اوضاع لبنان بحرانیتر شد /درگیری و انفجار در خیابانهای این کشور
سرویس خارجی-
منابع خبری از مجروح شدن چند نیروی امنیتی لبنانی درپی درگیری با معترضان و انفجار بمب در جریان اعتراضات مردمی به اوضاع نابسامان اقتصادی کشورشان و نیز از تلاش معترضین برای حمله به خانه وزیر اقتصاد و بانک مرکزی خبر میدهند. لبنان از دو بحران سیاسی و اقتصادی به طور توامان رنج میبرد.
اعتراضات سریالی خشن، بعضاً کور و وزیر برانداز در لبنان از سال 2019 و در اعتراض به عدم موفقیت دولت سعدحریری در یافتن راهحل برای بهبود بحران اقتصادی، آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد؛ گرچه در آغاز فراگیری کرونا کمی متوقف شد، اما در روزهای اخیر دوباره شعلهور شده است. شاید بتوان گفت، این بار محرک مستقیم اعتراضاها اعمال مالیات روی بنزین، دخانیات و تماسهای تلفنی آنلاین از طریق «واتس اپ» بود. این اعتراضات گرچه ناشی از رنجهای مردم است، اما گاهی شکل کور، بیهدف و خشن به خود میگیرد. در روز ۲۹ اکتبر (7 آبان 1398) «سعد حریری» که مسئولیت بخش عظیمی از این اوضاع آشفته را داشت از نخستوزیری استعفا داد تا به بحران اقتصادی این کشور، یک بحران سیاسی هم اضافه شود! از آن زمان تا کنون هیچ نخستوزیر مکلفی نتوانسته تشکیل دولت دهد و مردم خشمگین هیچ وزیری را تاکنون برنتافتهاند. گزارشهای متعددی از نقش آمریکا، فرانسه و سعودی در این فتنه انگیزیها حکایت دارد طوری که حزبالله لبنان چندی پیش اعلام کرد، دشمن مردم لبنان را برای انتخاب بین دو گزینه معیشت و مقاومت، تحت فشار قرارداده است!
در ادامه همین سریال، خبرگزاری آناتولی اعلام کرد تظاهرات در لبنان بار دیگر شدت گرفته و دهها نفر در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی و کاهش شدید ارزش پول لبنان در مقابل خانه «راؤول نعمه»، وزیر اقتصاد در منطقه «الاشرفیه» بیروت تجمع کرده و درصدد حمله به آن بودند اما نیروهای ضد شورش مانع از این کار شدند.
طبق گفته شاهدان، معترضان لبنانی در بیروت با در دست داشتن پرچم کشورشان نسبت به تداوم سقوط اقتصادی در لبنان ابراز خشم کرده و خواستار مجازات کسانی شدند که کشور را به این وضعیت دچار کردهاند. به گزارش ایسنا، این شاهدان همچنین اعلام کردند معترضان لبنانی به حیاط ساختمان بانک مرکزی در صیدا نیز یورش برده و به سمت این ساختمان سنگ پرتاب کردند اما نیروهای امنیتی با آنها مقابله کردند.
طبق گزارش رسانههای این کشور، به دنبال استقرار نیروهای ارتش لبنان در طرابلس افراد ناشناس به سمت آنها بمب پرتاب کرده و همین مسئله منجر به مجروح شدن دو تن از این نیروها شد. گزارش شده، انفجار بمب به مجروح شدن یکی از نیروهای اطلاعات و یکی از نیروهای دستگاه امنیت عمومی لبنان منجر شده است. درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی در طرابلس منجر به مجروح شدن پنج تن از نیروهای ارتش هم شده است.
گفتنی است، در مشکلات داخلی، دخالتهای آمریکا، عربستان و فرانسه و نگاه قومی-قبیلهای-فرقهای و غیرملی سیاستمدارانی چون حریری موجب طولانیشدنِ بحرانِ بیدولتی است و شرایط ویژه این کشور حکایت از آن دارد که نمایندگان پارلمان این کشور باید به سرعت با اتخاذ یک رویکرد جدید و حتی تغییر در برخی سیاستها و افراد اقداماتی را انجام دهند تا لبنان بتواند با پشت سر گذاردن مشکلات فعلی به کشوری آباد و با امنیت تبدیل شود. نیاز است که سیاستمداران لبنانی و نخبگان این کشور دور منافع ملی خود اجماع کنند. همچنین حالا درخواستها برای ورود مستقیم حزبالله و رهبر آن برای حل این بحران بالا گرفته است و باید دید مردم لبنان که به تعبیر همین حزبالله از طرف غرب مجبور به انتخاب بین مقاومت و کمک مالی شدهاند، از جریان مقاومت برای حل مشکلات حمایت خواهند کرد؟
نکته مهم بعدی اینکه، درست در همان ایامی که برخی فتنه انگیزیها باعث استعفای نخستوزیر لبنان و همزمان، نخستوزیر عراق شد، عدهای از عوامل وضع موجود در کشور عزیزمان ایران، خواستار استعفای آقای روحانی هم شدند که با حمایت همانها روی کار آمده است! در واقع یک جریان غربگرا در این سه کشور، به دنبال ایجاد بحرانی سیاسی در کنار بحران اقتصادی بودند تا امروز ایران عزیز به چیزی بدیل شود که در این دو کشور میبینیم!