استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی
وظیفه مأموم در صورت قرائت اشتباه امام
س) اگر امام جماعت در نمازی سهوا قرائت را غلط بخواند و در همین حال به نمازش ادامه دهد، آیا برای نمازهای بعدی میتوان نمازش را صحیح دانست و به او اقتدا کرد یا اینکه باید احراز شود که نمازهای بعدیاش را درست و صحیح میخواند؟
ج) در نمازهای بعدی میتوان به او اقتدا کرد؛ البته اگر مأموم،اشتباه امام در قرائت را متوجه شود، میتواند (به صورتی که موجب بطلان نمازش نشود)، امام را متوجه کند تا امام،اشتباه را تصحیح کند؛ وگرنه باید قصد فرادا کند و قرائت را خودش بخواند.
صندوقهای قرضالحسنه خانگی
س) آیا فعالیت صندوقهای فامیلی، محله، همکاران و... که اعضا، ماهانه مبالغی به آن پرداخت میکنند و به قید قرعه به یکی از اعضا قرض داده میشود، اشکال دارد؟ اگر مسئول صندوق شرط کند اولین دریافت (بدون قرعهکشی)، متعلق به او باشد، اشکال ندارد؟
ج) فعالیت صندوقهای قرضالحسنه مذکور که عدهای به شخصی وکالت میدهند تا ماهانه مبالغی را از اعضا، دریافت کرده و به قید قرعه به یکی از آنها پرداخت کند،اشکال ندارد؛ همچنین اگر متصدی صندوق که در انجام امور آن از طرف اعضا، وکالت دارد، شرط کند اولین نوبت دریافت، متعلق به او باشد،اشکال ندارد.
زکات طلا
س) آیا به طلای زینتی زنان و یا سکه طلا زکات تعلق میگیرد؟
ج) به طور کلی طلای مسکوک اگر به شکل سکه در معاملات رایج باشد، زکات دارد و البته باید یک سال در ملک انسان بوده و به حدّ نصاب رسیده باشد؛ بدین جهت سکه طلا در زمان ما که سکه رایج معاملی محسوب نمیشود، زکات ندارد.