نظارت بر توزیع مرغ صورت بگیرد قطعا کمبودی نخواهیم داشت
حبیب اسداللهنژاد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه قیمت جوجه یکروزه که بایستی 4200 تومان فروخته شود، در بازار هفت هزار تا ۷۵۰۰ تومان است، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای تیرماه قیمت دان آماده را ۱۰ درصد افزایش داده است. از ابتدای امسال، دولت ذرت را ۱۴ درصد و حملونقل را ۳۰ درصد گران کرده است و در کنار افزایش قیمت واکسن، دارو و ریزمغذیها، سویا نیز از ۳۲۰۰ تومان به ۳۴۰۰ تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت مصوب مرغ زنده ۱۷ هزارو ۱۰۰ تومان است اما با توجه به افزایش هزینه مولفههای تولید قیمت تمام شده آن برای مرغداران بیش از ۲۰ هزارتومان میشود. به همین منظور تشکلها و اتحادیههای فعال در این صنعت از دولت درخواست اصلاح قیمت دارند تا حقوق مرغداران نیز ضایع نشود.
نایبرئیسکانون انجمن صنفی مرغداران اضافه کرد: البته موافق افزایش قیمت مرغ در سطح بازار نیستم ولی معتقدم دولت باید تدابیری اتخاذ کند تا قیمت مولفههای تولید تعدیل و به حالت اولیه خود بازگردد. در این صورت استقبال مردم از خرید مرغ بیشتر خواهد شد.
اسداللهنژاد با اشاره به تاخیر در ارسال و بارگیری نهادههای دامی، گفت: از حدود ۴۰ روز پیش شاهد تاخیر در ارسال نهادهها هستیم، بهگونهای که نهادههایی که مرغداران در سامانه بازارگاه خریداری میکنند بعضا ۳۰ تا ۳۵ روز بعد به دستشان میرسد. همین قضیه باعث شده تا مرغداران برای تامین نهادههای مورد نیاز خود به بازار آزاد مراجعه کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که گفته میشود در ماههای آینده شاهد صفهای طولانی مرغ خواهیم بود و آیا تولید کاهش یافته است، گفت: در جوجهریزی از سیاستگذاری ستاد تنظیم بازار هفت میلیون قطعه عقب هستیم اما اگر بر توزیع مرغ در سطح کشور از کشتارگاه تا بازار مصرف نظارت صورت بگیرد قطعا کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت. از دولت جدید هم انتظار داریم بهگونهای برنامهریزی کنند که موانع تولید برداشته شود و شرایط پایدار و نوسانات به حداقل برسد. همچنین احمد مقدسی؛ رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران درباره وضعیت دامداران به ایسنا گفت: در تلاش هستیم که در جلسات کارشناسی و با ارائه آنالیز قیمتی، دولت را به اصلاح قیمت مصوب شیرخام متقاعد کنیم و امیدواریم که این جلسات به زودی به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: قیمت تمام شده شیرخام برای دامداران به ازای هرکیلوگرم شیر ۶۹۲۵ تومان و میانگین فروش شیرخام در کشور کیلویی۴۹۰۰ تومان است. این یعنی دامداران در هرکیلوگرم شیرخام حدود دو هزار تومان ضرر میکنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران اضافه کرد: کم بارشی، به صنعت دامپروری آسیب زده است. ۶۰ درصد غذای دام؛ کاه، یونجه و ذرت علوفه است که به دلیل کم آبی، سطح برداشت مزارع کاهش یافته است. همچنین این اقلام نسبت به سال گذشته ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند. بنابراین دولت باید در این زمینه به دامداران کمک کند.
گفتنی است، در حالی که رئیس هیئت مدیره گاوداران، از پایین بودن قیمت شیر گله دارد، صنایع لبنی بهصورت مداوم در حال بالا بردن نرخ محصولات خود هستند و هماکنون هم برای گران کردن چندباره به بهانه افزایش احتمالی قیمت شیر، خیز برداشتهاند. دولت اگر نمیتواند، بین اجزاء بخش خصوصی تعادل برقرار کند، بهتر است صنایع غذایی را در همه زمینهها، ملی کند.