kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۲۱۹
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۱
وزارت جهاد کشاورزی:

شکر در حالی وارد کشور می‌شود که‌ توان خودکفایی داریم

سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: واردات سالانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار شکر در شرایطی رخ می‌دهد که ایران ظرفیت خودکفایی در تولید این محصول را دارد.

به گزارش صدا و سیما، علیرضا مهاجر افزود: ایران به دلیل داشتن ظرفیت بالا برای تولید نیشکر و چغندر قند به راحتی می‌تواند با احداث کارخانه‌های صنایع تبدیلی در استان‌هایی مانند خوزستان طی دو سال به خودکفایی برسد. مصرف شکر کشور در حال حاضر سالانه حدود
۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است و از این میزان حدود ۱۶۰۰ تا ۱۹۰۰ تن در ایران تولید می‌شود که این کمبود را می‌توان با ایجاد کارخانه‌های جدید، و افزایش راندمان تولید حل کرد.
سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه راه‌اندازی کارخانه‌های قند معمولاً به سرمایه‌گذاری بالایی نیاز دارد، گفت: ساخت یک کارخانه قند بسته به ظرفیت آن حداقل حدود هزار تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و ما از بنیاد مستضعفان خواسته‌ایم در این حوزه ورود کند.
وی با اشاره به اینکه هزینه راه‌اندازی کارخانه‌های قند طی ۵ سال فعالیت کارخانه بازگرداننده می‌شود، گفت: ما می‌توانیم با افزایش تولید شکر علاوه بر ایجاد امنیت غذایی صددرصدی در این حوزه، صادرات هم داشته باشیم.
مهاجر در خصوص اینکه ایران کشوری کم‌آب است و تولید چغندرقند و نیشکر مصرف آب بالایی دارد، گفت: وزارت جهاد برنامه‌ریزی کرده تا چغندر به جای بهار و تابستان در پاییز و زمستان با کمک نزولات جوی و به اصطلاح استفاده از آب سبز تأمین شود.
سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با هشدار اینکه سرانه مصرف شکر در ایران ۹ کیلوگرم بیشتر از میانگین جهانی است، بر لزوم فرهنگ‌سازی مناسب و اطلاع‌رسانی بیشتر از زیان‌های مصرف زیاد شکر، با کمک وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و رسانه‌های جمعی تاکید کرد و گفت: سرانه جهانی مصرف شکر سالانه ۱۸ کیلوگرم است، اما این عدد در ایران متأسفانه ۲۷ کیلوگرم است.
وی در پایان بیان کرد: کشور ما در شرایطی است که می‌توانیم با فرهنگ‌سازی مناسب از سایر محصولات همچون خرما و کشمش بجای شکر استفاده کنیم که از یک‌سو به کاهش مصرف و واردات شکر، و ازسوی دیگر به بهداشت فردی و سلامت جامعه کمک می‌کند.