دلالها با احتکار برنج به گرانی دامن میزنند
نایب رئیس انجمن برنج گفت: امسال تولید پرمحصول برنج در شمال خوب بوده و کشاورزان برنج را با قیمت بالا نمیفروشند، بلکه حباب کاذب قیمتی توسط دلالان بوجود میآید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبریان درباره وضعیت تولید و قیمت برنج تصریح کرد: امسال تولید پر محصول برنج مثل ندا و فجر و طارم در شمال بسیار خوب بوده و کشاورزان قیمت برنج را بالا نمیفروشند بلکه حباب کاذب قیمتی توسط دلالان بوجود میآید.
وی اضافه کرد: هرچند برای کشاورز اصلا صرف نمیکند و بیشتر محصول خود را سر زمین میفروشد، اما دلالان و واسطهها و فروشندگان در تهران قیمت را بالا میبرند و شنیده شده قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی با ۴۲ هزار تا ۵۰ هزار تومان و برنج خارجی ۲۳ هزار تا ۲۸ هزار تومان است. نایب رئیس انجمن برنج با اشاره به وجود حباب قیمت، افزود: عواملی همچون خشکسالی، کاهش واردات و هزینههای بالای تولید را علت این گرانی میدانند که با توجه به آغاز فصل برداشت و عرضه برنج مانده از سال گذشته، مسائلی همچون خشکسالی و گرانی هزینههای تولید بهانهای بیش نیست و دستگاههای مسئول با اعمال نظارت دقیق بر سطح بازار باید از گران فروشی جلوگیری کنند.
اکبریان ادامه داد: آمارها نشان میدهد که سالانه سه میلیون تن برنج در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که سال گذشته دو میلیون و ۴۵۰ هزار تن از این میزان در داخل تولید شد. امسال به سبب شرایط کم بارشی پیشبینی میشود که تولید به دو میلیون تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که بنابر واردات در ماههای اخیر، کسری چندانی در تامین نیاز کشور وجود ندارد که بخواهد بر التهاب بازار اثر بگذارد.
وی، هر کیلوگرم برنج ندا در استانهای شمالی را ۲۶ هزار تا ۲۷ هزار تومان، شیرودی را ۲۸ هزار تومان، فجر را ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت برنج طارم درجه یک در استانهای شمالی ۳۵ هزار تومان است که با بستهبندی و سورت به ۳۷ هزار تومان هم میرسد.
نایب رئیس انجمن برنج اظهار داشت: در یک ماهه نخست برداشت، دلالها و واسطهها پس از خرید محصول اقدام به ذخیرهسازی، احتکار در انبارها و سپس عرضه با قیمتهای بالا در بازار میکنند که این چالش در دیگر بخشهای کشاورزی هم وجود دارد.
اکبریان با اشاره به اینکه ۱۲۰۰ واحد شالیکوبی در مازندران تعیینکننده قیمت برنج در استانهای شمالی هستند، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج در استانهای شمالی ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان است که با احتساب هزینه حمل و سود خردهفروش حداکثر ۳۲ هزار تومان باید عرضه شود.
گفتنی است، بهترین راهکار مدیریت تولید و عرضه محصولات غذایی، خرید تضمینی با قیمت مناسب از کشاورزان و عرضه از طریق فروشگاههای پرتعداد شهرداری، دولت، ارگانها و دستگاههاست تا ضمن ایجاد ثبات، از تشکیل صف هم جلوگیری شود.