kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۷۰۳۷
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۹
علی‌رغم بی‌عملی اروپا در اجرای تعهدات مطرح شد

اصرار گستاخانه وزیر خارجه فرانسه برای تحمیل برجام موشکی و منطقه‌ای

 

وزیر خارجه فرانسه در اظهارنظری گستاخانه مدعی شد که مذاکرات منطقه‌ای با ایران باید فعالیت‌های موشکی این کشور را نیز دربر بگیرد.
ژان ایو لودریان،‌ وزیر امور خارجه فرانسه روز شنبه در گفت‌و‌گو با شبکه سعودی العربیه به مسائل مختلفی از جمله پرونده ایران پرداخت.
لودریان مدعی شد: پنجره مذاکره با ایران تا ابد باز نخواهد ماند.
بنا بر گزارش شبکه سعودی «العربیه»، وی همچنین با ادعای اینکه اقدامات ایران بازگشت به توافق وین را پیچیده می‌کند، افزود: مذاکرات منطقه‌ای با ایران باید شامل فعالیت‌های موشکی این کشور باشد.
این اظهارات در حالی مطرح شده است که خبرگزاری آلمان، در روزهای گذشته به نقل از یک دیپلمات غربی خبر داد که ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه و برنارد امیه مدیر سازمان اطلاعات فرانسه، روز یکشنبه (امروز) وارد عربستان سعودی خواهند شد.
و اما اظهارات گستاخانه و طلبکارانه وزیر خارجه فرانسه درباره مذاکره حول توان دفاعی و قدرت منطقه‌ای ایران در حالی است که موارد مذکور به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست.
فرانسه همصدا با انگلیس، آلمان و آمریکا در اقدامی گستاخانه و البته زیاده‌خواهانه مدعی هستند که ایران باید در حوزه موشکی و توان دفاعی و همچنین قدرت منطقه‌ای نگرانی‌های آمریکا و اروپا را برطرف کند!
این خواسته مضحک در حالی است که اتفاقا این آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان هستند که باید پاسخ دهند که در منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) چه می‌کنند؟! چرا این دولت‌ها رژیم صدام را به سلاح‌های شیمیایی مجهز کردند؟!
آمریکا و اروپا چرا گروهک تکفیری تروریستی داعش را تجهیز و حمایت کردند؟! این دولت‌ها چرا با ارسال سلاح و تجهیزات در کشتار زنان و کودکان یمنی سهیم شدند؟!
ایران سالهاست که در خط مقدم مبارزه با تروریسم در منطقه قرار دارد. تروریسمی که محصول حضور نامشروع آمریکا و تروئیکای اروپا در منطقه است.
توان موشکی و قدرت دفاعی ایران به هیچ عنوان قابل مذاکره و معامله نیست. هیچ کشور عزتمند و مستقلی حاضر نیست که بر توان دفاعی و نظامی خود چوب حراج بزند.
رهبر معظم انقلاب ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ فرمودند:«ما حق داريم براي ادامه‌ برجام شرط بگذاريم و اين شرط را هم گذاشتيم و گفتيم و هيچ ‌کس هم از آن عدول نخواهد کرد؛ و آن اين است که اگر مي‌خواهند ايران به تعهدات برجامي -که چند تعهد آن را لغو کرده- برگردد، بايد آمريکا تحريم‌ها را کلاً لغو بکند؛ آن هم نه به زبان و روي کاغذ که بگويد لغو کرديم؛ نه، بايستي در عمل تحريم‌ها را لغو کنند و ما راستي‌آزمايي کنيم و احساس کنيم که درست تحريم‌ها لغو شده، آن وقت ما هم به اين تعهدات برجامي برمي‌گرديم؛ اين سياست قطعي جمهوري اسلامي است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست و از اين سياست بر نخواهيم گشت».