کد خبر: ۲۲۳۴
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۵

معمار صهیونیستی تحریم‌های ایران ، معاون رئیس بانک مرکزی آمریکا می‌شود

رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی که نقش عمده‌ای در طراحی تحریم‌های ضد ایرانی دارد، قرار است به عنوان معاون رئیس بانک مرکزی آمریکا منصوب شود.
رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی که نقش عمده‌ای در طراحی تحریم‌های ضد ایرانی دارد، قرار است به عنوان معاون رئیس بانک مرکزی آمریکا منصوب شود.
سنای آمریکا در اولین جلسه خود در سال جدید میلادی 2014، با 54 رای مثبت در مقابل 26 رای منفی، «جانت یلن» را به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی آمریکا تایید کرد.
یلن، 67 سال دارد و پیش از این به عنوان معاون «برنارد برناکی»، رئیس سابق بانک مرکزی آمریکا، فعالیت کرده است.
دوره 8 ساله ریاست برناکی در بانک مرکزی آمریکا، آخر ماه جاری میلادی به پایان می‌رسد و از اول فوریه، یلن به عنوان اولین زن آمریکایی که ریاست بانک مهم مرکزی آمریکا را برعهده می‌گیرد، جایگزین برناکی می‌شود.
پیش از این آوازه این مطلب در رسانه‌ها پراکنده شده است که «استنلی فیشر» که هم‌اکنون رئیس بانک مرکزی رژیم اسرائیل است، احتمالا معاون رئیس بعدی بانک مرکزی آمریکا می‌شود.
«استنلی فیشر» که تابعیت دوگانه اسرائیلی- آمریکایی دارد، نقش مهمی در سازماندهی اجرای تحریم‌های «آیپک» علیه ایران، ایفا کرده است. «استوارت لوی» رئیس بخش «تروریسم، مالی و اطلاعات» وزارت خزانه‌داری آمریکا، (اداره‌ای که بعد از لابی آیپک به وجود آمد) اغلب با فیشر در کنار نخست‌وزیر، وزیر خارجه و روسای موساد و شین بت برای کشف اینکه چگونه تحریم‌های سازمان ملل را علیه ایران تکمیل کنند و به مخالفت روسیه و چین با این تحریم‌ها پایان دهند، دیدار می‌کردند.
گرچه آیپک هرگز به این مطلب اشاره نکرده است، اما صادرکنندگان آمریکایی از تحریم‌ها‌ی ایران متحمل خسارت بسیار زیادی شدند. ائتلافی به نمایندگی اتاق بازرگانی آمریکا، میزگرد تجاری، ائتلاف برای تجارت آمریکا و شورای ملی تجارت خارجی و دیگر گروه‌های تجاری از کنگره خواستند تا مفاد تحریم علیه ایران را تصویب نکند زیرا این تحریم‌ها بیش از 25 میلیارد دلار برای آنها هزینه داشت و 210 هزار از فرصت‌های شغلی را تحت تاثیر قرار می‌داد.
راهبرد لوی- فیشر این بود که خارج از حوزه شورای امنیت با بخش خصوصی تعامل داشته باشند و آن را از خطرات تجارت با تهران آگاه کنند. در سال 2010، اسرائیل فیشر را برای دیدار با همپیمانان چینی و روسی اعزام کرد تا از نظر مالی ایران را منزوی کند.
وظیفه نهایی فیشر برای دولت اسرائیل شامل آموزش برای سناریوی بحران بزرگ (در خصوص برنامه هسته‌ای ایران) بود به ویژه آنکه فیشر در یک تلویزیون اسرائیلی عواقب غیر قابل اجتناب حمله نظامی به ایران را گفت.
به گزارش فارس، فیشر بعد از سالها هدف قرار دادن ایران، در ماه‌های پایانی حضور در اسرائیل متقاعد شد که تحریم‌ها به تنهایی برای متلاشی کردن اقتصاد این کشور کافی نیست و با اکراه به این نتیجه رسید که حتی چشم‌انداز اقتصادی بدین گونه است که ایران احتمالا راهی را برای بهبود اقتصاد خود پیدا می‌کند.