حمایت دولت از انبوهسازان در طرح جهش تولید مسکن
به گزارش خبرگزاری تسنیم، منصور آرامی در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه درباره شرایط کنونی بازار مسکن گفت: شاید نیاز و مطالبه عمومی مردم به مسکن قریب به 10 میلیون واحد مسکونی باشد و حدود یک میلیون و300 هزار نفر واحد مسکونی نیاز سالانه است. بنابراین هر سال اگر واحد مسکونی ساخته نشود به این رقم اضافه خواهد شد، در حالی که حجم تولید میانگین سالانه واحد مسکونی
300 تا 350 هزار واحد است.
وی شرایط کنونی را نامناسب دانست و افزود: بالای دو میلیون و پانصد هزار واحد خالی نیز وجود دارد که با طرح مالیات بر خانههای خالی براساس گفتههای وزارت مسکن و کارشناسان این رقم کاهش یافته مییابد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در هر صورت کمبود مسکن، خود به خود بر نرخ مسکن تاثیرگذاشته و این موضوع برای همه یکسان است. بنابراین؛ چارهای جز ساخت مسکن وجود ندارد. زمانی که مسکن مهر شروع شد با تمام اشکالات و ایرادات موجود حجم زیادی خانه ساخته شد و بویژه در شهرهای بزرگ تاثیرگذار بود.
آرامی در ادامه به این نکته مهم اشاره کرد و گفت که اقشار آسیبپذیر باید مدنظر قرار گیرند و باید از دهکهای محروم جامعه حمایت شود و در اولویت قرار گیرند.
وی عنوان کرد: وقتی صنعت ساختمان جهش پیدا کند، اشتغال ایجاد خواهد شد و سهم خود را در اقتصاد به خوبی نشان خواهد داد و تا حدی کمبود مسکن جبران خواهد شد و در نرخ مسکن تاثیر خواهد گذاشت.
آرامی با بیان اینکه «طرح جهش تولید مسکن» در مجلس تصویب شده است، یادآور شد: این طرح دارای دو ویژگی خاص است، در این طرح دولت قرار نیست خانه بسازد. این طرح از سازندگان به ویژه انبوهسازان حمایت میکند. در این طرح بحث تسهیلات، زمین و صدور پروانه ساخت دیده شده و در حقیقت دولت را ملزم کرده که از سازندگان حمایت کند تا در سال حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود.
اجرای طرح جهش تولید مسکن امکانپذیر است
در همین زمینه عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان اجرای طرح جهش تولید مسکن را امکانپذیر دانست و گفت: اگر قرار باشد دولت در حوزه مسکن مانند یک پیمانکار ورود پیدا کند، به هیچ عنوان امکان تحقق اهداف دولت درحوزه مسکن فراهم نمیشود، اما اگر فرآیند ساخت وساز به مردم واگذارشود امکان عملیاتی کردن برنامه جهش تولید مسکن فراهم خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علاءالدین ختایی
بیان کرد: دولت باید درحوزه مسکن بهعنوان سیاستگذار و تسهیلگر ورود پیدا کند و شرایط را برای اجرای بهینه ساخت و ساز فراهم کند. به عنوان مثال یکی از پیششرطهای تولید بهینه مسکن، دسترسی به زمینهای قابل آمایش است که امکان خدمات رسانی زیربنایی و روبنایی درکوتاهترین زمان ممکن به آنها فراهم باشد.
وی یادآور شد: برآوردها حاکی ازآن است که سازمانهایی نظیر بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، بنیاد مسکن درشهرهای مختلف دارای زمینهای مناسبی هستند که با واگذاری آنها به انبوه سازان برای تولید مسکن میتوانند مهمترین پیش شرط اجرایی طرح جهش تولید مسکن را فراهم
کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان گفت: در فاز بعدی، انبوه سازان باید نسبت به آمادهسازی این اراضی اقدام کنند و سپس با توجه به اینکه بودجه این زمینها ازطریق فعالیتهای ارزش افزا به نهادهای صاحب زمین بازمیگردد. این امرسبب میشود که هزینه سنگین تامین زمین به مردم تحمیل نشود.