شکست درمان آنتیبادی واکسن «آسترازنکا» در پیشگیری از ابتلا به کرونا
شرکت «آسترازنکا» اعتراف کرد در جریان آزمایش بالینی درمان کرونا با آنتی بادی مونوکلونال موفق نبوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد تحقیقاتش درباره استفاده از یک نوع درمان با آنتی بادی مونوکلونال به نام AZD۷۴۴۲ برای جلوگیری از شدت ابتلای فردی که قبلاً در معرض ویروس کرونا قرار داشته، موفقیتآمیز نبوده است.
طبق بیانیه شرکت، شرکت کنندگان در این آزمایش بالینی، افراد بالای ۱۸ سال بودهاند که قبلاً واکسن نزده بودند و طی ۸ روز قبل در نزدیکی فردی مبتلا به کووید ۱۹ بودهاند.
با تزریق واکسن مذکور به افراد گروه کنترل، ریسک ابتلاء به کووید ۱۹ با نشانگرهای واضح، در مقایسه با گروه پلاسیبو(دارونما) ۳۳ درصد کاهش یافت که از لحاظ آماری چندان قابل توجه نیست.
این شرکت مشغول مطالعه درمان افرادی است که قبلاً در برابر ویروس قرار گرفتهاند و سعی دارد شدت ابتلاء به بیماری را کمتر کند. درمان با آنتیبادی مونوکلونال به گروهی از داروها تعلق دارد که رفتار آنتی بادیهای طبیعی بدن را در مقابله با بیماری تقلید میکنند.
شرکتهای رقیب آسترازنکا یعنی «رجنرون فارماسوتیکال» و
«الای لیلی» هر دو درمانهای مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونالی ابداع کردهاند که اکنون در آمریکا اجازه استفاده برای درمان بیماران مبتلا به ویروس را دریافت کردهاند.
خبر دیگر اینکه کارگروه کووید- ۱۹ وابسته به نهاد نظارت دارویی اتحادیه اروپا، همزمان با افزایش نگرانیها درباره لختگی خون، روز یکشنبه خواستار توقف تزریق واکسن کرونای آسترازنکا به افراد بالای ۶۰ سال شد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ با اینکه سازمان نظارت دارویی اروپا «اما» واکسن آسترازنکا را برای همه گروههای سنی امن دانسته؛ اما چند کشور عضو اتحادیه اروپا به علت پیدا شدن موارد کمیاب لختگی خون عمدتا در میان جوانان، کاربرد آن را برای افراد پائینتر از سن به خصوصی متوقف و برای ۵۰ تا ۶۵ سالگان و سالمندان محدود کردهاند.
رئیسکارگروه کووید –۱۹ اتحادیه اروپا به روزنامه ایتالیایی لا استامپا گفت که موضع ما در چارچوب همه گیری این بود که نسبت خطر- فایده این واکسن برای همه گروههای سنی، همچنان مطلوب بوده است، اما با توجه به کاهش موارد ابتلا به کووید – ۱۹ و قرار گرفتن شمار کمتری از جمعیت جوان در معرض خطرات مرتبط با بیماری کووید – ۱۹، بهتر است که برای این گروه سنی واکسنهایی بر پایه «ام آر ان ای» مانند مدرنا و فایزر- بیونتک استفاده شود.
مارکو کاوالری درباره ترجیح خودداری از تزریق واکسن آسترازنکا به افراد ۶۰ سال به بالا اظهارداشت: بسیاری از کشورها ماند فرانسه و آلمان با توجه به فراوانی بیشتر واکسنهای برپایه ام آر ان ای، این طرح را بررسی میکنند.
دولت ایتالیا در پی مرگ نوجوانی به علت شکل کمیابی از لختگی خون پس از دریافت این واکسن، روز جمعه اعلام کرد که کاربرد آن را برای افراد بالاتر از ۶۰ ساله محدود خواهد کرد. ایتالیا در ماه مارس مانند بسیاری از کشورهای اروپایی به علت نگرانی درباره مشکلات کمیاب لخته شدن خون، به مدت کوتاهی تزریق واکسن آسترازنکا را متوقف کرد، اما در ماه پس از آن با توصیه کاربرد ترجیحی آن برای افراد بالاتر از ۶۰ ساله و پس از آنکه «اما» مزایا و منافع آن را بیشتر از خطراتش دانست، کاربرد آن را از سرگرفت.
گفتنی است، یکی از واکسنهای وارداتی کشورمان که در حال تزریق به هموطنان میباشد واکسن آسترازنکا میباشد، با توجه به این اخبار و برخی نگرانیها باید مسئولان وزارت بهداشت توجهی همهجانبه به ایمنی کامل این واکسن و همچنین ثمر بخش بودن استفاده از آن داشته باشند.