مسابقات قهرمانی آسیا 2021 در تاشکند ازبکستان
رستمی طلایی شد ولی المپیک را از دست داد سهمیه دوم وزنه برداری در توکیو به چه کسی میرسد؟!
کیانوش رستمی با وجود کسب مدال طلای دسته 89 کیلوگرم مسابقات قهرمانی آسیا از رسیدن به سهمیه المپیک بازماند.
سرویس ورزشی-
مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا که گزینشی المپیک توکیو نیز است در تاشکند ازبکستان در حال برگزاری است. در ششمین روز این مسابقات و در دسته 89 کیلوگرم کیانوش رستمی و علی میری دو ملیپوش وزنه برداری کشورمان به روی تخته رفتند. کیانوش رستمی که برای کسب امتیاز جهت گرفتن سهمیه المپیک تلاش میکرد، رکورد ۱۶۷ یک ضرب، ۲۰۶دوضرب و مجموع ۳۷۳ کیلوگرم را ثبت کرد و قهرمان آسیا شد و مدال نقره یک ضرب و دوضرب را هم گرفت اما نتوانست حداکثر امتیاز لازم را برای المپیک بهدست آورد و با 973 امتیاز این رقابتها، شانسش برای المپیکی شدن کم شد. اگر او رکوردهای بهتری ثبت میکرد، میتوانست امتیازات بیشتری را برای المپیک جمعآوری کند. علی میری دیگر نماینده ایران با رکورد ۱۶۵ یک ضرب، ۱۹۸ دوضرب و مجموع ۳۶۳ کیلوگرم در رده پنجم آسیا قرار گرفت.
رستمی با وجود رسیدن به طلای مجموع، اما به دلیل اینکه وزنههای مورد نظر را مهار نکرد، امتیازات لازم را کسب نکرد و شانسش برای حضور در المپیک بسیار پایین آمد. او برای حضور در المپیک باید منتظر عملکرد رقبایش باشد ولی شانس کمی دارد که در توکیو به روی تخته برود. رستمی چند هفته آینده نیز این شانس را خواهد داشت که در مسابقات گزینشی کلمبیا با رکوردی بیشتر از 395 کیلوگرم، به سهمیه المپیک برسد که البته کار بسیار سختی خواهد بود. رستمی در مسابقات قهرمانی آسیا باید مجموع 395 کیلوگرم را ثبت میکرد که با آن رکورد 22 کیلوگرم فاصله داشت!
شب گذشته سهراب مرادی در دسته 96 کیلوگرم روی تخته رفت و در صورتی شانس حضور در المپیک را بهدست میآورد که میتوانست در مجموع رکورد بیش از 400 کیلوگرم را به نام خود ثبت میکرد.
رستمی: استرس زیادی داشتم
کیانوش رستمی در پایان مسابقات خود در مسابقات قهرمانی آسیا در گفتوگو با خبرنگاران از تعداد زیاد مسابقات برای کسب سهمیه المپیک گلایه داشت و عنوان کرد: چه فایده دارد وقتی باید استرس زیادی را تحمل کنیم. من در مسابقات شرکت کردهام، تست دوپینگ هم دادهام اما نتوانسته ام امتیاز لازم برای حضور در المپیک را کسب کنم. به دلیل استرس زیاد نتوانستم نتیجه دلخواهم را بگیرم و شش ماه مسابقهای نبود و بدن من افت کرد.
معادلات پیچیده در کسب سهمیه المپیک
معادلات وزنه برداری برای کسب سهمیه در المپیک پیچیده است. فروردین ماه سال 97 که فدراسیون جهانی وزنه برداری اعلام کرد به واسطه پرونده تخلفات دوپینگی وزنه برداری ایران طی یک دهه گذشته، سهمیههای وزنه برداری ایران برای المپیک توکیو از ۶ سهمیه حداکثری به تنها ۲ سهمیه کاهش پیدا میکند.
وزنه برداری ایران هر چند مشکل دوپینگ در المپیکهای ۲۰۱۲ و ۲۰۰۸ نداشت و اتفاقا از دوپینگ دیگر کشورها هم سود برد و توانست نتیجه استثنایی را در المپیک لندن رقم بزند، اما از مثبت شدن نمونههایی که از سال ۲۰۰۸ تاکنون داشته هم متضرر شد. طبق اعلام فدراسیون جهانی، کشورهایی که تعداد دوپینگ آنها از المپیک ۲۰۰۸ تا المپیک توکیو بیش از ۱۰ نمونه باشد با کاهش سهمیه روبهرو هستند و ایران هم بیش از ۱۰ نمونه دوپینگ داشته است از این رو چهار سهمیهای که در بخش مردان میتوانست به دست بیاورد به دو سهمیه کاهش یافت.
برای المپیک توکیو بر خلاف اداور گذشته که سهمیه المپیک به کشورها تعلق میگرفت و براساس عملکرد در مسابقات جهانی هم به دست میآمد، در این دوره خود وزنه برداران باید برای گرفتن سهمیه تلاش میکردند. وزنه برداران باید در شش مسابقه شرکت میکردند و تست دوپینگ میدادند و مسابقات در سه دوره شش ماهه تقسیم شده بودند. براساس امتیاز وزنهبرداران، هشت نفر اول رنکینگ اوزان المپیکی به همراه نفرات برتر هر قاره صاحب سهمیه المپیک میشوند. در هر وزن هم فقط یک نفر از هر کشور میتواند صاحب سهمیه شود.
در ایران تعدادی وزنهبردار دنبال گرفتن سهمیه المپیک بودند که هر کدام از آنها در شرایط متفاوتی قرار گرفتند.سعید علی حسینی در دسته فوق سنگین، چون در دوره دوم کسب سهمیه المپیک، در هیچ مسابقهای شرکت نکرد المپیک را از دست داد و پس از آن هم تصمیم گرفت کلا از دنیای وزنه برداری خداحافظی کند.
در دسته ۹۶ کیلوگرم، رستمی و مرادی مدعی گرفتن سهمیه هستند. کیانوش رستمی هم در دوره دوم المپیک در قهرمانی جهان شرکت کرد اما اوت شد. سپس چون نامش برای مسابقات سوئیس رد نشده بود، امتیاز این دوره را از دست داد و شانس او برای رسیدن به سهمیه بسیار کم رنگ شد. سهراب مرادی هم به دلیل مصدومیت کتف، امتیاز زیادی نتوانست در دوره دوم مسابقه کسب سهمیه المپیک بگیرد و کار او هم برای المپیکی شدن سخت شد.
علیهاشمی پنج مسابقه را پشت سر گذاشته است و با وجود اینکه امتیاز خوبی گرفته است و در رنکینگ هشت نفر وزن ۱۰۹ کیلوگرم قرار دارد، اما باید یک مسابقه دیگر پشت سر بگذارد تا سهمیه خود را قطعی کند. در فوق سنگین، علی داودی کاملا آسوده خاطر است چون هم مسابقات گزینشی خود را کامل پشت سر گذاشته است و هم در رنکینگ جایگاه خوبی دارد و سهمیه او قطعی است.
داودی تنها سهمیه قطعی ایران
با توجه به اینکه ایران در المپیک توکیو دو سهمیه دارد، علی داودی یکی از نفرات اعزامی به المپیک خواهد بود. داودی شانس این را دارد که به مدال نقره المپیک برسد از این رو با خیال راحت نسبت به کسب سهمیه المپیک، در حال تلاش است تا رکوردهای خود را افزایش بدهد و با اطمینان خاطر، قدم در میدان المپیک بگذارد. لاشا تالاخادزه وزنه بردار مطرح گرجستان را اگر اتفاق خاصی رخ ندهد باید از الان قهرمان فوق سنگین المپیک دانست و داودی باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به سکوی دوم المپیک به کار بگیرد.