رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران:
قوه قضائیه به پرونده تمام کارخانههای واگذار شده ورود کند
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: ما علاقمندیم که قوه قضائیه به تمام کارخانههایی که واگذار شدهاند ورود کند تا بدانیم آیا به قیمت واقعی فروخته شدهاند یا به عمد در مسیر تعطیلی قرار گرفتهاند.
ناصر چمنی در گفت وگو با ایسنا، درباره واگذاری کارخانهها، اظهار کرد: ما مخالف اجرای اصل ۴۴ و اینکه بخش خصوصی باید قدرتمند باشد نیستیم. در تمام کشورها بخش خصوصی قدرتمند توانسته اقتصاد مملکت را پیش ببرد ولی ما از مسائل، اشتباه برداشت میکنیم در حالی که اگر اصل ۴۴ به عنوان یک اصل مترقی به درستی اجرا میشد نیشکر هفتتپه با آن همه امکانات به آسانی فروخته نمیشد و اهلیت و صلاحیت افرادی که کارخانه و سرمایه ملی را در اختیار گرفتند به درستی بررسی میشد.
وی با بیان اینکه بیشتر کارخانههایی که واگذار شدهاند با قیمتهای واقعی نبوده است، گفت: وقتی کارخانهای به قیمت کارشناسی شده فروخته نشود دودش به چشم کارگران آن میرود. فلسفه واگذاری این نیست که کارخانه را تحویل بگیریم و زیانده کنیم بلکه باید پس از واگذاری توانایی مدیریت و سوددهی آن را داشته باشیم. اگر کارخانه را با ۳۰۰ نفر در اختیار گرفتهایم سال بعد آن را به ۵۰۰ نفر برسانیم نه اینکه به زمین بزنیم و کارگران را بیکار کنیم.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران خاطرنشان کرد: در جریان برخی واگذاریها، عدهای از مالکان به دلیل اینکه کارخانه در زمین مرغوبی است و ساختوساز تجاری و مسکونی سود دارد، عمدا کارخانه را ورشکسته میکنند تا در کارخانه بسته شود و از این راه به سود بیشتر برسند.
چمنی افزود: در این جریان، کارگران که معیشت و امنیت شغلی خود را در خطر میبینند از سر ناچاری دست به اعتراض میزنند و شبکههای معاند هم از این قضیه سوءاستفاده میکنند. لذا امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شده نباید بگذاریم که چنین وقایعی دیگر تکرار شود و با ورود به موقع به کارخانههایی که به این شکل واگذار شدهاند، جلوی تعطیلی و ورشکستگی کارخانهها و بیکار شدن کارگران را بگیریم.
وی با تشکر از اقدام قوه قضائیه و رأی صادره در بازگشت کارخانه نیشکر هفتتپه به بیتالمال گفت: ما علاقمندیم که قوه قضائیه به تمام کارخانههایی که واگذار شدهاند ورود کند تا بدانیم آیا به قیمت واقعی و کارشناسی فروخته شدهاند یا به عمد ورشکسته و تعطیل اعلام شدهاند؟ اگر میخواهیم شعار امسال را به معنای حقیقی تحقق بخشیم باید سرخطهای فرمایشات رهبری را مدنظر قرار بدهیم. امروز مشکلات جامعه کار و تولید با سه جانبهگرایی برطرف میشود لذا باید کارگروهی متشکل از دولت، نماینده کارگر و نماینده کارفرما در درون دولت ایجاد شود تا مشکلات موجود را حل و فصل کنیم.