پارلمان عراق: اقلیم کردستان مزدوران حاضر در نشست اربیل را تحویل دهد
سرویس خارجی-
نماینده فراکسیون پارلمانی بدر گفت که نمایندگان پارلمان عراق قصد دارند با اعمال فشار، اربیل را مجبور کنند تا افراد حاضر در نشست صهیونیستی اخیر را به بغداد تحویل دهد.
منابع خبری روز شنبه (۲۵ سپتامبر- 3 مهر) از برگزاری نشستی با حضور بیش از ۳۰۰ نفر در شهر اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق، و درخواست از بغداد برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خبر دادند. به گزارش پایگاه خبری «کانال 12 تلویزیون اسرائیل»، که از برگزاری این نشست ذوقزده بود، گفت که برگزارکنندگان نشست به طور علنی خواستار صلح با اسرائیل شدند. گفتنی است، برگزار کنندگان این نشست گویا تحلیلشان از موقعیت بهگونهای بود از واقعیت فضای سیاسی عراق دور بود، چرا که بعد از این نشست کار به جایی رسید که افزون بر احزاب مختلف، دولت عراق و حتی دولت اقلیم کردستانِ این کشور نیز از این نشست اعلام برائت کردند. به دنبال تشدید اعتراضها به نشست دعوت به سازش، شورای عالی قضایی عراق برای برخی از شرکتکنندگان این نشست قرار بازداشت صادر کرد.
در تازهترین واکنشها به این نشست، «کریم المحمداوی» نماینده فراکسیون پارلمانی بدر عراق از اقدامات پارلمان این کشور علیه نشست اخیر اربیل خبر داد. به گزارش فارس، المحمداوی گفت که در پارلمان عراق تحرکاتی صورت گرفته است تا تمامی افرادی که در نشست صهیونیستی اخیر در اربیل شرکت داشتند، بازداشت شوند. وی تأکید کرد، نمایندگان پارلمان عراق با اقدام خود قصد دارند دولت کردستان را مجبور کنند تا همه افراد تحت تعقیب حاضر در این نشست را به دولت فدرال تحویل دهد.
این نماینده تصریح کرد: «بسیاری از افراد تحت تعقیب، ساکن منطقه کردستان هستند. برخی از آنان نیز در پروندههای تروریستی و سایر جنایات دست دارند. آخرین جرم آنان، حضور در نشست عادیسازی بوده است.» المحمداوی خاطر نشان کرد، دولت کردستان باید «پیش از اینکه این خائنان و مزدوران، از کشور خارج شوند، آنان را به سرعت به بغداد، تحویل دهد.»
گفتنی است، حکم عادی سازی روابط با اسرائیل بر اساس قانون مجازات شماره 11 عراق که در سال 1969 صادر شده است به شکل قطعی اعلام شده و طبق ماده 201 این قانون مجازات هرگونه ترویج عادی سازی با صهیونیستها اعدام است.
نگرانیها از ماندن نیروهای آمریکایی
خبر دیگر از عراق آنکه نگرانیهایی از سوءاستفاده نیروهای آمریکایی از پرونده حضور ائتلاف بینالمللی در عراق به مثابه پوششی برای حضور خود به نوعی دیگر در عراق وجود دارد. «میدل ایست نیوز» نوشته است، تاکید ائتلاف – به اصطلاح – بینالمللی به رهبری آمریکا درخصوص ساماندهی نقش خود در عراق و تغییر ماموریتش به مستشاری و خروج تدریجی تا پایان سال جاری، پرسشهایی را درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق در سایه نگرانیها از احتمال سوءاستفاده آنها از ائتلاف بینالمللی و ماندن نیروهای رزمی آنها در عراق در قالب ائتلاف بینالمللی و تحت عناوین دیگر به وجود آورده است. به گزارش ایسنا، نیروهای آمریکایی حاضر در ائتلاف بینالمللی در عراق بیش از ۷۵ درصد کل عملیات رزمی و لجستیکی ائتلاف بینالمللی را برعهده دارند.