گرما و خشکسالی تولید پنبه را 20 درصد کاهش داد
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد امسال به علت خشکسالی بیش از ۲۰۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید
شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی گفت: امسال برای ۱۱۵ هزار هکتار کشت پنبه برنامهریزی کرده بودیم، اما به علت گرما و خشکسالی بیسابقه پیشبینی میکنیم ۸۰ درصد این برنامه تحقق پیدا کند.
وی سطح زیرکشت پنبه در سال جاری را بر اساس گزارشهای رسیده از استانهای پنبه خیز کشور نزدیک به ۹۰ هزار هکتار عنوان کرد.
هزارجریبی با بیان اینکه پنبه در ۲۰ استان کشور کشت میشود، اظهار داشت: شش استان اصلی کشت این محصول شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، فارس و اردبیل هستند و خراسان رضوی با حدود ۲۰ هزار هکتار سطح زیرکشت در رتبه نخست جای دارد.
وی، سطح کشت پنبه در سال گذشته را ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح ۲۷۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شد.
وی درباره آب مصرفی گیاه پنبه اذعان داشت: در استانهای شمالی و دشت مغان در اراضی کشت پنبه ۵ هزار متر مکعب آب در هر هکتار مصرف میشود و در مناطق خشک مصرف آب به حدود ۱۱ هزار متر مکعب در هر هکتار میرسد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در همین حال به کشاورزان توصیه کرد: برای افزایش بهره وری آب، مزارع پنبه خود را به سیستم آبیاری تیپ یا قطرهای مجهز کنند.
وی عملکرد تولید وش پنبه طی دو سال اخیر را رو به رشد دانست و خاطرنشان کرد: عملکرد تولید وش پنبه از ۲۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار به ۲۵۰۰ کیلوگرم رسیده است.
هزارجریبی افزود: با اقدامات انجام شده پیشبینی بر این بود که عملکرد تولید این محصول به ۲۷۰۰ کیلوگرم در هکتار تا پایان برنامه ششم توسعه برسد، اما بروز خشکسالی، برنامهها را تحت تاثیر قرار داده است.
وی نیاز کشور به وش پنبه را طبق میانگین مصرف سال گذشته نزدیک به ۳۶۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با توجه به رشد صنایع جدید نساجی ظرف سه سال اخیر، پیشبینی میشود نیاز این صنایع به ۴۵۰ هزار تن وش پنبه برسد.