نقش فیسبوک درحمایت از کودتاچیان میانمار
تحقیقات صورت گرفته توسط گروه حقوق بشری «گلوبال ویتنس» نشان داده است، الگوریتمِ پیشنهادِی فیسبوک، همچنان از کاربران دعوت میکند تا مطالبی را که سیاستهای این پلتفورم را نقض میکند، تماشا کنند! این گروه حقوق بشری پس از لایک کردن (پسندیدن) یکی از صفحههای طرفداران ارتش کودتاگر میانمار که حاوی پستهایِ نقضکننده سیاستهای فیس بوک نبود، متوجه شد که فیسبوک چندین صفحه طرفدار ارتش میانمار را که حاوی محتوای توهینآمیز و خشونتآمیز بودند، به این گروه پیشنهاد داد.
دیگر پستهایی که توسط گروه گلوبال ویتنس شناسایی شدند شامل تهدید به مرگ، تجلیل از خشونت نظامی و اطلاعات غلط همچون ادعاهای نادرستی دال بر اینکه داعش در میانمار حضور دارد و اینکه ارتش به خاطر تقلب انتخاباتی قدرت را در دست گرفته است، میباشند.
به گزارش ایسنا، فیسبوک در اوایل سال جاری میلادی اعلام کرده بود که ادعاهای نادرست دال بر تقلب گسترده یا مداخله خارجی در انتخابات اخیر میانمار را از سایتش حذف میکند. این پلتفورم همچنین گفته بود، رسانهها و نهادهای دولتی تحت کنترل ارتش را از استفاده از فیسبوک منع کرده و سیاست ویژهای را برای میانمار به منظور حذف هرگونه تحسین، حمایت و دفاع از خشونت توسط نیروهای امنیتی و معترضان میانماری تعیین کرده است.
گفتنی است، فیسبوک پیشتر اذعان کرده بود، از این پلتفورم در میانمار سوءاستفاده شده است. این پلتفورم در میانمار به شدت محبوب است و تقریبا نیمی از مردم این کشور از آن استفاده میکنند و اصلیترین راه برای ارتباط مجازی است. باید افزود، میانمار در نخستین روز ماه فوریه میلادی (13 بهمن 1399) شاهد یک کودتای نظامی توسط ارتش این کشور بود. کودتای نظامیان در این رو سبب بازداشت «آنگ سان سوچی» (رهبر حزب حاکم قبل از کودتا) و اعضای حزب او شد.
به این ترتیب، کسانی که در نسلکُشیِ مسلمانان این کشور و تجاوزها و جنایات دیگر در سال 2017 با هم شراکت داشتند، به جان هم افتادهاند.