مهدی عباسی، در گفتوگو با خبرنگار مهر از عدم نظارت بر واردات روغن زیتونهای خارجی انتقاد کرد و گفت: عدم توجه دستگاههای مربوطه منجر به این شده که قدرت رقابت در تولید زیتون و روغن آن در داخل کشور کم شود و به جای آن شاهد واردات گسترده روغن زیتون به کشور هستیم.
وی با بیان اینکه واردات روغن زیتون به کشور آزاد و واردات زیتون ممنوع است، اضافه کرد: هماکنون روغن پومیس بنام روغن بکر وارد کشور میشود و در داخل نیز روغنهای تقلبی در ملأعام به فروش میرسد که این امر تولیدکننده را از تولید روغن منصرف میکند و تولیدکننده بر خلاف میل باطنی و استاندارد جهانی به تولید کنسرو زیتون روی میآورد.
رئیس شورای ملی زیتون با بیان اینکه واردکنندگان به منظور زمینهچینی برای واردات، بحث ارزش غذایی روغن زیتون را مرتب مطرح میکنند، تاکید کرد: این در حالی است که واردکنندگان به خوبی میدانند با اقدامات انجام گرفته در این حوزه، عملاً امکان تولید روغن زیتون وجود ندارد و تولید روغن سال گذشته در کشور به عدد زیر ٤ هزار تن رسید و در مقایسه با سال ۹۸ با کاهش حدود ۳۰۰ درصدی مواجه شد.
عباسی گفت: با ادامه روند فعلی در دو سال آینده، تولید روغن زیتون نزدیک به صفر خواهد شد و تنها بخشی که بهرهبرداران میتوانند به آن امیدوار باشند تولید کنسرو زیتون است.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: بهرهبرداران چارهای جز تولید کنسرو زیتون برای بقای این صنعت ندارند و متأسفانه اخیراً عدهای به دنبال آزادسازی واردات کنسرو زیتون و واردات کنسرو تولیدی سال٢٠١٩ که عملاً تاریخ مصرف آن گذشته؛ از کشورهای ترکیه، اسپانیا و یونان با هدف کاهش قیمت کنسرو زیتون هستند.
وی اضافه کرد: همزمانی این اقدام با فصل برداشت زیتون میتواند خسارات جبرانناپذیری به تولید داخل بزند.