دنبال مقصر نگردید! کلید تدبیر، اقتصاد کشور را قفل کرد
سرویس سیاسی-
حجتالاسلام روحانی دیروز چهارشنبه (9 تیرماه) طی سخنانی در جلسه هیات دولت، گفت: در یک گزارش تحلیلی کامل همه این موارد محاسبه و مشخص شده است که اگر تحریم و جنگ اقتصادی و کرونا نبود شرایط اقتصادی کشور بسیار بهتر از امروز بود که این گزارش باید منتشر و در اختیار مردم قرار گیرد.
روحانی افزود: براساس این تحلیل اگر دو ویروس ترامپ و کرونا نبود، امروز رشد اقتصادی بدون نفت کشور 4.1 درصد و رشد اقتصادی با نفت 3.8 درصد بود، تورم امروز 11.5 درصد، نرخ دلار زیر 5 هزار تومان ، رشد سرمایهگذاری 4.7 درصد بود و حجم تولید ناخالص کشور 22 درصد بیشتر از آن چیزی میبود که امروز شاهد آن هستیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه این دولت برای رفع مشکلات کشور و مقابله با جنگ اقتصادی و کرونا از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است، گفت: دولت دوازدهم در مسیر اجرای برجام و لغو تحریمها هیچ تسامحی روا نداشته و از همه فرصتها، ساعتها و دقیقهها استفاده کرده است.
روحانی با بیان اینکه دولت جدید آمریکا در تبلیغات انتخاباتی خود بارها اقدامات ترامپ در خروج از برجام را اشتباه دانسته و بر بیفایده بودن تحریمها علیه ایران اذعان کرده بود اما جنایت و تروریسم اقتصادی ترامپ علیه ایران همچنان ادامه دارد، گفت: اگر بایدن در اجرای برجام ذره ای تسامح کند به رای مردم آمریکا خیانت کرده است.
رئیسجمهور یا مسئول فرافکنی؟!
گفتنی است روحانی در میان جریان حامی خود، فردی است که بیشترین جملات را در مورد مقصر جلوه دادن دیگران برای ناکارآمدی دولت خودش بیان کرده است. او به همه تهمت میزند که مانع فعالیت درست دولت شدهاند. دولت قبل را مانع حل مشکلات کشور، موشکها را مانع برجام، اختیارات کم را مانع تصمیمگیری رئیسجمهور، تندرویها و مبارزه با فساد را مانع سرمایهگذاریها، بروکراسی پارلمانی را مانع رفع تحریم کرونا و ترامپ را عامل گرانی دلار و مشکلات اقتصادی و... معرفی کرده است!
این در حالی است که وعده و وعیدهای انتخاباتی روحانی، نقدهای تند او و دولتمردان و حامیانش نسبت به سیاستها و عملکرد اقتصادی دولت قبل، مانور دادن روی حل مشکلات معیشتی مردم با انجام توافقنامه هستهای و ادعای داشتن برنامههای مناسب برای حل مشکلات اقتصادی کشور، همه و همه باعث شد تا مردم از این دولت برای ایجاد تحولات اقتصادی و بهبود معیشتی انتظار داشته باشند.
همه اینها در حالی است که روحانی در زمان دولتهای نهم و دهم، تحریمها و عوامل دیگر را بهانهجویی دولت میدانست و میگفت معضلات اساسی اقتصاد کشور و حتی سایر بخشها در درجه اول به ضعف مدیریت اقتصادی دولت برمیگردد.
کلید تدبیر و قفل اقتصاد کشور!
روحانی علل مشکلات اقتصادی در دولت پیش از خود را تحریمها نمیدانست و موارد زیر را عامل مشکلات اقتصادی بیان میکرد: از بین بردن نهادها و سازوکارهای فعلی و هماهنگساز در نظام اجرایی کشور، جانشین شدن تصمیم فردی به جای عقل جمعی، از بین بردن جرات و مسئولیتپذیری در مدیران عالی و میانی کشور، گسستگی بین نظام اجرایی با نخبگان دانشگاهها و مراکز علمی کشور، عدم استفاده از مشورت فعالان اقتصادی کشور، برکناری مدیران و کارکنان کارآمد.
روحانی در سال ۱۳۹۲ وعده میداد که حتی اگر تحریمها باقی بماند دولت وی تدابیری برای مهار تحریمها دارد. وی تاکید میداشت: اگر یک مدیر خوب در کشور حاکم شود، همه مشکلات اعم از داخلی و خارجی و حتی تحریمها، قابل حل است. میتوان بنبستها را شکست و راه دستیابی مردم ایران به اهداف بلندشان را باز کرد. همه قفلها با تدبیر و امید باز میشود.
اما طی این سالها کلید تدبیر روحانی با تصمیمات غلط و ضعیف پی در پی، سوءمدیریت، بیبرنامگی و فرصتسوزیها به پای برجام به جای گشایش، قفلهای متعددی بر روی قفل اقتصادی کشور زد و سفره معیشت مردم را هر روز کوچکتر از دیروز کرد. حامیان روحانی و خود او، اما حاضر نیستند مسئولیت این وضعیت را بپذیرند و با فرافکنی، برای این اوضاع دلایل دیگری میتراشند.
رئیسجمهور در بخش نخست سخنان خود با اشاره به سالروز انفجار هفتم تیر سال 1360 اضافه کرد: این فاجعه بزرگ یک طراحی و توطئه از سوی کشورهای بزرگ غربی بود که منافقین فقط آن را اجرا کردند تا به خیال خودشان مجلس، دولت و قوه قضائیه نظام نوپای جمهوری اسلامی را از کار بیندازند و به عمر این نظام پایان دهند.