مدعیان اصلاحات: باید از روحانی تشکر کرد!
سرویس سیاسی-
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی آورده است: «...به نظر میرسد با همه نقدها و انتقاداتی که به آقای روحانی و دولتمردانش میتوان داشت اما فضای یکسویه علیه او اقتضا دارد با حفظ انتقادها، از وی و دولت او تقدیر و تشکر شود چرا:»
در ادامه این متن آمده است:«از روحانی باید تشکر کرد که فضای تعامل در روابط بینالملل را جایگزین فضای تقابل کرد. فضای بینالملل قبل از سال 92 (دوران احمدینژاد) و کشمكشهای سیاست خارجی در داخل که اوج آن در مصاحبه دکتر ظریف گویای این حقیقت است که فضای تقابل بر فضای تعامل پیشی داشت.»
مدعیان اصلاحات این گونه در فضای گرگومیش، به گونهای به بیان واقعیتها میپردازند که در نهایت آن نتیجهای که مطلوب آنهاست در ذهن مخاطب بنشیند. برای نمونه در این نوشتار ادعا شده که دولت تدبیر و امید فضای تقابل را به تعامل تبدیل کرد اما نمیگویند که چرا ماحصل این فضای تعامل افزایش تحریمها به دو برابر قبل از برجام بوده و وضعیت اقتصادی کشور به واسطه این تعامل به این شرایط دچار شده است.
در ادامه این نوشتار نکته تاسفآوری وجود دارد: «اگرچه دولت روحانی به همه اهداف پیشبینی شده در اجرای سیاست تعامل با دنیا بهویژه در موضوع برجام نرسید اما مردم ایران و سیاستمداران جهانی بهخوبی دریافتهاند که دولت آقای روحانی با برخورداری از تیم حرفهای و تخصصی در حوزه سیاست خارجی همه تلاش خود را معطوف کرد که روابط ایران با دنیا را براساس تعامل و همکاری و معاهدات بینالمللی استوار کند.»
اولا بگویند دولت به کدام اهداف پیشبینی شده در تعامل با جهان رسیده است. موضوع تاسفآور این است که اعتماد خسارتبار دولت به غرب تبعات سنگینی برای ملت داشت و در این شرایط این روزنامه اصلاحطلب نوشته است اگرچه دولت به اهدافش نرسید اما حداقل سیاستمداران جهانی فهمیدند که دولت تدبیر و امید همه تلاشش را برای همکاری با کشورهای جهان به کار گرفته است! گویی وظیفه دولت ما القای حُسن نیتش به بیگانگان بوده است.
اما حیرت انگیزترین تشکرهای مدعیان اصلاحات از روحانی در سطرهای زیر آمده: «از روحانی باید تشکر کرد که برای افزایش شفافیت در تصمیمگیریها و بودجهریزی و برنامههای توسعه موفق عمل کرده است؛ بهویژه در برنامهها و بودجههای سالانه با ارائه به مجلس سهم بودجهگیران غیرپاسخگو به دولت و ملت را شفاف کرد، هرچند موجب بغض واقع شده و برای آن هزینههای فراوانی را متقبل شده است اما تا پایان دولت بر تعهد خود ایستادگی کرد. از روحانی باید به خاطر انتخاب وزرای لایق و کاردان و حرفهای تشکر کرد...»
روحانی یک «رئیسجمهور نشسته» بود تا متحرک و پر کار
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«کمتحرکی خود دکتر روحانی مسئلهای بود که بسیار مشهود بود و ایشان بیشتر شبیه به یک رئیسجمهور نشسته تا متحرک و پر کار بود...کرونا درست است که شرایط را برای همه مسئولان و مخصوصا دولت روحانی سختتر کرده بود، اما اینطور نبود که روحانی به مجلس برود و بودجه کشور را با خود نبرد. این رفتار دولت باعث شد تا مجلس بسیار از این مسئله خشمگین شود و فاصله دولـت و مجلس را بیش از پیش بیشتر کند».
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت:«یکی از کارهای نادرسـت روحانی این بود بابت پرداخت 1 میلیون تومان پول نقـد بابت ویروس کرونا از مردم بهره دریافت کردند و این کار دولت بسیار زشت بود. دولت برای پرداخت 1 میلیون تومان هنوز از مردم سود دریافت میکند و بهتر است که در آینده این مبلغ بخشیده شود».
کم تحرکی دولت روحانی مسئلهای بود که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران درباره آن اتفاق نظر داشتند. دولت روحانی ارتباط خوبی با مردم برقرار نکرده و برخی از دولتمردان در مواجهه با مردم از تعابیر و الفاظ تحقیرکننده نیز استفاده میکردند.
همچنین دولت روحانی با کارشناسان و صاحبنظران و متخصصان نیز ارتباط برقرار نکرده و با الفاظ و القاب زشت به منتقدان حمله میکرد.
کم تحرکی در کنار ارتباط بسیار ضعیف با مردم و عدم مشورت با کارشناسان و صاحبنظران بخشی از نقاط ضعف جدی دولت روحانی بود.
اصلاحطلبان و سیاهنمایی علیه دولتی که هنوز تشکیل نشده!
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی با اشاره به پایان دولت تدبیر و امید نوشت: «آقاي روحاني هم رفت. ارزيابي دقيق و منصفانه عملكرد دوره هشت ساله او اكنون ممكن نيست. به ويژه اينكه ما منتظريم كه ارزيابي عملكرد را با آيندهاي كه هنوز نيامده است مقايسه كنيم! در حقيقت بايد گفت كه در آينده همچون دفعات پيش، مردم حسرت گذشته را خواهند خورند. شايد فقط در دوره اصلاحات بود كه چنين حسرتي مشاهده نشد. مردم منتظرند ببينند بعديها چه خواهند كرد تا در مورد روحاني و دوره او داوري نهايي خود را تجديد كنند»
این روزنامه نوشت: « [روحانی] البته خوششانس است كه عملكرد دولت پس از اين، به احتمال فراوان او را به نوستالژي مردم ايران تبديل خواهد كرد.» گفتنی است جریان مدعی اصلاحطلبی که با حمایت خود یکی از ناکارآمدترین و بیکفایتترین دولتهای تاریخ ایران را بر سر کار آورده و سنگینترین خسارات را به کشور و همچنین مردم آورده و در این مسیر نه تنها حامی بلکه شریک دولت روحانی بودهاند، در شرایطی که هنوز دولت سیزدهم تشکیل نشده به سیاهنمایی و ناامیدسازی مردم علیه آن پرداختهاند. این طیف درخصوص مجلس یازدهم نیز دقیقا همین شیوه را به کار گرفت. اصلاحطلبان بجای بیان مطالبات عموم جامعه و تلاش برای رفع مشکلات مردم، از روز اول آغاز به کار مجلس یازدهم، پروژه تفرقهافکنی را کلید زدند. این جریان که به رفتار قبیلهای و ذبح منافع ملی به پای مطامع حزبی و جناحی خود شهرهاند و در این زمینه کارنامه مشعشعی دارند، بجای حاشیهسازی برای دولت جدیدی که هنوز تشکیل نشده بهتر است کمی هم به فکر مردم و مطالبات عموم جامعه باشند و برای رفع مشکلات مردم تلاش کنند.
از امروز نباید از کارنامه و میراث روحانی سخن بگویید!
روزنامه همشهری- ارگان رسانهای شهرداری تهران- در مطلبی نوشت:«از دیروز دولت آقای روحانی با همه فرازونشیبها و نقاط ضعف و قوت کنار رفت. این اتفاق به این معناست که دوران انتقاد برای اصولگرایان و جریانهای حامی آقای رئیسی به پایان رسیده و آنها باید وارد برنامههای اجرایی برای رفع مشکلات کشور شوند. پس از این پذیرفته نیست که دولت سیزدهم ناکارآمدیهای آینده را به دولت گذشته حواله دهد. عمر نقد پس از انتخابات به پایان رسیده و نمیتوان مسائل آینده را گردن دولت گذشته انداخت». علیرغم اینکه دولت روحانی تورم حدود 44 درصدی و نقدینگی سرسامآور
۳۶۰۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی 396 هزار میلیارد تومانی به بانکها را از خود بهجای گذاشته است، مدعیان اصلاحات تاکید دارند که نباید به این میراث پرداخت و فرصت برای نقد عملکرد روحانی به پایان رسیده است.
مدعیان اصلاحات حتی تا ماههای پایانی دولت روحانی نیز همه قصور و تقصیرهای خود در دولت را به گردن دولت قبل میانداختند و حالا در پی سانسور زمین سوختهای هستند که روحانی به دولت بعدی تحویل داده است.
دولت رئیسی، دولت تحول و پیشرفت است اما زمین سوخته و میراث شوم دولت روحانی به هیچ عنوان انکارشدنی نیست.