کوتاه از انتخابات
دعوت ۲۲۰ نماینده مجلس
از آیتالله رئیسی برای نامزدی در انتخابات
بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی طی نامهای خطاب به آیتالله سید ابراهیم رئیسی، با تشریح وضعیت و شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و تبیین شاخصهای رئیس قوه مجریه مطلوب آینده، از وی برای حضور و نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۸ خرداد دعوت به عمل آوردند.
در بخشی از این نامه آمده است: مجلس به تعبیر درست مقام معظم رهبری وظیفه ریلگذاری برای قوه مجریه را دارد. امروز یکی از دغدغههای عمده وکلای ملت، اجرای درست و دقیق قوانین آن توسط دستگاه اجرایی است. تصمیمات و مصوبات مجلس در صورتی درست و دقیق اجرا خواهد شد که رئیسجمهوری قانونمدار، توانمند و باانگیزه و مسئولیتپذیر سکان اداره دولت را برعهده بگیرد. از این منظر نیز نمایندگان مجلس خود را موظف میدانند در جهت انتخاب چنین رئیسجمهوری به افکار عمومی و مردم کمک کنند.
نمایندگان تأکید کردهاند: در شرایط کنونی، کشور نیازمند انتخاب رئیسجمهوری انقلابی، کارآمد، تحولآفرین، قانونمدار و وفاقگراست که ویژگیهای برشمرده شده از لسان مقام معظم رهبری یعنی: «دارای مدیریت و کفایت، با ایمان، معتقد به جوانان، عدالتخواه و ضدفساد، امیدوار، معتقد به توانمندیهای داخل و دارای عملکرد انقلابی و جهادی» را داشته باشد... بر همین اساس ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی امضاکنندگان این نامه، ضمن احترام به همه شخصیتهای بزرگواری که برای حضور در عرصه انتخابات آتی ریاستجمهوری اعلام آمادگی کردهاند و اذعان به توانمندیها و صلاحیتهای آنها، بر این اعتقادیم که از منظر شمولیت شاخصها و نیز توان اجماعسازی سیاسی و جذب آرای اکثریت مردم، جنابعالی نامزد اصلح و اولی به شمار میآیید. فلذا فارغ از جایگاه حقوقی و نیز با تأکید بر اصل استقلال قوه مقننه و اعمال کامل اختیارات نظارتی مجلس در قبال دولت آتی، از شما برای حضور در این عرصه خطیر دعوت بعمل میآوریم و اذعان داریم که در شرایط کنونی ورود به این عرصه، مجاهدتی عظیم به شمار میآید.»
وزارت کشور: انتخابات ۲۸ خرداد
قطعا در موعد مقرر برگزار میشود
جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور، درباره برخی گمانهزنیها مبنی بر به تعویق افتادن انتخابات 28 خردادماه اظهار کرد: با توجه به روند قانونی زمانبندی انتخابات که بر طبق قانون و با نظر مشترک ارکان اجرا و نظارت انتخابات، مورد توافق قرار گرفته است، کار انتخابات طبق برنامه پیش میرود و اخذ رأی در روز مقرر انجام میشود. در مقاطع مختلف دوران پس از انقلاب اسلامی هم تحت هیچ شرایطی انتخابات به تعویق نیفتاده است، و در این مرحله نیز، قطعا انتخابات به تعویق نمیافتد و در 28 خرداد ماه برگزار میشود.
وی در ادامه درخصوص طرح برخی اظهارات ناظر بر تعویق انتخابات از سوی عناصر سیاسی و رسانهای گفت: این موارد، گمانهزنی شخصی است و دولت و وزارت کشور هیچ برنامهای برای تعویق انتخابات ندارد و ما این را به صراحت اعلام میکنیم.
رئیس ستاد انتخابات با اشاره به تشدید بیماری ویروس کرونا و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری انتخابات تصریح کرد: تأکید مستمر وزیر کشور، اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی مرتبط با انتخابات است که از قبل تنظیم شده است و باید با دقت اجرایی شود. ما هم برای سناریوهای مختلف آماده هستیم. البته امیدواریم با فروکش کردن موج چهارم بیماری در هفتههای پیش رو و جلوگیری از ورود ویروس کرونای هندی به کشور، با موج جدیدی در خردادماه مواجه نشویم.
عرف با بیان اینکه قانون اساسی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در یک روز توجه دارد، گفت: بنابراین انتخابات در یک روز برگزار میشود اما همه پروتکلهای بهداشتی هم برای مردم و هم برای عوامل اجرایی با دقت اجرایی میشود. حدود 70 هزار شعب اخذ رای در محیطهای امنی حتیالمقدور در فضای باز یا دارای سقف بلند و تهویه مناسب در نظر گرفته میشود و البته برای اینکه عوامل اجرایی هم در معرض ابتلا قرار نگیرند، مراقبتهای لازم را انجام میدهیم.
قاضیزاده هاشمی: در درون جبهه انقلاب
رقابت نمیکنم
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایبرئیس مجلس که داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شده است در مصاحبه با روزنامه فرهیختگان گفته است: ما میگوییم در چهار سال گرسنگی را از بین میبریم؛ تورم را کنترل میکنیم؛ بیپناه را تامین خانه میکنیم و...، وابستگی کسری بودجه را کاهش میدهیم؛ وابستگی بودجه به نفت را کاهش میدهیم؛ نظام مالیاتی کشور را طوری اداره میکنیم که بهسمت توسعه عدالت باشد.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرده است: بنده در درون جبهه انقلاب که رقابت نمیکنم، حتما از کاندیداهای جبهه انقلاب هم حمایت و پشتیبانی میکنم. الان هم با بعضی از آقایان مینشینیم و صحبت میکنیم که اتفاق سال 92 تکرار نشود و رفقا با هم رقابت کنند.
ضرغامی: سبد کالا خواهم داد
اما نه مثل این دولت!
عزتالله ضرغامی، دیگر کاندیدای انتخابات 1400 در گفتوگویی با تأکید بر اینکه «مستقل» از احزاب وارد رقابتهای1400شده گفته است لیستی تهیه کرده و «آمده زیر میز بزند».
آمدهام زیر میز بزنم!
رئیس اسبق صداوسیما با بیان اینکه مدیریت روحانی ریموتی است گفت: تعبیر من زدن زیر میز است یعنی ما این بازی را نمیخواهیم. ما دیگر باید این بازی را عوض کنیم. ما باید این ساختار پوسیده و فاسد را نابود کنیم. به کمک چه کسی؟ به کمک مردم، به کمک جریانهای دانشجویی، با دمپایی نمیتوان زیر میز زد، کفش محکم کوهنوردی میخواهد، کفش محکم کوهنوردی یعنی حمایت مردم و تشکلهای دانشجویی.
دهقان: شعار اولیهام
عبور از وضعیت بحرانی اقتصادی است
سردار دهقان که جزو اولین کسانی است که برای انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم اعلام آمادگی کرد، در مصاحبه با مهر در پاسخ به سؤالی درباره «مهمترین محور برنامهها و شعار انتخاباتیاش» گفت: فعلاً برای اعلام شعار زود است، البته شعار ما روشن است. مهمترین بحث این است که ما باید وضع معیشت مردم را قابل قبول و در شأن مردم عزیزمان بهبود دهیم. به عبارتی مسئله اول ما حوزه اقتصاد است. یادمان نرود که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و مکتبی بوده اما به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانستیم معیشت مردم را آنگونه که در شأنشان است فراهم کنیم، برای فرزندانشان شغل و درآمد ایجاد کنیم، مسکن درست کنیم، بهداشت را افزایش دهیم، مسئله آموزش را حل کنیم. این مسائل باید حل شود، مردم گرفتار این مسائل هستند و شعار اولیه ما عبور از این وضعیت بحرانی اقتصاد است.
کواکبیان: با برند اصلاحطلبی میآیم
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری که برای انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم اعلام آمادگی کرده است، در گفتوگویی با بیان اینکه «جبهه اصلاحطلبان هنوز به مصداق نرسیده است» گفت: با نهاد اجماعساز اختلاف داریم
کواکبیان با بیان اینکه «با برند اصلاحطلبی میآیم» گفت: ماندنم در انتخابات تابع تصمیم حزب مردمسالاری است.
فعال سیاسی اصلاحطلب: دچار خودشیفتگی شدیم
رسول منتجبنیا، فعال سیاسی اصلاحطلب هم در گفتوگویی با اشاره به فضای انتخاباتی کشور اظهار کرده است: باید باور داشته باشیم برای حل مشکلات راهحلهایی وجود دارد. نباید قطع امید کنیم و ناامید شویم. یکی از ادله رسیدن به این وضعیت، این بود که ما مغرور و دچار خودشیفتگی شدیم. دست خود را به طرف مردم و کارشناسان دراز نکردیم. معتقدم، کشور باید به سمت مردم رو کرده و از آنان کمک بطلبد.
انتقاد منتجبنیا به نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان
وی در بخش دیگری از مصاحبهاش در پاسخ به سؤالی درباره نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان گفت: اینکه بنشینیم، نهاد اجماعساز درست کنیم و بدون یک برگ برنامه نامزدی برای انتخابات معین کنیم، رویکرد فعلی بوده و بدون برنامه کارشناسانه پیش میرود. این همه مدت گذشت، باید الان ما اصلاحطلبان برنامه معینی داشته باشیم و بگوییم برنامه ما برای نجات کشور این است. میتوانیم اقتصاد کشور را نجات بدهیم، مسائل کشور را حل کنیم، مسائل بینالملل را حل کنیم اما برنامه کجاست؟
رایزنیهای فشرده اصلاحطلبان درباره ظریف
روزنامه اعتماد هم در گزارشی نوشت: شنیدهها حاکی از آن است که رایزنیهای فشردهای درباره محمدجواد ظریف نیز شکل گرفته است.
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: مرعشی حملات به ظریف و مذاکرات را نشان از «عقبماندگی سیاسی» خوانده و گفته است: «ظریف در فضای سیاسی ایران طرفدارانی جدی دارد و آمدن به تصمیم خودش است.» پیش از این هم دیگر اعضای کارگزاران ظریف را کاندیدای جدی خود اعلام کرده بودند. بههرحال احتمالا تا پیش از شروع نامنویسی کاندیداها خبر تازهای از ظریف منتشر نشود.
گفتنی است عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران هم روز یکشنبه گفته بود: «ظریف گزینه اول ماست.»
انتخابات شوراها در ۲۴ شهر الکترونیکی
برگزار میشود
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها از موافقت هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با برگزاری انتخابات الکترونیک در ۲۴ شهر خبر داد.
حمیدرضا کاظمی گفت: در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بنا به درخواست وزارت کشور و با توجه به ظرفیتی که وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیک در اختیار داشت با برگزاری الکترونیک انتخابات در ۸ کلانشهر و ۱۶ مرکز استان موافقت کرده است.