kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۸۴
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۶

باقلاقاتوق غذاي محبوب گيلاني‌ها

باقلاقاتوق، غذاي محبوب منطقه گيلان، در «گمج» ظرف اصيل شمالي که جنسي از گل و سفال با لعاب است پخته مي‌شود.
باقلاقاتوق معروف‌ترين و خوشمزه‌ترين خورش گيلان است و خيلي هم طرفدار دارد.غيرممکن است اسم غذاهاي محلي گيلان شنيده شود ولي از باقلاقاتوق نام برده نشود.
امروزه اين غذاي گيلاني که برد بين‌المللي يافته و معرف غذاي سنتي گيلانيان است، انواع و اقسامي پيدا کرده ولي از قديم‌ها زنان اين سرزمين، خورش با نوعي باقالا به نام پاچ‌باقلا درست مي‌کردند. پاچ‌باقلا (باقلاي پا کوتاه) خيلي شبيه لوبيا سبز است. اين باقلا فقط در استان گيلان، آن هم در دو فصل بهار و پاييز به عمل مي‌آيد.
اين خورش از معروف‌ترين غذاهاي شمال ايران است که به اسامي باقالاقاتق، باقالا خورش و گاهي خورش گل در چمن معروف است؛ لوبياي استفاده شده در اين خورش از خانواده لوبيا چيتي است که به نام‌هاي لوبيا کشاورزي، لوبياي رشتي يا پاچه باقالا هم معروف است.
گيلان از نظر تنوع غذاهاي محلي، نخستين استان ايران است، 170 غذاي محلي در گيلان پخت مي‌شود. ميرزاقاسمي، ترش‌تره، باقلاقاتوق، ماهي فويج، فسنجان، اناربيج، کولي غورابيج، سيرقليه، گل در چمن و کال کباب از مهم ترين غذاهاي محلي گيلان است.