kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۳۹۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۹

تحسین سیاست‌های ضدصهیونیستی ایران از سوی دختر «چه‌گوارا»



دختر «ارنستو چه گوارا» در گفت‌وگو با یک شبکه‌ لبنانی ضمن «فوق‌العاده» خواندن عملیات فرار اسرای فلسطینی از زندان «جلبوع» تاکید کرد در غرب آسیا، تنها ایران، سوریه و لبنان در قبال قضیه فلسطین موضعی صحیح اتخاذ کرده‌اند.
«آلیدا» دختر «ارنستو چه گوارا» مبارز انقلابی اهل آمریکای لاتین در گفت‌وگو با یک شبکه لبنانی به مناسبت پنجاه و چهارمین سالروز اعدام پدرش، از 6 اسیر فلسطینی که ششم سپتامبر گذشته (۱۵ شهریور) موفق شدند از زندان فوق امنیتی «جلبوع» رژیم صهیونیستی فرار کنند، سخن گفت. این 6 اسیر فلسطینی پانزدهم شهریور موفق شدند از طریق حفر تونل در زندان فوق امنیتی جلبوع واقع در شمال فلسطین اشغالی، از زندان فرار کنند. رژیم صهیونیستی از همان ساعات اولیه جست وجو برای پیدا کردن این اسرا را آغاز کرد و سرانجام با خیانت محمود عباس و تشکیلاتش هر شش نفر بازداشت شدند. هرچند که مقاومت فلسطین وعده داده اسرای عملیات «تونل آزادی» را از طریق تبادل اسرای بعدی با رژیم صهیونیستی، آزاد کند. دختر چه گوارا در گفت‌وگو با شبکه المیادین، آزادی این 6 اسیر فلسطینی از زندان جلبوع را یک اقدام قهرمانانه فوق‌العاده توصیف کرد و گفت: « ما از فرار برخی از رفقا از زندان‌های اشغالگر اسرائیلی مطلع شدیم. آنچه که اتفاق افتاده است در چند کلمه گفته می‌شود، اما این کار آسانی نیست. بلکه این یک اقدام قهرمانانه فوق‌العاده است که باید واقعاً مورد ستایش، تشویق و تحسین و حمایت قرار گیرد و سایرین نیز باید این تاریخ مبارزاتی را حفظ کنند.»
وی افزود: «اگر به جنوب لبنان بروید، در آن‌جا، بقایای زندان‌های اسرائیلی را خواهید یافت و در آن‌جا می‌توانید با چشم خود ببینید که زندان اسرائیلی به چه معناست، چه برسد به یک زندان اسرائیلی که تدابیر امنیتی شدیدی به آن افزوده شده باشد.»
دختر ارنستو چه گوارا با اشاره به شرایط غیرانسانی اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی هم گفت که این اقدامات با هر نوع حقوق بشری در تضاد است و ناقض احترام به انسانیت است اما با این‌وجود ما همچنان شاهد تداوم وضعیت موجود هستیم.
وی با اشاره به لزوم حمایت از مردم فلسطین در حرف و عمل و مبارزه در کنار آنها که همواره چه گوارا بر آن تاکید داشت، گفت: «ما باید به این اسرای واقعاً قهرمان جایگاهی بدهیم که شایسته آن هستند.» آلیدا درخصوص سفر پدرش به غزه در سال ۱۹۵۹ گفت و توضیح داد که از یادداشت‌های شخصی پدرش به مادرش، عشق این مبارز انقلابی به فلسطین را برداشت کرده است.
دختر چه‌گوارا افزود: «سازمان ملل متحد زمانی تصور می‌کرد که می‌تواند از بخشی از سرزمین فلسطین برای واگذاری آن به اسرائیل استفاده کند. اسرائیلی که می‌خواهد نه تنها سرزمین فلسطین بلکه کل خاورمیانه را در تصرف خود داشته باشد.» وی ضمن تاکید بر ضرورت همبستگی با فلسطین گفت: «این همبستگی تنها با بلند کردن صداهایمان میسر نیست، بلکه باید دستهایمان را برای حمایت از رفیق ما در زمان نیاز دراز کنیم. ما باید در این همبستگی خاص با مردم فلسطین ممارست کنیم... ایران، سوریه و لبنان تنها کشور‌های خاورمیانه هستند که درخصوص قضیه فلسطین موضعی صحیحی اتخاذ کردند و این موضع را حفظ کردند. به نظر می‌رسد که بقیه کشورها به یک راهکار تسکینی متوسل می‌شوند». وی در ادامه کوبا را مثال زد و گفت که حتی کوبا که از نظر جغرافیایی با خاورمیانه فاصله دارد و با اسرائیل رابطه داشت، برای همبستگی با مردم فلسطین روابط دیپلماتیک خود را قطع کرده است.