مردم حتما اطلاعات واحد مسکونی خود را در سامانه املاک ثبت کنند
محمد اسلامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره تعداد ثبتنامکنندگان در سامانه ملی املاک و اسکان کشور اظهار کرد: تا کنون بیش از ۳ میلیون نفرمحل سکونت خود را در سامانه ثبت کردهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تعداد ثبت اطلاعات، تا پایان شهریور به بیش از ۲۵ میلیون واحد مسکونی که در سرشماری نفوس و مسکن آمده، میرسد یا خیر؟ گفت: اگر کسی نگوید ضرورت ندارد این کار انجام شود و بگذارند مردم کار خودشان را انجام دهند امیدواریم کل کار انجام شود؛ چون سامانه اسکان ظرفیت و کشش آن را دارد رسانهها هم حتماً تبلیغ کنند تا مردم این کار را انجام دهند.
وزیر راه و شهرسازی درباره شرایط دریافتکنندگان وام ودیعه مسکن گفت: هر آنچه پارسال اعلام شده، برقرار است و شرایطی که برای سقف متراژ واحد مسکونی و یا تعداد ضامنان وجود داشت، امسال هم وجود دارد. من هر چه بگویم، ذهن جامعه را به هم میریزد؛ فقط مبلغ را افزایش دادیم، ۵۰ میلیون تومان وام ودیعه برای مستأجران در شهر تهران به ۷۰ میلیون تومان، ۳۰ میلیون تومان کلانشهرها به ۴۰ میلیون تومان و ۱۵ میلیون تومان سایر شهرها به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
وی درباره اعتراض کامیونداران حامل مواد سوختی گفت: ما کرایه ناوگان جادهای نفتکش را، هم پارسال و هم امسال افزایش دادهایم و این افزایش اعمال شده است. اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا شما خودتان در سامانه اسکان ثبتنام کردهاید؟ گفت: من در سامانه اسکان ثبتنام نکردهام فقط یک خانه دارم و وقت نکردهام در سامانه اسکان ثبتنام کنم. گفتنی است سامانه املاک و اسکان را میتوان بستر لازم برای اخذ مالیات بر خانههای خالی تلقی کرد. این سامانه در واقع یک درگاه الکترونیکی برای ارائه اطلاعات اسکان و مالکیت افراد حقیقی و حقوقی است. سامانه املاک و اسکان با اخذ اطلاعات از کاربران و صحتسنجی آنها در شناسایی و عرضه خانههای خالی کمک میکند. اگر این سامانه بتواند اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی خانههای خالی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد، شاهد افزایش عرضه مسکن و کاهش قابل توجه قیمت آن در بازار خواهیم بود.