kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۲۹۸۰
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۵
روحانی:

تصمیمات ستاد مقابله با کرونا همواره بر پایه خرد جمعی بوده است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در این ستاد هماهنگی و همفکری بین سه قوه و نیروهای مسلح بود گفت: تصمیمات ما همواره بر پایه خرد جمعی بوده است و تصمیمی ‌نمی‌بینیم برخلاف اصول علمی ‌و روند جهانی باشد.


حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح دیروز در آخرین جلسه ستاد مقابله با بیماری کرونا در دولت دوازدهم گفت: از پایان سال ۹۸ که کرونا شروع شد هر هفته در ستاد مقابله با کرونا جلسه تشکیل شد. در ۷۸ جلسه این ستاد ۵۷۳ مصوبه تصویب و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: این جلسه با ستاد‌های استانی مرتبط بود و استانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی هم برخط حضور داشتند و این حضور خیلی به ما کمک کرد. همه مصوبات ستاد ابلاغ و اجرا شده است.
رئیس‌جمهور گفت: این جلسه جزو نهادسازی‌های نظام بود و نظام ما از شروع درگیری با این بیماری احساس کرد که نیاز به این نهاد است و شورای عالی امنیت ملی آن را آغاز و مقام معظم رهبری مصوبات این نهاد را مصوبه شورای عالی امنیت ملی تلقی کردند.
وی اضافه کرد: در این ستاد هماهنگی و همفکری بین سه قوه و نیروهای مسلح بود. وزارت بهداشت در خط مقدم بود. تصمیمات ما همواره بر پایه خرد جمعی بوده است.تصمیمی ‌نمی‌بینیم بر خلاف اصول علمی‌و روند جهانی باشد. ما چاره‌ای نداشتیم به ظرفیت داخلی خود اتکا کنیم. کسی نبود به ما تجهیزات پزشکی و ماسک به ما بدهد و الحمدلله هم موفق بودیم.
روحانی تصریح کرد: نیروهای مسلح از همان ابتدا با تمام امکانات به صحنه آمد. صداوسیما مسئولیت سنگینی داشت و با همه توان کوشش کرد. افکار عمومی و مسائلی که مطرح می‌شد و دوگانه‌هایی که مرتب درست می‌شد. اولین آن دوگانه علم و دین بود. این دوگانه بسیار خطرناک بود که در رفع آن بیان و عمل مقام معظم رهبری (کمک) کرد.
رئیس‌جمهور بیان داشت: یک مرجع و یا مدرس عالی مقام نبود که بخواهند این دوگانگی را بیان کند و نگذاشتیم این دوگانگی ایجاد شود.
وی در مورد اهمیت واکسن گفت: واکس ساخته شده ما خیلی هم از دنیا عقب نبود و
شش ـ هفت ماه فاصله داشت. واکسن‌سازی خیلی کار سختی است و برخی از واکسن‌ها ۱۵ سال طول می‌کشد ساخته شود. کواکس خیلی تخلف کرد و واکسن به ما به موقع نداد. اما ما بازهم جلو هستیم چون قرار بود تا پایان این دولت ۶۵ ساله‌ها به بالا را واکسن بزنیم اما الان صحبت از ۵۵ ساله‌ها است.
رئیس‌جمهور بیان داشت: بزرگ‌ترین و مجهزترین بیمارستان تاریخ ایران آماده افتتاح است و چند هفته دیگر افتتاح می‌شود. برخی دوستان می‌گفتند این بیمارستان را افتتاح کنید اما من گفتم اگر می‌خواهید بیمار پذیرش کند اما باید چند هفته دیگر افتتاح شود.
روحانی تصریح کرد: با تلاش‌های انجام شده، تا امروز مشکل کمبود تخت بیمارستانی نداشتیم. گرچه این روزها در پیک پنجم روزهای بسیار سختی را می‌گذرانیم اما تاکنون کمبود تخت نداشتیم و امیدواریم این افتخار هم تا آخر حفظ شود که بیماری بدون تخت، بدون دارو و بدون مراقب نماند.
رئیس‌جمهور با تشکر از مردم برای همراهی با توصیه‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: اگر مردم همراهی نمی‌کردند هیچ موفقیتی نداشتیم. همچنین عملکرد کادر درمان کشور به‌عنوان یک نقطه بارز در تاریخ کشور ثبت شد و همه نیروها، نهادها و مردم نیز در زمینه مقابله با کرونا همبستگی مثال‌زدنی داشتند.
افتتاح ۷ بیمارستان و کلینیک تخصصی
در 5 استان کشور
حجت‌الاسلام روحانی، رئیس‌جمهور همچنین روز گذشته فرمان افتتاح رسمی ۷ بیمارستان و کلینیک تخصصی را در استان‌های سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، سمنان، کهکیلویه و بویراحمد و مازندران صادر کرد.
برای احداث این ۷ مرکز درمانی 3 هزار و 30 میلیارد تومان اعتبار صرف شده است که با بهره‌برداری از آنها برای ۲ هزار و ۹۹۶ نفر اشتغال پایدار و مستقیم ایجاد می‌شود.
روحانی قبل از افتتاح طرح‌های بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان با ابراز خوشحالی از تحول ایجاد شده در بخش سلامت استان طی سال‌های گذشته، گفت: 7 برابر شدن تخت‌های بیمارستانی استان سیستان و بلوچستان یک کار ارزشمند است البته جبران عقب‌ماندگی‌های تاریخی استان مقداری سخت است.