وضعیت دانشآموزان یمنی به روایت یونیسف؛ 4 میلیون دانشآموز نمیتوانند به مدرسه بروند
بار دیگر انتشار آماری درباره کودکان یمنی وضعیت بغرنج این قشر از جامعه یمن را نشان داد. شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارشی با اشاره به جنگ و به نقل از یونیسف اعلام کرد: «بیش از دو میلیون کودک یمنی به مدرسه نمیروند و احتمال ترک تحصیل چهار میلیون دانشآموز دیگر در یمن با ادامه بحران در این کشور وجود دارد... هفتمین سال جنگ در یمن، خانوادهها را وادار کرده است تا کودکان خودشان را از مدارس خارج کنند، زیرا توانایی پرداخت هزینه تحصیل آنها را ندارند... صدها هزار نفر از کودکان و نوجوانان در یمن در مشاغل مختلف کار میکنند و به علت شرایط دشوار معیشتی، نیمکتهای مدارس را ترک کردهاند. تحصیل در یمن مشکلات زیادی دارد و دو سوم معلمان یمنی یعنی ۱۷۰ هزار نفر از آنها بیش از چهار سال است که حقوق منظم دریافت نمیکنند و با سقوط ارزش پول یمن، ارزش حقوق معلمان معادل ۱۰۰ دلار هم نیست».
در گزارش الجزیره تصریح شده: «جنگ همچنین باعث توقف فعالیت دو هزار و ۵۰۰ مدرسه و آسیب دیدن ۶۶ درصد مدارس یمن شده است. بسیاری از دانشآموزان یمنی مجبورند در فضای باز و در حالی که روی زمین نشستهاند در کلاسهای درس حاضر شوند. مشکل تامین کتابهای درسی هم هر سال تکرار میشود».
در پایان این گزارش آمده است: «با ادامه بحران یمن، اوضاع این کشور در همه سطوح وخیمتر میشود و بسیاری از یمنیها توانایی فرستادن کودکانشان به مدرسه را ندارند و همه توجه آنها به چگونگی تامین معیشت متمرکز شده است».
بمباران شهرهای یمن
در ادامه تجاوزهای آلسعود، ائتلاف سعودی دیروز نیز از زمین و هوا یمن را 20 نوبت! هدف حمله قرارداد. به گزارش شبکه المسیره، حمله توپخانهای ارتش عربستان به منطقه «الرقو» در شهر مرزی منبه در استان صعده در شمال یمن با کشته شدن دستکم یک شهروند یمنی دیگر همراه شد. مناطق پراکنده از شهر مرزی «رازح» در استان صعده نیز هدف حمله راکتی و توپخانهای ارتش عربستان قرار گرفت. جنگندههای ائتلاف سعودی شهرهای صرواح و ماهلیه و رحبه را در چهارده نوبت بمباران کردند. در استان البیضاء هم شهر ناطع دو بار هدف بمباران ائتلاف سعودی قرار گرفت. شهر الظاهر در استان صعده نیز دو مرتبه توسط جنگندههای ائتلاف سعودی بمباران شد. شهر شدا در استان صعده نیز دیروز دو مرتبه هدف حمله هوایی ائتلاف سعودی قرار گرفت.
جولان جاسوسهای انگلیس در المهره
از سوی دیگر، «علی بن سالم الحریزی»، معاون سابق استاندار المهره شرق یمن، در نشست مطبوعاتی که با حضور رهبران و نمایندگان احزاب سیاسی یمن برگزار شد، از وجود باندهای اطلاعاتی انگلیس در المهره خبر داد. الحریزی که رهبری اعتراضات مسالمتآمیز علیه عربستان در المهره را بر عهدهدارد، گفت که ورود نیروهای انگلیسی به این استان واقع در مرز عمان، زمینه را برای ورود نیروهای اضافی در آینده فراهم میکند. وی در عین حال به دولت انگلیس درباره پیامدهای این اقدام هشدار داد و شکست انگلیس پس از اشغال جنوب یمن و اخراج حقیرانه آن را مورد اشاره قرارداد.
الحریزی افزود که انگلیس بایستی از تجربههای گذشته خود و شکست در اشغال یمن و اخراج حقیرانه نیروهای آن پس از ۱۲۹ سال درس عبرت بگیرد. طبق گزارش وبگاه «عربی ۲۱»، الحریزی که از شیوخ برجسته قبایل یمن است، گفت که انگلیسیها باندهای جاسوسی و کانالهای اطلاعاتی در استان المهره ایجاد کردهاند که از زمان حضور انگلیس در استان المهره، برای این کشور خدمت میکنند. وی به ایجاد واحدهای جاسوسی جدید برای رصد اطلاعات اشاره کرد و گفت که هواپیماهای بدون خلبان وابسته به آن در آسمان المهره پرواز میکنند که باعث آزار و اذیت شهروندان شده است.
اخیرا نیز شیخ الحریزی، از آموزش جاسوسان انگلیس برای هدف قراردادن دولت، نهادها و اعضای قبایل المهره خبر داده و از ملت انگلیس و پارلمان آن برای توقف اعزام نظامیان انگلیسی به استان المهره دعوت کرده بود. پیشتر روزنامه انگلیسی «دیلی اکسپرس» در گزارشی از ورود یک تیم ویژه ارتش انگلیس به استان المهره به بهانه آنچه «تعقیب تروریستهای تحت حمایت ایران» خواند، خبر داده بود. شیخ الحریزی همچنین درباره عربستان نیز گفت که این کشور شبهنظامیان قبیلهای در المهره تشکیل داده و آنها را برای مقابله با آزادگان المهره، آموزش میدهد.