kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۰۵۹۳
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸
از طریق رایزنی‌های مستمر و فشرده

دولت بایدن در موضوع برجام با اسرائیل کاملاً هماهنگ است

در ادامه رایزنی‌های فشرده آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات برجامی «وین»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.


در راستای سیاست‌های کابینه «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اعمال نفوذ بر مذاکرات «وین» برای احیای برجام، «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در «رم» پایتخت ایتالیا با «آنتونتی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات برجامی دیدار و گفت‌‌وگو کرد.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در این خصوص گزارش کرد، وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا در این دیدار درباره توافق هسته‌ای ایران و اوضاع سیاسی منطقه گفت‌وگو کردند.
بنا بر گزارش روزنامه هاآرتص، وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا قصد دارند، روابط کاری میان کابینه بنت-لاپید و دولت بایدن را گسترش دهند که شامل بحث درباره تلاش‌های آمریکا برای رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران، اوضاع امنیتی و سیاسی در منطقه و پیشبرد عادی‌سازی روابط با حماس می‌شود.
در هفته‌ها و ماه‌های اخیر، مقام‌های رژیم صهیونیستی در سطوح مختلف برای تأثیرگذاری بر روند مذاکرات «وین» درباره احیای برجام که ششمین دور آن، به تازگی به پایان رسیده است، به واشنگتن سفر کرده‌اند.
در هفته‌های گذشته منابع خبری گزارش دادند که آمریکا به منظور هماهنگی با کابینه جدید رژیم صهیونیستی به دنبال به عقب انداختن دور بعدی برگزاری مذاکرات وین است.
یک منبع مطلع از مواضع دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته بود واشنگتن احساس می‌کند مذاکرات جاری در وین برای مشخص کردن وضعیت اجرای برجام ارزش معوق شدن به‌منظور ایجاد هماهنگی با اسرائیل را دارد. دولت های- دموکرات و جمهوری خواه- آمریکا همواره پایبندی خود را نسبت به هماهنگی با اسرائیل درباره ایران اعلام کرده‌اند.
زمان برگزاری
دور هفتم مذاکرات وین
لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در توییتی اعلام کرد انتظار نمی‌رود دور هفتم گفت‌وگوهای احیای برجام در وین زودتر از یکشنبه آینده آغاز شود.
او همچنین در توییتی دیگر در ‌اشاره به آنچه پیشرفت اندک در دور ششم مذاکرات خواند، مدعی شد آنقدر پیشرفت گفت‌وگوها در دور ششم کم بوده که دیگر نمی‌توان آن را کمتر جلوه داد و افزود: حتی (میزان پیشرفت) کمتر از آن چیزی بوده که چند روز پیش فکر می‌کردم. 
به گزارش فارس، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس‌هیئت ایرانی شرکت‌کننده در مذاکرات در آخرین اظهارنظر درباه این مذاکرات در ۳۰ خرداد ماه و پس از نشست کمیسیون مشترک برجام با بیان این‌که «ملاک ما رسیدن به یک توافق خوب است»، درباره روند مذاکرات گفت: به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی مسیر باقی‌مانده ساده نخواهد بود. هنوز تاریخ دقیقی برای دور بعدی مذاکرات اعلام نشده است.میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی اخیراً در توئیتی احتمال توفیق مذاکرات وین در دور هفتم را بالا ارزیابی کرد ولی در عین حال گفت که نمی‌توان از پیش با قطعیت سخن گفت.
ایران
در حال تحقیر آمریکا است
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا روز شنبه به وقت محلی در اولین راهپیمایی تبلیغاتی خود در «اوهایو» از زمان ترک دفتر ریاست‌جمهوری تاکنون، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران و چین در حال تحقیر ایالات متحده هستند.
ترامپ افزود: چین، روسیه و ایران در حال تحقیر کشور ما هستند. جو بایدن در حال تخریب کشورمان است.
هر تصمیمی بگیریم
ارتباطی به آژانس پیدا نمی‌کند
کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تفاهم فنی مشترک ایران و آژانس که قبل از توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی حاصل شد، عنوان کرد: بعد از پایان سه ماهه این تفاهم، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت تفاهم مشترک فنی با آژانس را تمدید نکند، ولی بر مبنای حسن‌نیت، ایران به ضبط داده‌های دوربین‌های آژانس به مدت یک ماه دیگر ادامه داد.
غریب آبادی افزود: ما هیچ تفاهمی با آژانس برای حتی یک ماه هم انجام ندادیم و در روزهای گذشته مهلت یک ماه نیز پایان یافت. به گزارش فارس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای اعلام کرد که رافائل گروسی مدیرکل آژانس روز ۱۷ ژوئن نامه‌ای به مسئولان ایرانی درباره تفاهم فنی مشترک ایران و آژانس نوشته اما «ایران به این نامه پاسخ نداده و مشخص نکرده که آیا قصد حفظ کردن توافق فعلی را دارد یا خیر».
نماینده ایران در آژانس خاطرنشان کرد: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در موقعیتی نبود که از ایران بخواهد فعالیت خودمان را ادامه دهیم. چون تفاهمی که ما با آژانس داشتیم، یک تفاهم بر مبنای اصول سیاسی بود و نه یک تفاهم فنی بر مبنای تعهدات جمهوری اسلامی ایران.‌
غریب‌آبادی ادامه داد: آن‌چه ملزم هستیم با آژانس همکاری کنیم، صرفا در چارچوب پادمان‌‌هاست و رویه‌های پادمانی که کشورها نزد آژانس تعهد دارند نیز مشخص است. نماینده دائم ایران در آژانس خاطرنشان کرد: همان زمانی که ما این تفاهم مشترک فنی را با آژانس داشتیم با هدف کمک به مذاکرات سیاسی در جهت رفع تحریم‌ها و توفیق این مذاکرات بود. 
وی افزود: اگر بحث مذاکرات در جریان نبود، نه آن تفاهم سه ماهه فنی را با آژانس داشتیم و نه تداوم یک ماهه آن را. غریب آبادی عنوان کرد: اگر هم جمهوری اسلامی ایران هر تصمیمی را در این رابطه بگیرد، باز ارتباطی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیدا نمی‌کند. یعنی باز در چارچوب تعهدات ما و دین به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.