kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۱۲۰
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۴

رئیس ‌سازمان مالیاتی: از تراکنش بانکی مالیات نمی‌گیریم

 

رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات بر تراکنش بانکی نداریم و مواردی که جنس درآمدی ندارند، مشمول اخذ مالیات نیستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیدعلی پارسا با بیان اینکه توانسته‌ایم با جلوگیری از فرار‌های مالیاتی به درآمد تعیین شده در بودجه سال جاری درخصوص درآمد‌های مالیاتی دست یابیم، افزود: یکی از راه‌های تشخیص فرار مالیاتی بررسی تراکنش‌های بانکی افرادی است که دارای گردش مالی بالایی هستند؛ یعنی گردش مالی تراکنش‌های بانکی بالای پنج میلیارد تومان مبنای کار قرار دارد.
رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: بانک مرکزی تمامی اطلاعات مربوط به این ‌اشخاص را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهد، البته مواردی مانند حقوق، دریافت وام، تبدیل شکلی از دارایی به شکل دیگر و مواردی که جنس درآمدی ندارند را کنار می‌گذاریم، اما نسبت به موارد دیگر از مودیان سؤال می‌شود که آیا فعالیتی بوده که مالیات آن پرداخت نشده باشد.
پارسا با تاکید براینکه ما مالیات بر تراکنش بانکی نداریم، اظهار کرد: براین اساس، سازمان امور مالیاتی با بررسی تراکنش‌های بانکی‌اشخاص از فعالیت‌هایی که مالیات آنها پرداخت نشده، مطالبه می‌کند و این کار با قوت در دست اقدام است. طی پنج ماه گذشته نسبت به مدت زمان مشابه در سال‌های گذشته حدود 62 درصد رشد درآمد مالیاتی داشته‌ایم که بدون فشار به مودیان و بیشتر از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی بدست آمده است.
رئیس‌ سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: اطلاعات مربوط به ‌اشخاصی که فرار مالیاتی دارند از طریق سازمان امور مالیاتی شناسایی شده یا اطلاعات مربوط به فعالیت‌های اقتصادی توسط دستگاه‌های نظارتی و اجرایی برای ما ارسال می‌شود و ما براساس آن اقدام می‌کنیم.
پارسا با ‌اشاره به اینکه فرار مالیاتی انواع مختلفی دارد و ما بدون هیاهو و جار و جنجال موارد مالیاتی را عالمانه بررسی و اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام می‌دهیم، گفت: این سیاست قطعی و محکم سازمان امور مالیاتی بوده و هست.
دستورالعمل مالیات بر خانه‌های خالی
همچنین به گزارش فارس، دستورالعمل نحوه محاسبه مالیات واحدهای مسکونی خالی در اجرای حکم ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم صادر و ابلاغ شد.
در بخشی از این دستورالعمل آمده است: طبق مقررات ماده ۵۴ مکرر قانون مذکور مبنای محاسبه و شمول مالیات موضوع این ماده بر مبنای سال مالیاتی (یک سال شمسی) و ملاک احراز شرایط یک واحد مسکونی به عنوان خانه خالی در شهرهای بالاتر از 100هزار نفر جمعیت، سامانه املاک و اسکان کشور است.
اگر یک واحد مسکونی در طول یکسال بیش از 120 روز خالی از سکنه باشد، مشمول مالیات خانه‌های خالی می‌شود.
در بخش دیگری از این دستورالعمل آمده است: اعمال نرخ‌های 12 برابر و 18 برابر برای سال‌های دوم، سوم و به بعد ، صرفا در صورت توالی سال‌ها بوده و در صورتی که بین سال‌هایی که واحد مسکونی خالی بر اساس اطلاعات سامانه خالی قلمداد نشده و فاصله باشد، مالیات سال جدید نیز با نرخ سال اول محاسبه می‌شود. ضرایب مالیاتی مندرج در ماده ۵۴ مکرر قانون مذکور برای مالک یا مالکان دارای بیش از پنج خانه خالی در هر سال مالیاتی، نسبت به کل واحدها، دو برابر ضرایب مذکور در صدر این ماده اعمال می‌شود.
همچنین در صورتی که مالک یا مالکان در قسمتی از یک سال مالیاتی، کمتر از شش واحد و در بقیه همان سال شش واحد یا بیشتر واحد مسکونی خالی داشته باشند، ضرایب دو برابری موضوع قسمت اخیر ماده ۵۴ مکرر قانون مذکور با رعایت مقررات مربوطه (مهلت یک صد و بیست روز صرفا در ماه‌هایی که دارای شش واحد مسکونی خالی یا بیشتر بوده قابل اعمال می‌باشد.