kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۹۹۸
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۲
نمونه‌ای از اذعان دستگاه‌های دولتی به گرانی‌های رسمی

وزارت جهاد کشاورزی: چاره‌ای جز افزایش قیمت شیرخام نداشتیم

برخلاف وعده حسن روحانی و سخنگوی دولتش مبنی بر عدم افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای پایانی دولت، وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به گرانی 47درصدی قیمت شیرخام در روزهای اخیر تاکید کرد چاره‌ای جز افزایش قیمت نداشتیم.


مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در توجیه این گرانی به افزایش 2.5 تا 3 برابری قیمت نهاده دامی ‌اشاره کرد و گفت: برای حفظ تولید چاره‌ای جز افزایش قیمت شیرخام نداریم. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ابراهیم زارع در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: ما دو راه داریم؛ یا باید قیمت‌ها را دستوری سرکوب کنیم و تولید را از دست بدهیم یا افزایش منطقی قیمت‌ها را به میزانی که هزینه‌های تولید را پوشش دهد بپذیریم و تولید را حفظ کنیم. وی با ‌اشاره به خشکسالی بی‌سابقه در کشور خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از نهاده‌های دامی در صنعت شیر یا دام‌های‌های سنگین از داخل تأمین می‌شود، مثل کلش و یونجه و سبوس که این‌ها قیمت‌شان بیش از ۲.۵ تا ۳ برابر افزایش داشته است از این جهت برای حفظ تولید شیر و دام شیرده به ناچار باید افزایش قیمت داشته باشیم. معاون دفتر تنظیم بازار وزارت صمت هم ضمن پذیرش افزایش قیمت‌ها، درخصوص افزایش قیمت روغن گفت: قیمت جهانی روغن در پی کرونا حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشته است و چون روغن مشمول دریافت ارز چهار هزار و 200 تومانی است قیمت مصوب آن رعایت می‌شود. ابراهیم درستی، عضو هیئت‌ رئیسه اتاق اصناف ایران هم با بیان اینکه اصناف به وظایفش عمل کرده و می‌کند، عنوان کرد: اصناف در افزایش قیمت‌ها نقشی ندارد. وی توضیح داد: اگر افزایش قیمت‌ها بر اساس قیمت جهانی صورت می‌گیرد این طرف قضیه و دستمزد کارگران را هم باید دید و آن را هم به همان اندازه افزایش داد و باید قدرت خرید مردم هم جوابگوی افزایش قیمت‌ها باشد. گفتنی است طی روزهای اخیر قیمت هر لیتر شیرخام با افزایش 47درصدی به 6400تومان رسید که پیش‌بینی می‌شود با این گرانی رسمی قیمت لبنیات هم بیش از 50درصد گران شود.
خطر نابودی صنعت دامداری
در همین زمینه رئیس ‌هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه با توجه به افزایش قیمت مؤلفه‌های تولید، ما از ابتدای سال جاری پیگیر اصلاح نرخ شیرخام بودیم، گفت: علوفه خشبی شامل یونجه، ذرت علوفه‌ای و کلش حدود ۶۰ درصد جیره غذایی دام را تشکیل می‌دهد که این محصولات به دلیل خشکسالی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. سید احمد مقدسی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه دولت برای واردات سه نهاده کنجاله سویا، ذرت و جو ارز چهار هزار و 200 تومانی تخصیص می‌دهد، عنوان کرد: این سه قلم نهاده در قیمت تمام شده تولید ۲۰ درصد تأثیر دارد و ۸۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز را دامداران از بازار آزاد تهیه می‌کنند، ضمن اینکه دولت قادر به تأمین علوفه ارزان قیمت برای تولیدکنندگان نیست و چنین انتظاری هم از دولتمردان نمی‌رود. وی با انتقاد از برخی مسئولان که مباحث غیرکارشناسی را در این حوزه مطرح می‌کنند، تأکید کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم شیرخام شش هزار و ۹۲۰ تومان است. این فعال اقتصادی با‌اشاره به اینکه دامداران با سازمان حمایت بر سر قیمت شش هزار و ۴۰۰ تومان به توافق رسیدند اما ستاد تنظیم بازار از تصویب و ابلاغ این رقم سر باز زد، یادآور شد: جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد و حتی معاون اول رئیس‌جمهور نیز به آن ورود کرد و نهایتاً دولت چون تولید داخلی را در معرض خطر می‌دید با افزایش نرخ موافقت کرد. وی ادامه داد: طی روزهای اخیر بسیاری بر وزیر جهاد کشاورزی تاخته و تصمیم او را نادرست خوانده‌اند در حالی که این تصمیمات با بررسی‌های کارشناسی مختلف اخذ شده و اگر چنین تصمیمی گرفته نمی‌شد کل صنعت دامداری کشور ورشکسته و نابود می‌شد.