پیشبینی افزایش 1/5 برابری ظرفیت پالایشی کشور طی ۴ سال
وزیر نفت گفت: با توجه به ارتقای کمَی و کیفی پالایشگاههای موجود ظرفیتی هم آنجا ایجاد میشود و پیشبینی میکنیم در سه یا چهار سال آینده ظرفیت پالایش کشور
1/5 برابر شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، جواد اوجی شامگاه چهارشنبه ۲۴ شهریورماه در گفتوگویی رادیویی، درباره برنامه وزارت نفت دولت سیزدهم برای توسعه صنایع پالایشی و ساخت پتروپالایشگاهها، اظهار کرد: بیشک افزایش ظرفیت پالایشی یک نیاز است، به همین منظور دو برنامه مدنظر داریم.
وی افزود: برنامه نخست افزایش ظرفیت پالایشگاههای کنونی (چه آنها که خوراک نفت خام دارند و چه آنها که از میعانات گازی استفاده میکنند) از نظر کیفیت و کمیت فرآوردههای نفتی و برنامه دوم ساخت پالایشگاههای جدید یا همان پتروپالایشگاههاست.
وزیر نفت تصریح کرد: خوشبختانه سازوکار قانونی خوبی هم با توجه به حمایت از صنایع پاییندست نفت و با مشارکت مردمی وجود دارد و مجوزی که همسو با تنفس خوراک داده شده است، میتواند مشوق خوبی برای سرمایهگذاران باشد و با توجه به توان سرمایهگذارانی که شناسایی شدند (که حتی به برخی مجوز خوراک هم داده شده است)، با حمایت دولت سیزدهم و وزارت نفت بیشک ظرف سه تا چهار سال آینده ظرفیت پالایشی را افزایش میدهیم زیرا این رویه مصداق اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از خامفروشی است.
اوجی با بیان اینکه تولید فرآوردههای نفتی بازار بسیار خوبی دارد و در حوزه تحریم هم کمتر دچار مشکل است، ادامه داد: با توجه به نیاز کشورهای همسایه و منطقه، هرچه در این زمینه سرمایهگذاری شود هم ارزآوری مطلوبی دارد، هم اشتغالزایی و جلوگیری از خامفروشی را در پی خواهد داشت.
وی با اعلام اینکه برای پالایش حدود یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز (نفت خام و میعانات گازی) با هشت سرمایهگذار توانمند در این حوزه قراردادهایی امضا شده است، گفت: با توجه به ارتقای کمَی و کیفی پالایشگاههای موجود ظرفیتی هم آنجا ایجاد میشود و پیشبینی میکنیم در سه یا چهار سال آینده ظرفیت پالایش کشور ۱.۵ برابر شود؛ حداکثر ظرفیت نفت خام و میعانات گازی پالایشگاهها اکنون نزدیک به دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است که انشاءالله کف این ظرفیت به سه میلیون و ۴۰۰ تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز میرسد.
وزیر نفت همچنین یادآور شد: بیش از
۱۵۰ میلیارد بشکه نفت قابل برداشت داریم که اگر بنا را بر تولید صیانتی بر این مخازن بگذاریم ظرفیت خوبی هم در حوزه تولید خواهیم داشت که با برنامههای بخش بالادست، بیشک ظرف چهار تا پنج سال آینده افزایش ظرفیت تولید نفت هم در میدانهای مشترک و هم در میدانهای مستقل اتفاق میافتد.
افزایش ۴ برابری مصرف گاز خانگی
در زمستان
اوجی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تدابیر وزارت نفت برای تأمین گاز زمستانی و رفع کمبودهای موجود گفت: در زمان اوج مصرف در فصل سرد سال، مصرف گاز خانگی چهار تا چهار و نیم برابر بهار و تابستان میشود. بخش اعظمی از این افزایش مصرف ناشی از استاندارد نبودن وسایل گازسوزی است که در بخش خانگی و ساختمانی استفاده میشود.
وی گفت: از چند هفته گذشته تکمیل ذخیرهسازیهای سوخت مایع نیروگاهی شامل فرآوردههای نفتگاز و نفتِ کوره را بهویژه در مناطق شمال و شمال شرق کشور آغاز کردهایم؛ تدابیر دیگری نیز اندیشیده شده است که بخش خانگی ما دچار مشکل نشود. وزیر نفت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای وزارت نفت برای سوآپ گاز و تمرکززدایی از منابع گازی گفت: ایران با ۳۳ هزار میلیارد مترمکعب گاز قابل برداشت، دارای دومین ذخایر بزرگ گازی دنیاست، اما متأسفانه سهم ما از تجارت جهانی گاز در منطقه و جهان کمتر از دو درصد است. وی تصریح کرد: در صنایع گاز، تنها بحث صادرات نباید مطرح باشد، بلکه بخشهای واردات، سوآپ و ترانزیت میتواند درآمدهای مختلفی را رقم بزند. وزیر نفت، با توجه به توان و ظرفیت برداشت از میدانهای گازی و موقعیت مناسب جغرافیایی ایران، افزایش سهم در حوزه تجارت گاز را یکی از اهداف مهم دولت سیزدهم در وزارت نفت برشمرد.