پیشبینی روند بورس تا دوماه آینده
سعید جعفری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه برخی ابهامات برای بازار سرمایه درحال کمرنگ شدن هستند، اظهار کرد: قیمت سهمها در چند ماه گذشته اصلاح قابل توجهی را تجربه کردند و تکلیف ریاستجمهوری نیز مشخص شده است. از سوی دیگر نرخ ارزی که بسیاری انتظار داشتند به واسطه لغو تحریمهای برجامی افت خیلی شدیدی داشته باشد، کاهش چندانی نداشت و بالای ۲۴ هزار تومان تثبیت شده است. همچنین قیمتهای جهانی طی شش ماه گذشته رشد زیادی را تجربه کردهاند. به طور کلی مجموعه این عوامل باعث شده که فضا شفافتر و با توجه به در پیش داشتن مجامع شرکتها که سود خوبی هم تقسیم خواهند کرد، اقبال به خرید سهام بیشتر شود.
وی افزود: از حدود یک ماه گذشته انتظار میرفت دوره افت بازار به پایان برسد و روند صعودی بسیار ملایمی آغاز شود که به نظر میرسد از حدود ۱۰ روز قبل، این اتفاق افتاده است. فکر میکنم این روند فارغ از نوسانات دو تا سه روزه آینده بازار، ادامه داشته باشد و بازار تا اواخر مردادماه رشد ملایمی را تجربه کند و بعد از یک ماه آینده هم همچنان صعود را داشته باشیم. این تحلیلگر بازار سرمایه درمورد وضعیت بازار در بلندمدت نیز گفت: هنوز ابهاماتی برای بازار وجود دارد. از یک طرف تکلیف برجام مشخص نیست و از طرف دیگر مشخص نیست تیم اقتصادی دولت جدید چه رویکردی نسبت به برخی سیاستهایی که روی شرکتهای بازار سرمایه تاثیرگذار است، داشته باشد. همچنین باید دید قیمتهای جهانی در چند ماه آینده چگونه خواهد بود. این ابهامات پیشبینی بازار در بلندمدت را سخت میکند اما اگر قیمتهای جهانی ریزشی را تجربه نکنند، بازار تا پایان سال سقوطی نخواهد داشت.
در همین حال خبرگزاری تسنیم هم دلیل رشد اخیر بورس را انتظارات تورمی دانست و نوشت: نرخ تورم 12ماهه در خردادماه 1400 به حدود 43 رسیده است. همچنین حجم نقدینگی در اردیبهشت ماه سال جاری به 3601 هزار میلیارد تومان رسیده که رشد ماهانه این متغیر در این ماه سه و دو دهم درصد اعلام شده. حجم نقدینگی هم شش درصد رشد کرده؛ یعنی در ماه مذکور بالغ بر 28 هزار میلیارد تومان پول توسط بانک مرکزی چاپ شده است. این آمار و ارقام بهروشنی به تشدید انتظارات تورمی میان فعالان اقتصادی دامن زده است که خود میتواند به عامل محرک رشد سهام شاخصساز و کاهش چشمگیر تعداد صفهای فروش در بازار سهام تبدیل شود.