کد خبر: ۲۲۲۶۰۵
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۰
یک کارشناس بانکی:

کنترل نقدینگی در گرو کنترل بانک‌هاست



یک کارشناس بانکی با بیان اینکه رشد نقدینگی عامل ۸۰ درصد تورم در ایران است در توصیه‌ای به رئیس‌جمهور جدید گفت: بدون کنترل نقدینگی، اوضاع تغییر جدی نمی‌کند و کنترل نقدینگی در گرو کنترل بانک‌هاست.
به گزارش تسنیم، محمدحسین ادیب معتقد است: رشد نقدینگی بسیار بیش از رشد تولید ناخالص ملی است و این روند دهه‌هاست که ادامه دارد وقتی رشد نقدینگی بیش از رشد تولید ناخالص ملی باشد اختلاف با تورم خنثی می‌شود و هشتاد درصد عامل اصلی تورم در ایران همین یک نکته است. عوامل دیگر بیست درصد وزن دارند.اگر تیم رئیس‌جمهور منتخب نتواند بین رشد نقدینگی و رشد تولید ناخالص ملی تعادل ایجاد کند اوضاع همین است که هست و تغییری در روند موجود ایجاد نمی‌شود. در حالی که مردم از این روند خسته شده‌اند؛ رئیس‌جمهور باید روی یک نکته تمرکز کند. مردم از روند موجود خسته شده‌اند و بدون کنترل نقدینگی ، اوضاع تغییر جدی نمی‌کند.
ادیب افزود: من به‌عنوان یک آدم بانکی به شما می‌گویم که بانک‌ها اطلاعات بانکی را به رئیس‌جمهور نمی‌دهند چه رسد به اینکه رئیس‌جمهور بخواهد درخصوص بانک‌ها سیاستگذاری کند. احمدی‌نژاد تلاش کرد حداقل اطلاعات بانک‌ها را دریافت کند و نتوانست. رئیس‌جمهور اطلاعات‌اش از مردم عادی در امور بانک‌ها بیشتر نیست و در عمل بانک‌ها هستند که مسیر اقتصاد را با رشد نقدینگی بیش از تولید ناخالص ملی تعیین می‌کنند. من ندیدم مدیرعامل بانک‌ها پس از انتخاب رئیس جمهور با ایشان ملاقات کنند در حالی که همه گروه‌های دیگر دیدار داشتند، گونه‌ای نمایش قدرت بود. بقیه مطالب تفسیر همین جمله آخر است!