مشکل حمل کالای اساسی از بنادر ربطی به کمبود کامیون ندارد
بابک طالبی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به روند حمل کالای اساسی توسط ناوگان حملونقل جادهای اظهار کرد: از ابتدای امسال تا 10 تیر 1400 مجموعا 140 میلیون تن بار توسط ناوگان حملونقل جادهای در کشور جابهجا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه این میزان جابهجایی طی 9 میلیون سفر انجام شده است، افزود: مجموع کالای اساسی جابهجا شده در این بازه زمانی پنج میلیون و 700 هزار تن بوده که نشان میدهد با سهم حدود سه درصد، عدد قابل توجهی در برابر کل بار جابهجا شده در سطح کشور نیست.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه گفته میشود مشکلاتی که در بنادر برای حمل کالا داریم مربوط به نبود کامیون است، تصریح کرد: کارشناسان و صاحبنظران اعتقاد دارند که تعداد ناوگان از میزان بار بیشتر است. الان همه رانندگان دنبال بار میگردند دلیل اینکه بار حمل نمیشود را میتوان به راحتی تشخیص داد که از جای دیگری است.
طالبی ادامه داد: برای گسیل کامیونها به بنادر برای حمل بار، علاوهبر پرداخت کرایه بهموقع، فرآیند بارگیری و خروج از بندر را تسهیل کنیم. الان در گرمای بالای 50 درجه سانتیگراد 10 تا 14 ساعت معطلی بارگیری کامیونها را داریم.
وی با یادآوری اینکه در حملونقل کالای متعلق به بخش خصوصی مشکلات بسیار کم است، توضیح داد: اما در مورد کالای دولتی به شدت مشکل داریم؛ از 11 خرداد امسال ستاد مدیریت حملونقل کالای اساسی در تمام استانها از جمله خوزستان انجام شد تا هماهنگیهای لازم با دستگاههای ذیربط از جمله گمرک، اداره کل بندر، صاحبان کالا، امور پشتیبانی برای پرداخت بهموقع کرایه حمل در مقصد، تخلیه بهموقع بار و... عملیاتی شود.
معاون حملونقل سازمان راهداری تاکید کرد: در ماههای پایانی سال 99 مکاتباتی را با صاحبان کالای دولتی درباره ترخیص و حمل کالا داشتیم، در آن زمان کامیونها هفت روز خواب داشتند و معطل بار بودند. متاسفانه این همکاری توسط صاحبان دولتی کالای اساسی فراهم نشد.
طالبی در پاسخ به این پرسش که آیا کامیونداران اعتراضی به روند موجود داشته و اعتصاب کردهاند، گفت: خیر، چنین چیزی صحت ندارد. در بحث کالای تجاری نیز هیچ مشکلی نداریم.
وی همچنین در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره حل مشکلات کامیون داران حامل مواد سوختی اظهار کرد: افزایش کرایه حمل مواد سوختی تصویب شده و این افزایش کرایه، مشمول سه ماه نخست امسال هم خواهد شد.
معاون حملونقل سازمان راهداری افزود: این مشکل تا حد زیادی برطرف و کمتر بودن نرخ کرایه نسبت به سایر کامیونداران، جبران شد.
بر اساس این گزارش، در روزهای اخیر برخی رانندگان کامیونهای حامل مواد سوختی در اعتراض به برخی مشکلات صنفی اعلام کرده بودند که از حمل سوخت به شهرها خودداری میکنند؛ اتفاقی که با تکذیب تشکلهای صنفی بخش حملونقل جادهای مواجه شده و اعلام کردند اگرچه گلایههایی به وضعیت معیشتی داریم، اما هرگز دست از کار نمیکشیم و وظیفه نقل و انتقال در جامعه، معطل نمیماند.