واکسن برای کارمندان اجباری است یا اختیاری؟
رئیسسازمان اداری و استخدامی در بخشنامهای به تمام دستگاههای اجرایی به استثنای نیروهای مسلح ضمن اعلام پایان دورکاری کارمندان دولت تاکید کرد از حضور کارمندانی که تا اول آبان ماه حداقل یک دز واکسن را دریافت نکردند، جلوگیری شود.
به گزارش سازمان اداری و استخدامی، براساس بخشنامه ابلاغی ساعت کار روزانه کارمندان همچنان از ساعت 7 و ۳۰ دقیقه تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه است.
این بخشنامه دستگاههای اجرایی و ادارات را ملزم به پیگیری جدی واکسیناسیون کارمندان و خانواده ایشان کرده است.
براساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی رعایت پروتکلهای بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی توسط کارمندان الزامی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان اداری و استخدامی کشور در حالی تاکید کرده است «از روز شنبه اول آبان ماه از حضور کارمندانی که حداقل یک دز واکسن کرونا را دریافت نکرده باشند، ممانعت به عمل خواهد آمد و کارمندانی که بدون دریافت واکسن کرونا در محل کار خود حاضر شوند مطابق جزء الف بند یک مصوبه ستاد ملی کرونا تاریخ
25 مرداد 99 برخورد خواهد شد» که دیروز محسن فرهادی؛ معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت وگویی اعلام کرد: «کارکنان موظف هستند کارت واکسن داشته باشند اگرچه واکسن زدن اجباری نیست و در صورتیکه فردی از کارکنان دولتی، نهادهای مردمی و شرکتهای خصوصی کارت واکسن نداشته باشد باید هر 72 ساعت یک بار تست پیسیآر بدهد؛ الزامات و اجبار قوانین مربوط به کارکنان، تحت اختیار مسئولان هر بخش و متفاوت از دیگر نهادها است.»
سؤال و ابهامی که در حال حاضر بر اساس این بخشنامه و اظهارنظر مقام وزارت بهداشت ایجاد شده این است که آیا تزریق واکسن کرونا، اجباری شده که حالا سازمان استخدامی شرط حضور کارمندان در ادارات را تزریق حداقل یک دز واکسن کرونا قرارداده است؟و اگر تزریق واکسن کرونا آنگونه که معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرده، اجباری نیست، پس چطور سازمان استخدامی، خواستار ممانعت از حضور کارمندانی که واکسن کرونا را دریافت نکردهاند، شده است؟
سؤال دیگری که در این خصوص وجود دارد این است که آیا فقط افرادی که واکسن نزدهاند در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند که باید هر 72 ساعت یک بار تست
پیسی آر بدهند و آیا افراد واکسن زده، به کرونا مبتلا نمیشوند که نیاز به انجام تست پی سی آر ندارند! در حالیکه تا به امروز تمام مسئولان وزارت بهداشت تاکید داشتهاند که حتی تزریق هر دو دز واکسن کرونا هم نمیتواند مانع ابتلای افراد به کرونا شود.
گفتنی است، هزینه بر بودن تست پی سی آر آن هم هر 72 ساعت یکبار برای کارمندانی که واکسن نزدهاند هم از موارد قابل توجهی است که دست کمی از اجباری بودن واکسن ندارد.
انتقاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به لغو دورکاری
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از لغو دورکاری گفت: لغو صد درصدی دورکاری به معنای باز کردن آغوشمان برای پیک ششم است.
محمد علی محسنی بندپی در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به لغو دورکاری در استان تهران اظهارداشت: ایمنی جمعی بعد از حداقل تزریق دو دز واکسن آن هم حداقل به ۷۰ درصد جامعه حاصل میشود که ما تا رسیدن به این میزان فاصله داریم. از طرفی دیگر بعد از تزریق دز دوم نیز دو هفته باید زمان بگذرد تا در فرد ایمنی ایجاد شود.
محسنی بندپی ادامه داد: سؤال این است که آیا همه مردم دو دز واکسن کرونا تزریق کردند که پاسخ آن منفی است و اینکه آیا همه افراد در زمان خود توانستهاند دز دوم را دریافت کنند با این شرایط منطق حکم میکند با احتیاط بیشتری جلو رویم و خودمان آغوشمان را برای پیک ششم باز نکنیم لذا لغو ۱۰۰ درصدی دورکاری به معنای استقبال از پیک ششم و حتی کاهش بهره وری است.
وی افزود: به سرپرست آموزش و پرورش و وزاری کار و بهداشت هم گفتم که استفاده از بستر فضای مجازی یک فرصت بود که کرونا در اختیار ما قرارداد و نباید آن را از دست داد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ۴۰ و یا ۵۰ درصد از کارکنان میتوانند دورکار باشند البته باید کار کمی در اختیار آنها قرار گیرد نه اینکه افراد به بهانه دورکاری از منزل خارج شده و کارهایشان را انجام ندهند برخی کارها نیاز به حضور در محل کار ندارد و کارکنان میتوانند در خانه کارهایشان را انجام دهند این همان کار در منزل است که در بسیاری از کشورها صورت میگیرد.
محسنی بندپی بیان داشت: اینکه دورکاری لغو شده است نشان میدهد که نتوانستیم در مدت قبل آن را به خوبی پیاده کنیم ولی این هم نباید بهانهای برای لغو آن باشد بلکه باید بسترهای آن فراهم شده و حتی با پایان کرونا دورکاری پایان نیابد حتی میتوان این موضوع را از طریق استفاده از بسترهای آموزش مجازی در دانشگاهها هم دنبال کرد.