kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۳۵۷
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹
مدیرعامل توانیر:

۴۰۰ هزار مشترک تهرانی ۳۰ برابر حد مجاز برق مصرف کردند

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: در تهران از مجموع ۴ میلیون مشترک، ۴۰۰ هزار مشترک بین ۲۰ تا ۳۰ برابر حد مجاز، برق مصرف کردند.

«محمدحسن متولی‌زاده» در نشست مشترک با نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزود: ۲۵ میلیون مشترک در کشور الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، بنابراین معتقدیم عموم مردم نباید تحت فشار قرار بگیرند بلکه تعداد محدودی از مشترکان که مصرف بی‌رویه دارند، باید قیمت واقعی برق را بپردازند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با وجود همکاری
۲۵ میلیون مشترک در تعدیل مصرف برق در تابستان امسال، ۱۵ درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت نکردند و ۲ تا ۳ درصد نیز بیش از
۲ برابر الگو، برق مصرف کردند که هریک از این عوامل از جمله همکاری ۱۵ درصد مشترکان پرمصرف به تنهایی می‌توانست ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از مصرف را تعدیل و مشکل تامین برق را رفع کند.
پرداخت ۸۰ میلیارد دلار یارانه در ایران
مدیرعامل توانیر گفت: ایران نباید سردمدار مصرف انرژی در جهان باشد و با ۸۰ میلیارد دلار یارانه، بیشترین یارانه انرژی در دنیا را پرداخت کرده و منابع انرژی را به حرارت تبدیل کند.
این مقام مسئول، راه‌حل این مشکل را اصلاح مدل مصرف برق دانست و افزود:این امر با کمک مجلس شورای اسلامی قابل انجام است.
قیمت هر کیلووات برق، یک بیستم نان
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب قیمت هر کیلووات ساعت برق با قیمت یک عدد نان برابر بود و هم اکنون به طور متوسط ۱۰۰ تومان به فروش می‌رود که یک بیستم قیمت نان است؛ طبیعتا عرضه ارزان‌ترین برق دنیا در کشور، نمی‌تواند اقبال بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این صنعت را به دنبال داشته باشد. مدیرعامل توانیر اصلاح اقتصاد برق مبتنی بر قوانین، مقررات یا کمک به بودجه صنعت برق و پرداخت باقی‌مانده قیمت برق تکلیفی را دو راهکار در این زمینه برشمرد.
وی در ادامه به جایگاه چهاردهم تولید برق کشور در جهان‌اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: این جایگاه با ۸۰ هزارمگاوات ظرفیت نیروگاهی، نزدیک به یک میلیارد کیلومتر خطوط برق و ۵۰۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت پست‌های فوق توزیع، پشتیبانی می‌شود.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو ادامه داد: ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور مربوط به واحدهای آبی است که در گرما و خشکسالی اخیر ۱۰ هزار مگاوات آن از مدار خارج و مشکلاتی را برای تامین برق ایجاد کرد.
استفاده نکردن از روش‌های اقتصادی
مشکل صنعت برق
نایب‌رئیس‌فراکسیون توسعه متوازن مجلس نیز در این نشست گفت: آنچه مورد غفلت واقع شده، عدم استفاده از روش‌های اقتصادی در اداره این صنعت و ناترازی در اقتصاد برق است که ریشه آن نوع نگاه به برق به عنوان یک خدمت دولتی است.
علیرضا ورناصری ادامه داد: ساختار قیمت تکلیفی هیچ انگیزه‌ای را برای ورود بخش خصوصی به این صنعت باقی نگذاشته، لذا باید مشوق‌های لازم را برای بخش خصوصی فراهم و مطالبات نیروگاه‌ها را پرداخت و نیروگاه‌های مقیاس کوچک را در جهت توسعه متوازن استان‌ها توسعه دهیم.