تصمیمات متناقض دولت روحانی فعالان اقتصادی را گرفتار کرد(خبر ویژه)
روزنامه ایران در گزارشی نوشت: این روزها که دولت سیزدهم مشغول برنامهریزی و سازماندهی فعالیتهای خود برای ماههای آینده است، فعالان اقتصادی امیدوار هستند که دولت جدید رویههای گذشته را تغییر دهد و به حوزه تولید نگاه جامعتری داشته باشد.
رفع موانع تولید یکی از موضوعاتی است که فعالان اقتصادی خواستار آن شدند.
احمد کیمیایی اسدی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره اینکه برای رفع موانع تولید چه موضوعاتی باید در اولویت قرار گیرد، گفت: مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی متنوع است و قطعاً نمیتوان برای همه آنها یک اولویت مشخص کرد ولی تأمین مواد اولیه و تأمین نقدینگی دو موضوع کلیدی است که اکثر واحدهای صنعتی با آن دست به گریبان هستند. اما اگر بخواهیم به صورت کلیتر و جامعتر به این مبحث نگاه کنیم، هماهنگی بین دستگاههای اقتصادی دولت باید در اولویت قرار گیرد.
در سالهای اخیر ما شاهد تصمیمهای متناقض دستگاههای اقتصادی بودیم، به گونهای که وزارت اقتصاد، وزارت صمت و بانک مرکزی بخشنامههایی را ابلاغ میکردند که عملاً با تصمیم یک وزارتخانه در تضاد بود و این امر بهشدت فعالان اقتصادی را گرفتار میکرد. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر بین دستگاههای اقتصادی چون وزارتخانههای صمت، کشاورزی، اقتصاد و بانک مرکزی هماهنگیهای لازم ایجاد شود میتوان شاهد رفع موانع تولید بود؛ موانعی که بر سر راه تولید قرار گرفته توسط یک دستگاه و سازمان حل نمیشود.
او خاطرنشان کرد: قرار نیست یکشبه تمام مشکلات اقتصاد و تولید توسط دولت سیزدهم حل شود، اما قطعاً میتوان به نتایج خوبی دست یافت چرا که چند اتفاق مهم در جریان اقتصادی کشور رخ داده است؛ دولت جدید تازهنفس است و میتواند با انرژی بیشتری کار کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: مسئله دیگری که در دولت گذشته اتفاق افتاد و انتظار داریم که در راستای رفع موانع تولید در دولت سیزدهم تکرار نشود، عدم دخالت برخی از دستگاهها در اموری است که به آنها ارتباط مستقیمی ندارد. به عنوان مثال بانک مرکزی به صورت مستقل و بدون آنکه نظر وزارت صمت را جویا شود درباره صادرات و واردات بخشنامه صادر میکرد که این امر بهشدت چالشآفرین است.
دولت قبل از آنکه به فکر رفع موانع تولید باشد برای سهولت کسبوکارها کاری انجام دهد؛ چرا که رفع موانع تولید سخت و زمان بر است اما سهولت کسبوکار با چند اقدام کوچک قابل حصول است. بانک جهانی هرساله ۱۰ شاخص مؤثر در سهولت کسبوکار تمام کشورها را بررسی میکند که براساس این گزارشها ایران نمره و رتبه خوبی در شروع کسبوکار و برخی دیگر از شاخصها ندارد.