نهادههای کشاورزی گران نمیشود
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: امسال دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت نهادههای کشاورزی از قبیل کود و بذر ندارد و کود مورد نیاز برای سال زراعی جدید کاملا تامین شده است.
علیرضا ولی در نشست خبری که دیروز برگزار شد افزود: دولت با هرگونه افزایش قیمت در نهادههای کشاورزی مخالف است.
وی اظهار داشت: مسئولیت تهیه بذر بر عهده کشاورزان نمونه و بهترین تولیدکنندگان است و قیمت بذر بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، ولی چون بالا رفتن قیمت بذر به کشاورزان زیان میرساند آنها خودشان قیمت را کنترل میکنند.
ولی افزود: دولت به دنبال حمایت از بخش کشاورزی و کشاورزی ارگانیک و همچنین حمایت از تولیدکنندگان کودهای عالی و زیستی است.
وی در ادامه به قیمت انواع کودهای شیمیایی اشاره کرد و گفت: قیمت هر کیسه 50 کیلویی کود شیمیایی اوره 35هزار تومان و قیمت هر کیسه کود شیمیایی سوپر فسفات تری 50 هزار تومان است.
ولی اظهار داشت: قیمت هر کیسه کود دیآمونیوم فسفات هر کیلو 1100 تومان و هر کیسه 55 کیلویی آن 55 هزار تومان است و همچنین قیمت کود شیمیایی سوپر فسفات ساده هر کیلو 570 تومان و هر کیسه 50 کیلویی 28 هزار و 500 تومان است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: کود شیمیایی سولفات پتاسیم هر کیلو 1500 و هر کیسه 50 کیلویی آن 55 هزار تومان است. ولی قیمت کودهای آلی و زیستی بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
ولی، در خصوص تامین نهادههای کشاورزی برای سال زراعی جدید اظهار داشت: برای تامین کود مورد نیاز بخش کشاورزی هیچگونه مشکلی وجود ندارد و حدود 800 هزار تن کود در انبارهای 4 هزار و 500 کارگزار انباشته شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بیان داشت: الان مشکل ما در زمینه تامین کود تخلیه کودهای موجود در بنادر است زیرا در سالهای گذشته در رابطه با تامین نهادهها مشکل زیادی داشتیم ولی با روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از دغدغههای مهم برای کود برطرف شد و با برنامهریزیهای صورت گرفته امسال هیچگونه مشکلی برای کود در کشت بهاره و پاییزه نداریم.
ولی تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی دولت در کشت و صنعتهای بزرگ، حمل کود برای مصرفکننده است و این کار هزینهها را برای تولیدکنندگان کاهش داده است.
وی افزود: مسئولیت کیفی سم با سازمان حفظ نباتات است ولی تامین آن بر عهده بخش خصوصی است و از حدود 350 هزار تن بذر مورد نیاز کشور حدود 70 هزار تن بذر از سوی ما تامین و در انبارهای ما در حال نگهداری و آماده عرضه به کشاورز است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، در مورد نظارت بر نوع و میزان کود گفت: مسئولیت و نوع مصرف کود بر عهده سازمان ترویج کشاورزی است و این سازمان باید بر روی نوع و میزان مصرف کودها توسط کشاورزان نظارت کند.