kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۶۰۸
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷
دادستان‌ کل کشور:

خودداری دفترخانه‌ها از صدور وکالت نقل و انتقال خودرو تخلف است

دادستان کل کشور گفت: رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری درباره سند خودرو برای همه از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور لازم‌الاجراست.


به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری درباره نقل و انتقال خودرو گفت: خواهشم این است که مردم کار نقل و انتقال را خودشان انجام دهند. انتقال خودرو در ادارات راهنمایی و رانندگی زمانی نمی‌برد، مقدمات کار را فراهم کنند و خود اشخاص آنجا بروند و منتقل کنند. منتظری ادامه داد: اگر کسی به هر دلیل می‌خواهد این کار را به وکیل واگذار کند وکیل این کار را انجام دهد و اگر چنانچه به دفترخانه‌ای مراجعه شد و آن دفترخانه با این بهانه از انجام وظیفه خودداری کرد، این را حتما گزارش دهند. من هم با رئیس‌محترم سازمان ثبت این مسئله را صحبت خواهم کرد و به عنوان یک تخلف و ترک وظیفه و ترک امری است که یک دفترخانه ممکن است آن را انجام دهد که به‌نظرم قابل تعقیب است. وی تصریح کرد: از طرف دیگر آنچه که ملاک ما هم بود که در نامه استناد کردم رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بود که این رای دیوان عدالت اداری برای همه لازم الاجراست از جمله برای سازمان ثبت و ادارات و دفاتر اسناد رسمی و آنها هم مکلف هستند در اجرای این رای عمل کنند و اگر چنانچه اتفاق افتاد، قابل تعقیب خواهد بود.
شبهه‌افکنی در حکم دادستان
این درحالی است که شورای‌عالی کانون‌ها و مجامع سردفتری کشور اعلام کرد: کلیه دفاتر اسناد رسمی کمافی‌السابق نسبت به تنظیم اسناد انتقال خودرو اقدام کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شورای‌عالی کانون‌ها و مجامع سردفتری کشور در واکنش به بخشنامه 13 شهریور دادستان‌کل کشور مبنی بر الزامی‌نبودن تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی، با انتشار نامه‌ای خطاب به سران دفاتر، از آنها خواست از تنظیم سند خودروهایی که توالی ثبت سند در دفاتر اسناد را رعایت نکرده‌اند، خودداری کنند.
در بخشی از متن نامه آمده است: «کلیه دفاتر اسناد رسمی سراسر کشور کمافی‌السابق نسبت به تنظیم اسناد انتقال خودرو اقدام و جهت حفظ حقوق و دیون عمومی که وظیفه ذاتی و قانونی این منصب است، توالی تنظیم سند رسمی انتقال نسبت به هر تعویض پلاک صورت‌گرفته را رعایت کرده و مطابق تصریح بخشنامه معتبر فوق‌الاشعار تنها اسناد معاملات خودرو که در دفاتر اسناد رسمی ثبت شده را ملاک تنظیم هرگونه سند قرار دهند.»
به این ترتیب؛ اگر مالک جدید خودرویی که در مراحل تغییر مالکان قبلی بدون آنکه سندی در دفترخانه تنظیم شود برای آن چند تعویض پلاک انجام شده باشد، درخواست تنظیم سند مالکیت در دفاتر اسناد دهد، باید تمامی موکلان قبلی، سند قطعی تنظیم کنند تا مالک نهایی بتواند به خواسته خود برسد و به این ترتیب مشکلات احتمالی بعدی ایجاد خواهد شد.