kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۱۷۶
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹
احتمال صدور مجوز مصرف اضطراری تا پایان مهرماه

فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» موسسه رازی آغاز شد

 

فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» دیروز با حضور وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی در مؤسسه سرم‌‌سازی رازی آغاز شد.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه سرم ‌سازی رازی و سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس در حاشیه مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن به خبرگزاری فارس گفت: فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن موسسه رازی از امروز در دو استان تهران و البرز و با مشارکت حدود 40 هزار نفر آغاز می‌شود.
محمدحسین فلاح مهرآبادی درباره شرایط شرکت در فاز سه کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس اظهارداشت: محدودیت خاصی برای شرکت در کارآزمایی بالینی فاز سه واکسن رازی کووپارس نداریم و افراد بالای ١٨ سال که تا کنون مبتلا به ویروس کرونا نشده باشند می‌توانند در این فاز واکسن شرکت و واکسن دریافت کنند.
فلاح مهرآبادی در پاسخ به این سؤال که امکان تولید صنعتی این محصول وجود دارد یا خیر؛ بیان داشت: با توجه به سابقه‌ای که این مجموعه دارد مشکلی در راستای تولید انبوه نخواهیم داشت. وی ادامه داد: بخشی از کار از ظرفیت داخلی مجموعه استفاده شده و بخشی از کار را هم برون سپاری کردیم. در ماه گذشته چهارصد هزار دز تولید داشتیم و تا آخر همین هفته هم یک میلیون دز تولید خواهد شد و براساس نتایج تحقیقات و کارآزمایی‌ها تا پایان سال جاری 15 تا 20 میلیون دز تولید خواهیم داشت.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه سرم ‌سازی رازی با بیان اینکه ساختمان اصلی تولید ما هم تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری می‌رسد گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته یک‌و نیم میلیون دز واکسن در ماه تولید خواهیم کرد.
فلاح مهرآبادی اظهار داشت: از اسفندماه سال گذشته ما یک پژوهشی را انجام دادیم که کشورهای معتبر دارو‌سازی در دنیا بر اساس چه پلتفرم‌هایی واکسن کرونا را تولید کرده‌اند و دلیل علمی آنها برای انتخاب یک پلتفرم چه بوده است؟ با توجه به تجربه‌ای که در مورد ویروس‌های «مرس» و «سارس» و در کل خانواده «کرونا ویروس‌ها» مطرح بود ما پلتفرم پروتئین نوترکیب را انتخاب کردیم که می‌دانیم یکی از موفق‌ترین پلتفرم‌ها در این زمینه است و حتی این پلتفرم می‌تواند برای واکسیناسیون افراد 12 تا 18 ساله هم بهترین و مناسب‌ترین روش باشد.
وی با بیان اینکه پلتفرم واکسن «کووپارس» جزو بی‌ضررترین‌ها در دنیاست افزود: در فاز دوم کارآزمایی بالینی ما بیش از 75 درصد ایمنی‌زایی همورال، ایمنی‌زایی سلولی و ایمنی‌زایی خنثی‌کننده داشتیم و این واکسن جزو معدود واکسن‌های داخلی است که توانسته ایمنی سلولی را هم تحریک کند و این خبر بسیار خوبی برای هموطنان ماست، چون طول اثرگذاری واکسن بیشتر می‌شود و فاصله زمانی نیاز به تزریق دز یادآور را افزایش می‌دهد.
سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس با بیان اینکه هنوز امکان شرکت داوطلبان در کارآزمایی بالینی فاز سه واکسن رازی کووپارس وجود دارد، گفت: داوطلبان می‌توانند برای شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس به سایت اختصاص داده شده مراجعه و ثبت‌نام کنند.
فلاح با اشاره به زمان احتمالی صدور مجوز مصرف اضطراری برای تزریق واکسن رازی کووپارس بیان داشت: در صورتی که نتایج کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس رضایت‌بخش باشد و تغییراتی در روند صدور مجوز رخ ندهد، مجوز اضطراری را وزارت بهداشت صادر خواهد کرد و پیش‌بینی ما این است که تا پایان مهرماه مجوز مصرف اضطراری واکسن رازی کووپارس برای تزریق به عموم مردم صادر شود.