kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۷۸
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۵
گزارشی از یک رئیس جمهور ؛

مقلد امام و فرزند ملت از انتخاب تا شهادت


سید روح الله امین آبادی
ابوالحسن بنی صدر نخستین رئیس جمهور ایران اسلامی در دو جلسه متوالی نخستین مجلس شورای اسلامی در روزهای 30 و 31 خرداد 1360 فاقد کفایت سیاسی تشخیص داده شد و این گونه بود که حضرت روح الله با همان قاطعیتی که سمتی را به وی تفویض کرده بود با همان صلابت نیز بنی‌صدر را از ریاست جمهوری برکنار کردند.
دومین انتخابات ریاست جمهوری با اندک فاصله ای در روز دوم مرداد 1360 و در سراسر کشور برگزار شد .
کمتر از یک هفته بعد یعنی در روز هشت مرداد جهانگیر سلیمانی مدیر کل وقت انتخابات وزارت کشور نتایج قطعی آرا انتخابات ریاست جمهوری را به طور رسمی اعلام کرد .
 بر این اساس محمد علی رجایی از مجموع آرای داخل کشور 12 میلیون و 970 هزار و 50 رای و از مجموع آرای خارج از کشور 31 هزار و 711 رای به خود اختصاص داده و در مجموع با 13 میلیون و یک هزار و 761 رای به عنوان دومین رئیس جمهور ایران اسلامی انتخاب شد.
از هشت مرداد تا هشت شهریور یک ماه طول کشید روزی که شهیدان رجایی و باهنر توسط گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسیدند ...در این یک ماه، یک دنیا سخن وجود دارد که تشریح آن بی شک در این مقال نمی گنجد.
در ادامه گزارشی کوتاه از این یک ماه ارائه می کنیم ...تا‌چه قبول افتد .
مراسم تنفیذ دومین رئیس جمهور و شرطی
 که امام مطرح کرد
مراسم تنفیذ دومین رئیس جمهور ایران اسلامی 11 مرداد 1360  با حضور مقامات کشوری و لشکری برگزار شد .
امام خمینی بعد از آن که حکم تنفیذ قرائت شد طی سخنانی تاکید کردند : من آنچه که لازم است ... عرض کنم این است که آنچه که به سر انسان می‌آید از خیر و شر، از خود آدم است. آنچه که انسان را به مراتب عالی انسانیت می‌رساند، کوشش خود انسان است و آنچه که انسان را به تباهی در دنیا و آخرت می‌کشد، خود انسان و اعمال خود انسان است.
حضرت روح الله در ادامه تذکر خود به بنی صدر را خاطر نشان کرده و افزودند : امروز باید همان طوری که  به رئیس جمهور سابق  بعضی مطالب را تذکر دادم، به آقای رجائی هم تذکراتی بدهم که قضیه مقام و ریاست هرچه باشد، این وقتی که نظر انسان یک نظر محدود دنیایی باشد، این مقامات، انسان را از خودش بیخود می‌کند، اینها را مقام می‌داند.
امکان دارد با انفجار بمب از بین بروید پس چرا باید دچار تفاوت شوید؟!
امام خمینی در ادامه خطاب به رجایی گفتند : شما دیروز نخست وزیر بودید و پریروز وزیر بودید و قبل از او معلم بودید و قبل از او هم یک شاگردی بودید و بعد از این هم معلوم نیست کی از اینجا بروید. ممکن است - خدای نخواسته - همین حالا که بیرون رفتید و یا همین حالا یک بمبی اینجا باز منفجر بشود و فاتحه همه را بخواند وقتی مطلب این است چرا باید انسان قبل از ریاست جمهور و بعدش فرق بکند؟ مگر ریاست جمهور چه هست؟ کسی که دلش به نور توحید روشن است مگر عالم چه هست؟ همه عالم چه هست؟
آرای رئیس جمهور مسئولیت آور است / مردم شما را تعیین کردند تا مجری اسلام باشید
بنیانگذار انقلاب در ادامه با اشاره به وظایف رئیس جمهور تاکید کردند : اگر آرای شما پنج میلیون بود مسئولیتتان کمتر بود. حالا که سیزده میلیون بیشتر است، مسئولیت شما حجمش زیادتر است؛ برای اینکه شما جواب یکی یکی از این افرادی که به شما رأی دادند و شما را به عنوان رئیس جمهور اسلام، رئیس جمهوری کشور اسلامی تعیین کردند هر یک از اینها فردا می‌آیند شما را می‌گیرند، جواب از شما می‌خواهند. من شما را تعیین کردم رئیس جمهوری اسلامی باشید و اسلام را در این کشور تأیید کنید و پیاده کنید و - خدای نخواسته - شما نکردید، اقلاً سیزده میلیون و هزار و چند صد نفر می‌آیند سراغ شما، ببینید که می‌توانید جواب این را پیش خدا بدهید؟
حضرت روح الله ادامه دادند : اگر شما پایتان را کج بگذارید، همین سیزده میلیونی که به شما امروز رأی دادند فردا «مرده‌باد» می‌گویند. انقلاب این‌طور است، وضع انقلاب این‌طور است؛ طوری است که مردم دیگر سربسته و در بسته تسلیم کسی نمی‌شوند.
رجایی : بزرگترین ناخالصی از حرکت اصیل اسلامی پاک شد
محمد علی رجایی رئیس جمهور منتخب نیز در مراسم تنفیذ طی سخنانی گفت : بزرگ ترین ناخالصی از حرکت اصیل اسلامی پاک شد .
وی اظهار داشت : سپاس خداوند متعال را که ملت ما را در سومین انقلاب پیروز کرد انقلابی که در سایه آن بزرگترین ناخالصی از حرکت اصیل اسلامی ما پاک شد . سوء استفاده از اعتماد مردم برای دستیابی به قدرت و در نهایت تحمیل چهره جدیدی از شاه تحت عنوان رئیس جمهور منتخب مردم و ترویج نوعی بینش غرب گرایانه در همه شئون با آب و رنگ توحیدی ، نطفه نامشروعی بود که انقلاب ملتی را به انحراف می کشید و خوشبختانه این نطفه قبل از این که موقعیت بروز پیدا کند خفه شد و اینک کشور اسلامی مجلسی اسلامی،  ملتی مسلمان ، رهبری جانشین به حق پیامبر و امام در کنارشان رئیس جمهوری با دو ویژگی مهم : مقلد امام و فرزند ملت ایستاده است .
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد : در مقابل دشمنان اسلام چون کوه ایستاده تا محو کامل آنان از پای ننشینم و برای بی‌خبران از اسلام نمونه ای باشم که رغبت آنان را به اسلام عزیز جلب کنم و برای مسلمانان خادمی باشم که هر روز به اعتبار جهانی و بین المللی آنان بیفزایم.
اولین پیام محمدعلی رجایی در مقام رئیس جمهور
محمد علی رجایی رئیس جمهور شبانگاه 11 مرداد در یک گفت و گوی تلویزیونی ضمن مروری بر سوابق مبارزاتی خود و ارائه شناخت بیشتری از خود به نکات عمده ای که در حیطه وظائف وی به عنوان رئیس جمهور قرار می گیرد اشاره کرد .
وی با تاکید بر این که رمز هماهنگی بین سه قوه را در ولایت فقیه می بیند و معتقد است که این مسئله با موفقیت توام می باشد گفت : خواهران و برادران امیدوارتر و مصمم تر از هر وقت دیگر از انقلاب حمایت کنید .
ما سرنوشت جنگ را در میدان نبرد تعیین می کنیم
رجایی رئیس جمهور 16 مرداد 1360 در دیدار با وزرای خارجه کشورهای غیر متعهد گفت : ما سرنوشت جنگ را در میدان جنگ تعیین می کنیم و ما این رفت و آمد ها را بی‌نتیجه می دانیم.
وزرای خارجه کشورهای کوبا ، هند ، زامیبیا و نماینده سازمان آزادی بخش فلسطین ساعت 15 و 30 دقیقه 16 مرداد با محمد علی رجایی رئیس جمهور دیدار  و گفت و گو کردند.
وزیر خارجه کوبا به نمایندگی دیگر اعضای این کمیته انتخاب رجایی را به عنوان رئیس جمهور تبریک گفت و  سپس هدف از آمدن مجدد هیئت را که پیگیری کوشش های قبلی است  بطورمشروح بیان داشت .
رجایی در پاسخ به وی در زمینه تجاوز آشکار صدام و قساوت‌ها و جنایت هایش در جنگ تحمیلی و حمله های وحشیانه اش به اماکن غیرنظامی و کشتار زنان و مردان و کودکان مسلمان و انقلابی ایران که در برابر این تجاوز ایستاده اند و از انقلاب و شرف و ناموس و تمامیت کشورشان دفاع می‌کنند سخن گفت و افزود : باید بگویم که سفر هیئت های حسن نیت برخلاف آن‌چه انتظار می رفت برای روشن شدن موضع متجاوز و وضعیت ملتی که مورد تجاوز قرار گرفته فایده چندانی نداشته است و به نظر ما که با دید انقلابی به حرکات نگاه می‌کنیم این رفت‌و آمد ها فرصت را برای صدام فراهم می آورد تا بتواند در سایه مذاکرات ، تجاوزات خود را موجه جلوه دهد و برای مردم ما گهگاه تردید هایی به وجود آورده که در دفاع از میهن و انقلاب می توانسته است مضر باشد که خوشبختانه رهنمودهای امام و دیگر رهبران انقلاب آن ها را از این تردید احتمالی بیرون آورده است .
رئیس جمهور افزود : اجازه بدهید جمله ای را که در ملاقات اول گفتم با سرافرازی یادآوری کنم ، ما سرنوشت جنگ را در میدان جنگ تعیین می کنیم و امروز که نزدیک به 11 ماه از این تجاوز آشکار می گذرد مردم رزمنده و انقلابی ما با قدرت هر چه تمام تر این مطلب را ثابت کردند و قلم های توانای خود را در خون های پاکشان فرو بردند تا کلام آخر را در نابودی دشمن بنویسند.
رجایی در ادامه سخنانش گفت : ما تجربه کرده ایم و شما نیز خواهید دید کسی که خون می ریزد و خرابی به بار می‌آورد فقط به دنبال توجیه اعمال خود می باشد و برای رفت و آمد شما ارزش اصولی قائل نیست و این موضع عراق است .
رئیس جمهور ادامه داد : ما همچنین بر این عقیده هستیم که متجاوز را باید با گلوله بیرون کرد و به یاری خداوند و همت مردم انقلابی خود این کار را خواهیم کرد چون برای عمر و وقت شما ارزش قائل هستیم این رفت و آمدها را بی نتیجه می‌دانیم لذا اگر شما به عراق امیدوار هستید تا از اجرای اصل اول منشورتان از طرف او مطمئن نشده اید این ماموریت را دنبال نکنید.البته این بدان معنا نیست که به ایران نیائید بلکه شما همیشه خوش آمده اید و ما از آمدنتان خوشحال می شویم.
رجایی در پایان و در پاسخ به سخنان وزیر خارجه هند و با تشکر از حسن نیت آن ها گفت : عراق موشک های 9 متری بر روی مردم بی دفاع ما می اندازد و جوانان انقلابی ما خون‌های خود را تقدیم می کنند و شما می خواهید با نصیحت به این وضعیت خاتمه دهید؟ متاسفم که بگویم این کار هرگز به این صورت به نتیجه نخواهد رسید . ما توصیه می کنیم یک بار دیگر و برای آخرین بار آن چه به عنوان منشور آورده اید حتی فقط اصل اول آن را برای صدام بازگو کنید .
پاسخ رجایی به میتران ؛ فرانسه به مرکز ثقل عوامل ضدانقلاب تبدیل شده است
20 مرداد 1360 و به دنبال ارسال پیام تبریک فرانسوا میتران رئیس جمهور فرانسه برای محمد علی رجایی ، رئیس جمهور کشورمان به این پیام پاسخ داد.
در بخشی از پاسخ رئیس جمهور آمده است : شما در این پیام نوشته اید «آرزومندم روابط بین دو کشور ما توسعه یابد که با دوستی صمیمانه و عمیق بین دو ملت مطابقت نماید» شما آقای میتران می دانید که جمهوری ایران ، اسلامی است و من نیز به این اعتبار به این مقام انتخاب شده ام که ملت انقلابی ایران مرا به عنوان یک فرد مسلمان شناخته است و نیز لازم است بدانید که یک مسلمان نمی تواند دروغ بگوید و طبعا آن چه بر زبان می آورد همان است که در قلبش می گذرد.
وی ادامه داد : من ملت فرانسه را ملتی بزرگ و آزادیخواه می شناسم و بدین وسیله مراتب احترام قلبی خود را به این ملت بزرگ نثار می کنم ، من آرزو می کنم که ملت فرانسه همیشه به یاد داشته باشد که پدران آن ها به خاطر معنویت و آزادی قیام کردند ، درهای زندان باستیل را گشودند جنایتکاران را به سزای اعمال خود رساندند ، انقلابی کردند که در تاریخ جهان از آن به صفت «کبیر» یاد می شود.
در ادامه پاسخ رجایی به میتران آمده است : به گمان من ملت فرانسه که به ملتی هوشیار و با فرهنگ معرفی شده از این که کشورشان اینک پناهگاه جنایتکاران ، آدمکشان و تروریست‌ها شده است قلبا راضی و خشنود نیست و این سرشکستگی تاریخی را که زمامدارانش به وی تحمیل کرده‌اند،  در آینده هیچ گاه از یاد نخواهد برد.
در این پیام همچنین آمده است : شما آقای میتران در زمانی برای اینجانب پیام تبریک می فرستید و آرزوی موفقیت می کنید که سیاست دولت شما کشور فرانسه را به صورت مرکز ثقل و کانون امن و مطمئن عوامل ضد انقلاب اسلامی ایران در آورده است و من در شگفتم که چگونه ممکن است بین گفتار و عمل یک انسان تا این اندازه تناقض و تضاد وجود داشته باشد. شما در پیام خود برای اینجانب آرزوی موفقیت می کنید اما در همان حال به بهانه حمایت از آزادی به جنایتکارانی مثل بنی صدر و رجوی که دستهایشان به خون دهها هموطن بی گناه آغشته است پناه می دهید تا به کمک امپریالیسم و صهیونیسم جهانی علیه انقلاب ملت ایران توطئه کنند.
رئیس جمهور در این پیام افزوده است : شما آقای میتران به خوبی می دانید که میهن اسلامی ما مورد تجاوز آشکار رژیم دست نشانده عراق واقع شده است اما به کشور عراق کمک تسلیحاتی می کنید و هواپیمای میراژ می دهید و در همان حال هم برای اینجانب آرزوی موفقیت می کنید و از این دو مطمئنا یکی دروغ است و ملت آگاه ایران و فرانسه به خوبی می دانند که کدامیک دروغ است .
مسئله اساسی جنگ است و ضد انقلاب نمی تواند
ما را از آن منحرف کند
24 مرداد 1360 محمد علی رجایی رئیس جمهور در یک نطق تلویزیونی که حدود یک ساعت طول کشید مسائل مختلف کشور را تشریح کرده و از اعضای سازمان منافقین درخواست کرد از خواب غفلت بیدار شده و به اسلام روی آورند.
وی اظهار داشت : مسئله اصلی کشور ما همچنان مسئله جنگ است ، ما تا زمانی که دشمن در خاک ما حضور دارد تا زمانی که هم میهنان ما را می کشد و منابع اقتصادی ما را منهدم می کند تا زمانی که مساکن هم میهنان ما را خراب می‌کند و بالاخره تا زمانی که انقلاب ما مورد تهدید است ما جنگ برایمان مسئله اصلی است و هیچ توطئه ای ، هیچ ضد انقلابی قادر نیست ما را از دفاع از انقلاب از دفاع از میهن اسلامیمان منصرف بکند.
رجایی افزود : این همه اتفاقاتی که هر روز از سوی ضد انقلاب روی می دهد برای این است که ما نجنگیم ، برای این که ما تسلیم بشویم و این آرزویی است که دشمن باید به گور ببرد. ما تصمیم گرفتیم به یاری خدا از میهن و از انقلابمان از ایدئولوژی مان یعنی از خدای خودمان دفاع کنیم و این دفاع را تا آخرین نفر و آخرین نفس ادامه خواهیم داد.
افشاگری های رجایی علیه منافقین
رجایی در بخش دیگری از اظهارات خود به مسئله مجاهدین خلق [ منافقین ] پرداخت و گفت : سازمان مجاهدین در زندان حرفشان این بود که درست است ما شعار مبارزه با امپریالیسم می دهیم ، درست است که ما با رژیم می جنگیم ، درست است که با ساواک باید جنگید ، ولی قبل از هر چیز با مسلمانانی که امام را به عنوان رهبر این انقلاب قبول دارند باید با آن ها جنگید.  باید از روی جنازه آن ها رد شد و به آن مبارزه بعدی رسید این تفکر آن ها بود و ما به روشنی می دیدیم که با مارکسیست ها متحد می شوند و بر علیه ما می جنگیدند . حتی وقتی ما نماز جماعت را در زندان در سایه تلاش برادرانمان که به زندان عادی تبعید شده بودند آزاد کردیم و اجازه گرفتیم که نماز جماعت را را با هر تعداد که خواستیم بخوانیم آن ها نماز جماعت نخواندند. این شیوه ای بود که در زندان داشتند تا بالاخره در سایه مبارزه همان مسلمان هایی که آن ها به عنوان اولین هدف برای مبارزه شان انتخاب کرده بودند از زندان بیرون آمدند.
اولین کار منافقین پس از انقلاب
رئیس جمهور گفت : اولین کاری که سازمان مجاهدین کرد یک پوستر چاپ کرد که یک طرفش آرم سازمان مجاهدین بود و یک طرفش عکس امام بود . یعنی در اولین فرصت شروع کرد به جمع آوری امکانات برای مبارزه . آن روز امام به عنوان عنصری که باید به او ملحق شد تا در جامعه بتوانیم خودمان را مطرح کنیم برای سازمان مجاهدین مطرح بود به این جهت یک طرف عکس امام را گذاشت و یک طرف دیگر آرم سازمان مجاهدین.از همان موقع این کار را داشت می کرد.
سه اقدام فرصت طلبانه منافقین پس از پیروزی
رجایی گفت : از هر فرصتی استفاده می کردند که دست کم سه چیز را برای خودش آماده بکند ، یکی از آن ها اسلحه بود به محض این که مردم ما در انقلاب پیروز شدند این ها به انواع وسایل متوسل می شدند برای جمع آوری اسلحه برای روزی که در نظر داشتند. بعد از جمع آوری اسلحه شروع کردند به امکانات مالی و تدارکاتی. از بردن ماشین ها گرفته ، بردن پول‌های نقد گرفته و بردن اسناد و تصرف اماکن که به زور گرفته بودند از آن ها پس بگیرند. به موازات این دو کار چیزی که برای همه ما تعجب آور باشد این ها شروع کردند به شناسایی شخصیت‌هایی که ممکن است در آینده این انقلاب نقش داشته باشند. اخیرا یکی از خانه های تیمی که به دست شما مردم لو رفته و تصرف شده ما در آن جا اسنادی را دیدیم که حتی کسانی را که در مدرسه رفاه مشغول خدمت بودند شناسایی کردند که برای هر کدام یک کارت درست کردند . پس از آن موقع این ها به فکر بودند که هر چه زودتر یک نبردی را با نیروهای مومن واقعی شروع کنند و بنا بر آن چه که آن موقع می گفتند آرزوی عبور از جنازه ما برای رسیدن به مبارزه بعدی را تحقق بخشند.
ارادت ظاهری منافقین به آیت الله طالقانی
و یک رویداد تاریخی !
رجایی در بخش دیگری از سخنان خود به ارادت ظاهری منافقین به آیت الله طالقانی اشاره کرده و گفت : همه ما یادمان است زمانی که آقای طالقانی حیات داشتند آمدند و گفتند که در آن جریانی که پسر مرحوم طالقانی دستگیر شده بود گفتند که همه نیروهای نظامی ما در اختیار مرحوم طالقانی . این را برای چه گفتند؟ چرا اجازه دادند که روزنامه منفور آن روز با حروف 24 در بالای نیم صفحه بالایش بنویسد که مجاهدین خلق همه نیروهای نظامی اش را در اختیار مرحوم طالقانی می گذارد ؟ طالقانی با این نیروها چه کار می خواست انجام بدهد؟مگر نه این بود که پسری داشت که ضرورت داشت دستگیر بشود که البته من وارد بحث پسر آن نمی شوم . اگر هم نداشت اختلافی بود رفع می شد . بلکه آن ها می خواستند آن روز جنگ را شروع کنند. منتها چون خودشان می دانستند که هیچ حیثیتی برای شروع این جنگ ندارند می خواستند مرحوم طالقانی را سپر قرار بدهند و پشت علمی که ایشان به خیال این ها بر می‌افراشت جنگ را شروع کنند که دیدند مرحوم طالقانی آن روز رفت در خدمت امام حرفی را زد که اگر بین مجاهدین یک نفر مسلمان واقعی وجود داشت که می خواست تفکر اسلامی بکند و آقای طالقانی را به عنوان یک روحانی انقلابی قبول داشت باید همان جا تغییر موضع بدهد.
وی افزود : مرحوم طالقانی به خدمت امام رفت و دو زانو زد و گفت که من هر وقت مایوس می شوم از حرکت ، از این انقلاب به خدمت امام می آیم و دوباره نیرو می گیرم . این کسی بود که شما او را پدر می دانستید این کسی بود که هر وقت لازم بود که ما در جریان بودیم او را به عنوان یک روحانی انقلابی معرفی می کردید .
منافقین و مسئله جنگ
رجایی در ادامه به مسئله مجاهدین خلق و جنگ پرداخته و گفت : جنگ شد به جنوب رفتند و همه از عمل این ها تعجب کردند که به جنوب برای جنگ رفتند؟ چند روزی بیشتر طول نکشید که معلوم شد که رفته اند تبلیغات گروهی بکنند ، یک تیر در کنند و 10 تا اعلامیه بدهند و هم این که چون در محیط جنگ نیز اوضاع دقیق و منظم نیست هر چه می توانند اسلحه و مهمات جمع آوری بکنند.
رئیس جمهور گفت : سازمان مجاهدین با عملکردی که در این دو سال و نیم دارند خط خودشان را نشان دادند و برادران و خواهرانی که هوشیارانه خط این ها را تعقیب می کنند به خوبی می دانند این ها در چه موضعی بودند و ادامه همان موضع است که این ها را به این حالت انداخته و گرنه واقعا یک مجاهد نیست که از خودش بپرسد که سازمان مجاهدین خلق دشمن خلق را تو چه کسی تشخیص دادی؟ آیا در این دو سال و نیم شد که یک آمریکایی را بکشی؟ و بگوئید ما ضد آمریکایی هستیم؟آیا در عرض این دو سال و نیم شد که یک ساواکی یا سرمایه دار صهیونیست استثمارگر را بکشی و بیایی بگویی که انقلابی هستی ؟ اما بهشتی را کشتی . این موضع گیری تو است . تو بدان منفور هستی و مردم قلبشان ، تمام رگهایشان به بهشتی ها پیوند دارد . تو کوری و نمی بینی.
احساس رجایی پس از دیدار هیئت دولت با امام!
هیئت دولت 29 مرداد ماه به خدمت امام خمینی رسیدند و بنیانگذار انقلاب توصیه های مهمی خطاب به دولت مطرح کردند.
بعد از این دیدار رجایی در گفت و گو با خبرنگاران درباره احساس خود در حضور امام گفت : فکر می کنم اگر انسان با تاریخ اسلام آشنا باشد من همان احساسی را داشتم که مثلا یکی از استانداران حضرت علی (ع) که به خدمت امام رسید و صحبت فرمودند داشت.
وی افزود : این احساس به من دست می داد که خدایا آن چه ما در تاریخ خواندیم و سخنان علی (ع) و مامورانی را که ایشان برای خدمت به مردم می فرستادند امروز یک بار دیگر تکرار شد.
رجایی همچنین گفت : خدا توفیق بدهد به همه مردم ما که مسلمانانی سرافراز در تاریخ باشند و همان طوری که امام امروز فرمودند تا این جا مردم ماموریتشان را به بهترین وجه انجام دادند و خدا کند که این تعریف را مردم هم در آینده از مامورینی که خودشان انتخاب و به امام معرفی کردند داشته باشند.
روایت رجایی از گروهک هایی که به فکر منافع
خود هستند
نمایندگان اتحادیه انجمن های اسلامی مدارس سراسر کشور پیش از ظهر چهار شهریور 1360 با محمد علی رجایی رئیس جمهور در محل نخست وزیری دیدار و گفت و گو کردند.
رجایی در این دیدار طی سخنانی گفت : به حق باید گفت که انجمن های اسلامی پس از پیروزی انقلاب در تمام واحدها و اقشار مملکت نقش خاصی به خود گرفته اند و تاریخ تاسیس انجمن های اسلامی در مقابل گروهک ها که بعد از پیروزی انقلاب به فکر جمع آوری غنیمت افتادند و درصدد موقعیت برای خود بودند ایستادند و نقش خود را ایفا کردند.
رئیس جمهور گفت : در صحبتی که با یکی از افراد منشعب شده از گروه منافقین داشتم ایشان می گفت : چرا به گروه های منشعب شده از منافقین اجازه فعالیت داده نمی شود ؟ من در پاسخ گفتم : این انقلاب یک انقلاب مردمی است و مردم تلاش کرده اند و خون ها داده اند ، اما شما فقط در فکر بهره برداری به نفع خود بوده اید ، تا موقعیت مناسب را به دست آورید و ضربه نهایی را وارد کنید ، این همان دلیل است . در انقلابی که بیش از هزاران شهید و مجروح داشته گروهک ها هم خود را داخل می دانند و می گویند انا شریک یعنی من هم شریکم.
وی افزود : این گروهک ها فقط درصددند که خود را نشان دهند در این انقلاب، کسانی بودند که صمیمانه برای این انقلاب سرمایه گذاری کرده بودند و در فکر شهرت و مقام نبودند و اگر از آن ها می پرسیدی چه می خواهید؟ می گفتند : هر چه مردم بخواهند و اگر از مردم می پرسی چه می خواهید؟می گویند:  هر چه امام بگوید . کسی که در انجمن اسلامی کار می کند به فکر این است که رضای خدا را جلب کند.
وی گفت : ما در انجمن اسلامی شخص نداریم بلکه درصدد اصلاح کل جامعه هستیم و این از ویژگی های انجمن اسلامی است و بسیار ارزشمند است . انجمن اسلامی در مدارس دارای نقش مهمی در مقابل گروه هایی است که تنها امیدشان مدارس است.
چرا در دوره مصدق هر روز مدارس تعطیل می شد ؟!
رئیس جمهور گفت : در زمان مصدق چون مبارزه مکتبی نبود هر روز شاهد بودیم که مدارس تعطیل می شود و به خیابان‌ها کشیده می شوند چرا که مبارزه ناسیونالیستی بود و این یکی از آن دلائل عدم وجود انجمن های اسلامی بود که وجودش کاملا محسوس بود.  من در این جا برای همه انجمن‌های اسلامی آرزوی موفقیت می کنم.
رجایی همچنین گفت : من از تمام رنجی که انجمن های اسلامی در مقابل گروه کثیف مجاهدین می کشند مطلع هستم،  چرا که گرایش های مادی گرایانه و مشمئز کننده آن‌ها را دیده‌ام و از نزدیک با آن ها آشنا بودم که چگونه از اسلام منحرف شده اند.
رئیس جمهور افزود : شما در مدارس حکم سرباز در جبهه را دارید و همان طور که شما میل دارید رئیس جمهور شما مقلد امام و حامی مستضعفان باشد حتما اجازه خواهید داد که رئیس جمهور هم از شما چیزی بخواهد ، چرا که ارتباط ما با یکدیگر ارتباط مکتب است نه ارتباط شخص.
پیام های رجایی یک روز پیش از شهادت
از سوی محمد علی رجایی رئیس جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز نامیبیا پیامی خطاب به مردم مبارز این کشور ارسال شد .
ایران بی اعتنایی به حقوق مردم مستضعف جهان را
نمی پذیرد
در بخشی از این پیام آمده است : دولت جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب اهداف عالی اسلامی خود که بی اعتنایی به پایمال شدن حقوق مردم مستضعف جهان را نمی پذیرد از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران سهم خود را در مبارزه علیه رژیم های نژاد پرست جنوب آفریقا با اعلام قطع کامل روابط با آفریقای جنوبی و قطع صدور نفت به آن کشور به عهده گرفت.
در این پیام همچنین آمده است : متاسفانه آن چه که تاکنون تلاش های جداگانه دسته جمعی کشورهای جهان را در رابطه با پایان دادن به تسلط غیرقانونی دولت نژاد پرست آفریقای جنوبی بر سرزمین نامیبیا و استقلال آن دچار وقفه نموده است سیاست امپریالیستی و چپاولگرانه ای است که از طرف پاره ای از کشورهای غربی با حمایت از دولت نژاد پرست مزبور تعقیب می شود. به همین جهت دولت جمهوری اسلامی ایران خواستار آن است که کشورهای مزبور با قطع کلیه روابط خود با دولت آفریقای جنوبی از طریق منزوی ساختن کامل آن راه دستیابی به استقلال سرزمین نامیبیا را فراهم کرده و به صلح جهانی کمک نمایند.در پیام رجایی همچنین تاکید شده است : جمهوری اسلامی ایران که خود مواجه با تجاوز آمریکای جهان خوار و رژیم مزدور عراق به خاک میهن اسلامی است به خوبی ابعاد وسیع خطری را که توطئه ها و تجاوزات نظامی اخیر دولت نژاد پرست آفریقای جنوبی به تشویق و کمک مستقیم امپریالیسم آمریکا بر علیه تمامیت ارضی و ثبات کشورهای مبارز جنوب آفریقا متوجه نموده درک می نماید لذا ضمن دعوت از این کشورها به پایداری و حفظ یک پارچگی جهت درهم کوبیدن اتحاد شوم بین ژاندارم منطقه جنوب آفریقا با استکبار جهانی به رهبری آمریکا که اسرائیلی دیگر برای حفظ منافع امپریالیستی و کمپانی های چند ملیتی است از دولت ها و مجامعی که خود را طرف دار حق و حامی مستضعف می‌دانند می خواهد که قاطعانه متجاوزین بین المللی و شناخته شده ای چون اسرائیل – آفریقای جنوبی و رژیم بعث عراق را محکوم کرده و خواستار مجازات جدی هر نوع تجاوز گردند.
پاسخ رئیس جمهور به پیام های تبریک
محمد علی رجایی رئیس جمهور همچنین در پاسخ به پیام های تبریک به مناسبت پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد : از درگاه احدیت مسئله دارم که به این جانب توفیق دهد تا دین خود را به اسلام و محرومین و محرومان و مستضعفان ادا کنم.
در این پیام آمده است : از ارواح طیبه رسول خدا (ص) و ائمه هدا می خواهم که این جانب را در گام هایی که در جهت رضای خدا و خواست امام و مصلحت مردم بر می دارم یاری فرمایند و از هر گونه لغزشی محفوظ بدارند.
و روز شهادت فرا می رسد ...
یک ماه این گونه گذشت و سر انجام در ساعت سه بعد از ظهر روز هشت شهریور محمد علی رجایی رئیس جمهور و آیت‌الله باهنر نخست وزیر، در پی انفجار بمب جا گذاشته شده در یک کیف دستی و در محل دفتر نخست وزیری به شهادت می رسند.
روحمان با یادشان شاد و راهشان پر رهرو باد .