kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۱۹۹
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۶
صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن «اسپایکوژن»

واکسن کرونای «پاستور» به سبد واکسیناسیون کشور اضافه شد

رئیس‌سازمان غذا و دارو از اضافه شدن واکسن «پاستوکووک» محصول مشترک انستیتو پاستور ایران و کوبا به سبد واکسیناسیون کشور و صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن «اسپایکوژن» تولید مشترک بخش خصوصی ایرانی و طرف استرالیایی خبر داد.

به گزارش وبدا، محمدرضا شانه ساز گفت: مجوز مصرف اضطراری از سوی سازمان غذا و دارو برای واکسن «اسپایکوژن» صادر شد.
شانه ساز اظهار داشت: اثربخشی واکسن‌هایی همچون فایزر در مقابل سویه‌های جدید ویروس کرونا، کاهش یافته است و در برخی موارد به زیر
۵۰ درصد رسیده است. این در حالیست که اثربخشی واکسن اسپایکوژن بالاتر از مقادیر مجاز اعلام شده در دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت بوده است.
وی افزود: در حال حاضر ویروس غالب کرونا در کشور شامل سویه‌هایی مانند دلتا، انگلیسی و ووهان ممکن است باشد، که مطالعه بالینی واکسن اسپایکوژن جزو معدود مطالعاتی در جهان است که تماما در پیک دلتا انجام شده است و این واکسن در مقابل اکثر سویه‌های موجود ویروس کرونا در کشور، اثربخشی مناسب و بالاتر از دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت را داشته است.
رئیس‌سازمان غذا و دارو ادامه داد: بر اساس گزارش ارسالی از مطالعه بالینی و نظر کمیته بالینی، در این مرحله از مطالعه بالینی فاز ۳ واکسن اسپایکوژن، اثربخشی واکسن در پیش از ابتلا به موارد علامت دار و خفیف کووید۱۹ و در شرایط غلبه واریانت دلتا در کشور، حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد برآورد شده است.
به گفته شانه ساز، تولید ماهانه اسپایکوژن بر اساس اظهارات شرکت سیناژن، حداقل سه میلیون دُز است.
وی یادآور شد: براساس هماهنگی با معاونت بهداشت وزارت بهداشت مقرر شده که افرادی که در فازهای موفق مطالعات بالینی واکسن دریافت کرده‌اند، بتوانند کارت واکسن خود را دریافت کنند تا در مراحل اجرای قرنطینه هوشمند با مشکلی مواجه نشوند.
ورود واکسن پاستور
به چرخه مصرف
رئیس‌سازمان غذا و دارو همچنین از آغاز توزیع واکسن «پاستوکووک» و اضافه شدن آن به سبد واکسیناسیون عمومی کشور خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه‌ساز گفت: واکسن پاستوکووک تولید شده بود و مدت ۱۴ روز قرنطینه خود را طی می‌کرد و اولین پارت از محموله ۶ میلیون دزی واکسن پاستوکووک آزاد و توزیع شد.
شانه‌ساز افزود: تاکنون ۶ میلیون دز واکسن پاستوکووک به دست ما رسیده است و امیدواریم این میزان افزایش پیدا کند و افزایش میزان تولید منوط به توافق انستیتوپاستور ایران و انستیتو فینلای کوباست و به ما قول افزایش تولید را داده‌اند.
وی ادامه داد: در آبان ماه بر اساس پیش‌بینی‌ها ۱۰ میلیون دز واکسن پاستوکووک به دست ما خواهد رسید که بخشی از آنها در ایران فیلینگ و بخشی به طور کامل در ایران تولید می‌شود البته باید توجه داشت آنچه تولید می‌شود دو هفته زمان نیاز دارد تا کیفیت آن در آزمایشگاه کنترل سازمان غذا و دارو تایید شود.
واکسن پاستور می‌تواند
دُز یادآور همه واکسن‌ها باشد
رئیس‌انستیتو پاستور ایران هم گفت: در تلاش هستیم از آذر ماه ١٠ میلیون دز واکسن پاستوکووک ماهیانه تحویل وزارت بهداشت دهیم.
علیرضا بیگلری با اشاره به اضافه شدن واکسن پاستوکووک به سبد واکسیناسیون کشور اظهارداشت: واکسن تولید مشترک ایران و کوبا، سوبرانا در کوبا و در ایران به نام پاستوکووک شناخته می‌شود و نتایج مطالعات بینابینی فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن در هفته جاری منتشر می‌شود.
بیگلری ادامه داد: در چهار هفته آینده تا ١٠ آبان ماه، محموله ۶ میلیون دزی واکسن به طور کامل تحویل وزارت بهداشت خواهد شد، پارت اول شامل یک میلیون و ٢٠٠ هزار دز واکسن را هفته گذشته تحویل دادیم و پارت دوم هفته جاری و تا ١٠ آبان این محموله به طور کامل تحویل داده خواهد شد.
وی افزود: واکسن پاستوکووک اثربخشی خوبی درباره واریانت واکسن‌گریز دلتا دارد و در تلاش هستیم از آذر ماه ١٠ میلیون دز واکسن پاستوکووک ماهیانه تحویل وزارت بهداشت دهیم.
رئیس‌انستیتو پاستور بیان داشت: ما ١٢٠ هزار دز واکسن در ابتدا به شکل فیلینگ تولید کردیم و تحویل دادیم و برای تحویل واکسن‌ها اکنون از فناوری مشترک استفاده می‌کنیم و بخشی از کار در کوبا و بیش از ۵٠ درصد تولید شامل فرمولاسیون و فیلینگ واکسن در ایران انجام می‌شود و با توجه به اینکه فناوری کونژوگاسیون در بسیاری از واکسن‌ها در آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت بسیار کمک‌کننده خواهد بود.
در صورتی که خط تولید ما به طور کامل راه‌اندازی شود از آذرماه می‌توانیم چهارمیلیون دز به ظرفیت تولید اضافه کنیم و ماهیانه ١٠ میلیون دز تحویل دهیم. بیگلری گفت: واکسن پاستوکووک در برابر واریانت دلتا اثربخشی خوبی دارد، کارایی واکسن فایزر در برابر واریانت دلتا به نصف رسید و واکسن پاستوکووک در برابر این واریانت که در ٧ استان مورد استفاده قرار گرفت، اثربخشی بالایی داشت و این یکی از ویژگی‌های ممتاز واکسن پاستوکووک بوده است و از طرفی می‌توان از این واکسن در گروه‌های سنی زیر ١٨ سال هم استفاده کرد.
وی با بیان اینکه واکسن پاستوکووک می‌تواند دز یادآور یا سوم همه واکسن‌ها باشد، اظهارداشت: همچنین واکسن پاستوکووک یک یاد‌آور اختصاصی دارد و استفاده این واکسن در افرادی که سابقه ابتلا دارند می‌تواند ایمنی خوبی ایجاد کند و از طرفی از واکسن پاستوکووک می‌توان برای یادآور سایر واکسن‌های دیگر استفاده کرد و از کم عارضه‌ترین واکسن‌هاست.