افزایش بیماران مبتلا به کرونا و فوت ۱۶۵ بیمار دیگر در کشور
به گزارش وبدا، در اطلاعیه این مرکز آمده است: «از 12 تا ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۷۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۹۵ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۵۴ هزار و ۸۱۸ نفر رسید.
متاسفانه در طول این مدت، ۱۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۷۹۲ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۹۲۶ هزار و ۲۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۲۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۳ میلیون و ۹۶۷ هزار و ۴۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. تاکنون چهار میلیون و ۴۶۳ هزار و ۵۶۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۹۸۸ هزار و ۳۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۹۴۵ دُز رسید.»
افزایش بیماران سرپایی و بستری کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت نیز درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ و ورود به خیز پنجم کرونا گفت: با گسترش سویههای جدید ویروس کووید ۱۹ و کاهش میزان عمل به توصیههای بهداشتی و به دنبال آن افزوده شدن به تعداد شهرستانهای با وضعیت قرمز، شاهد بروز نشانههایی از ورود کشور به خیز پنجم بیماری کرونا هستیم. سیما سادات لاری ادامه داد: در هفتهای که گذشت، تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت در کشور با افزایش ۱۳.۲ درصدی مواجه بوده است.همچنین در این هفته با افزایش ۱۱ درصدی در تعداد بیماران بستری و افزایش ۷.۲ درصدی در بیماران فوت شده مواجه بودیم.
لاری افزود: در هفته دوم تیرماه استانهای ایلام، کرمان، یزد و هرمزگان به ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد بستری مثبت در کشور بودهاند.
وی اظهارداشت: متأسفانه در هفته گذشته، استان سیستان و بلوچستان با اختلاف فراوان با میزان میانگین کشوری، شاهد بالاترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در کشور بوده و پس از آن استانهای یزد و هرمزگان بالاترین میزان موارد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را داشتند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شدت بروز بیماری در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان از زمان شیوع بیماری در این استان بیسابقه است و موج فعلی بیماری در این استان به مراتب بزرگتر و سهمگینتر از موجهای قبلی است. لاری ادامه داد: میزان عمل به توصیههای بهداشتی در کشور با کاهش نسبت به هفتههای اخیر، به حدود ۶۹ درصد رسیده و استانهای آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان دارای پایینترین میزان عمل به توصیههای بهداشتی در کشور هستند.
وی بیان داشت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی و پرهیز از بروز رفتارهای اجتماعی پرخطر به عنوان مهمترین اصول کاهش خطر ابتلا به کووید ۱۹ است. با توجه به شرایط خطرناک حال حاضر بیماری کووید ۱۹، درخواست ما از کلیه هموطنان عزیز کشورمان در اقصی نقاط کشور این است که از هرگونه اقدام به سفر خودداری کنند.