر از تهران برای انجام کاری در رابطه با کامیون‌های ایرانی که به قره‌باغ می‌روند را بیان کرد.
علی‌اف گفت: «لطفاً به این فعالیت تجاری غیرقانونی در قره‌باغ توسط تجار ایرانی توجه کنید.» «ما در موقعیتی نبودیم که دولت [ایران] را متهم کنیم. ما فهمیدیم که برخی از شرکت‌های خصوصی این کار را انجام می‌دهند. اما ما خواستیم آن را متوقف کنیم. آنچه در عوض اتفاق افتاد، همه می‌بینند.»
هیل: باید شکاف‌های تحریمی که ایران را
قادر به فروش نفت به چین و ونزوئلا می‌کند، پر کنیم
پایگاه اطلاع‌رسانی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا گزارش داد: تهران با وجود همه تحریم‌ها، مشتریان مشتاق خود را برای صادرات مهم نفت و گاز در رژیم‌های اقتدارگرا و کمونیستی برجسته جهان نظیر ونزوئلا و چین، تضمین کرده است. کاراکاس یک مسیر خلاقانه را در پیش گرفت، ابتدا طلا را برای نفت پرداخته و نفت خام سنگین خود برای میعانات گازی ایران مبادله می‌کند. در مقابل، پکن مستقیماً پول نقد می‌پردازد؛ 280 میلیارد دلار در سال 2019 ]عددی بی‌مبنا و غلط از سوی هیل![ پس از آن معامله‌ای به ارزش 400 میلیارد دلار در سال جاری. به طور طبیعی، این تجارت غیرقانونی تلاش‌ها را برای مجبور کردن ایران به تعدیل رفتارهای مخرب و پایان دادن به دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای تضعیف می‌کند و به‌طور بالقوه به منافع و امنیت ملی ایالات متحده آسیب می‌رساند.
با این حال موفقیت ایران در برقراری ارتباط با ونزوئلا و چین به این معنا نیست که تحریم‌های آمریکا شکست خورده است. تحریم‌ها ایران را مجبور به معامله با چند رژیم همفکر خود کرده است و از همه مهم‌تر، تحریم‌ها ایران را وادار کرده است تا تجارت غیرقانونی خود را پنهان کند: ردیابی ماهواره، فاش کردن پرونده‌ها، تغییر نام پرچم و نام، استتار فیزیکی و تعداد زیادی نقض قوانین دریایی دیگر.
با درک بهتری از تردد کشتی‌ها، ایالات متحده و متحدانش می‌توانند کل این اقدامات سرکشانه را برای همه طرف‌ها بسیار گران تمام کنند، شکاف‌های اجرایی را پر کرده و واقعاً تهران را تحت فشار قرار دهند.
طیف وسیعی از فریب‌های حمل‌ونقل که توسط تسهیل‌کنندگان تجاری و فعالان آنها انجام می‌شود باید بسیار گران تمام شود. به نحوی که بتوانند حالت منع‌کننده‌ای داشته باشد. به عنوان اولین قدم، ما به وزارت خزانه‌داری توصیه می‌کنیم دامنه تحریم‌ها را در قبال اقداماتی که «حمایت قابل توجهی» از بخش کشتیرانی ایران می‌کند، را گسترش دهد. ایالات متحده باید متخصصان باندینگ، مقامات بندری، نمایندگان واردکننده، شرکت‌های مدیریتی، اجاره‌کننده‌ها، اپراتورها، بیمه‌های دریایی، طبقه‌بندی‌کننده‌ها و سایر «ارائه‌دهندگان خدمات دریایی» مرتبط با ایران را مجازات کند. همچنین وزارت خزانه‌داری باید دامنه خدمات دریایی قابل تحریم را گسترش داده و برای شناسایی و هدف قرار دادن شرکت‌های ونزوئلایی یا چینی که در قاچاق مشارکت دارند، اقدام کند.
تحریم‌ها جریان سرمایه خارجی را کند کرده و شرکای تجاری ایران را به وضعیت بدتر از بدترین‌ها رسانده است. ایران و متحدان مشکوک آن در حال حاضر در ادامه یک دور باطل هستند که پایبندی جهانی را تضعیف می‌کند و به ایران اجازه می‌دهد تا به رفتارهای مخرب و مضر خود ادامه دهد. تمرکز بیشتر بر روی روش‌های خاص و عاملان آنها برای قطع شیر نفت ایران ضروری است.
جروزالم پست: گروه یهودی لو طاهور
در مسیر مهاجرت به ایران بازداشت شده‌اند
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» می‌نویسد: فرقه‌ای از یهودیان که قصد مهاجرت به ایران را دارد تا از گرفتاری‌های مکرر از سوی پلیس اسرائیل بر سر حفظ آموزه‌ها و سنت‌های دینی‌شان رها شوند بازداشت شده‌اند.
رسانه‌های مکزیکی گزارش دادند که اعضای فرقه ارتدوکس لو طاهور توسط مقامات مکزیک از سفر به ایران منع شده و به گواتمالا بازگردانده شده‌اند، جایی که از سال 2014 در آن اقامت داشته‌اند.
فرقه‌ای که تعداد آنها حدود 300 نفر است و اکثریت آنها اسرائیلی هستند؛ آنها چندین تلاش برای رسیدن به ایران انجام داده است، اولین بار در سال 2018 و اخیراً در هفته گذشته.
به گزارش وب سایت روزنامه جروزالم پست، اعضای فرقه در تلاش هستند تا به اقلیم کردستان عراق پرواز و از آنجا به ایران سفر کنند تا بتوانند آزادانه امور دینی خود را بدون آزار و اذیت دولت اسرائیل انجام دهند.
در ژوئیه سال جاری، به درخواست پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) پلیس گواتمالا به محل سکونت لو طاهور حمله کردند و دستکم دو رهبر ارشد این فرقه، یعنی یوئل و شموئل وینگارتن را بازداشت کرده‌اند.
همچنین ویدئوهایی از رسانه‌های مکزیکی به‌دست آمده که دو اتوبوس مملو از زنان و کودکان اعضای این فرقه که قرار است به گواتمالا بازگردانده شوند، را نشان می‌دهد.
هفته گذشته، اعضای فرقه به‌دنبال پرواز از گواتمالا بودند اما مقامات امنیتی آنجا ممانعت کردند.
وزارت امور خارجه اسرائیل در تلاش است تا جلوی ورود این فرقه به ایران را پس از نگرانی سایر اعضای این خانواده‌ها در اسرائیل مبنی بر استفاده جمهوری اسلامی از آنها به عنوان معامله در درگیری با اسرائیل، را بگیرد.
رسانه‌های محلی هفته گذشته گزارش دادند که سه تن از رهبران لو طاهور در حال حاضر در کردستان عراق در انتظار ورود سایر اعضا هستند.
یوئل لوی، عضو سابق فرقه که در سال 2018 به آنجا مهاجرت کرده ، روز دوشنبه به رادیو کان گفت که این گروه به دنبال حرکت به ایران است تا بتواند مناسک دینی خود را آزادتر از آنچه در گواتمالا می‌تواند، انجام دهد.