kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۳۴۳
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۱
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: از 14 هزار میلیارد تومان

دولت فقط 1000 میلیارد تومان به تثبیت بازار سرمایه تزریق کرد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس برآوردها دولت باید تاکنون حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت تزریق می‌کرد که این عدد حدود یک هزار میلیارد تومان است.



به گزارش خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی درباره تشکیل شورای مشورتی درخصوص بازار سرمایه، افزود: تشکیل این شورا در ذیل سازمان بورس یا وزارت اقتصاد می‌تواند مفید باشد، باید شرایطی فراهم شود که پس از تشکیل این شورا مصوبات آن قانونمند شود. در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس، کمیته‌ای تخصصی با عنوان بازار سرمایه تشکیل شده و آقای علیزاده مسئول این کمیته و ناظر مجلس در شورای عالی بورس است. همچنین فراکسیون بازار سرمایه نیز در مجلس تشکیل شده که باید فعال‌تر شود.
وی درباره برخی سخت‌گیری‌ها برای عرضه اولیه در بازار سرمایه، اضافه کرد: یکی از انتقادات ما به سازمان بورس این بود که در شرایطی که نیازمند تسهیل امور و صدور مجوزها هستیم، نباید در این امر تأخیر کرد بنابراین این موضوع نیازمند اصلاح است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره افزایش سرمایه در بورس گفت: فرآیند تأخیر در افزایش سرمایه به‌دلیل قانون بازار سرمایه و قانون تجارت نیست بلکه بخش عمده تأخیر در افزایش سرمایه مربوط به سخت‌گیری‌ها یا روندهای ناصواب در قالب دستورالعمل‌ها است که ما در حال اصلاح قانون بازار سرمایه هستیم و باب ارائه پیشنهادات در این حوزه باز است.
پورابراهیمی ادامه داد: دولت در سال ۹۸ حدود دو هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر بازار سرمایه به دست آورد که این عدد در سال ۹۹ به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسید. دولت باید بخشی از این مالیات را به صندوق تثبیت بازار تزریق کند.
وی درباره تخصیص یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، توضیح داد: بر اساس برآوردها دولت باید تا کنون حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت تزریق می‌کرد در حالی که این عدد حدود یک هزار میلیارد تومان است که این موضوع را در جلسه سران قوا پیگیری می‌کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، دامنه نوسان بازار سرمایه را نامتقارن ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر بازار قفل شده است که افزون بر کاهش شاخص، با کاهش نقدشوندگی، صدمه بیشتری به بازار می‌زند که پیشنهاد متقارن شدن دامنه نوسان را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بررسی می‌کنیم.
پورابراهیمی خبر داد: حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تعهدات دولت در سنوات گذشته سررسید شده و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیز کسری بودجه خواهد داشت که این امر اثرات منفی بر سهام دارد.
وی با اشاره به ضرورت اعتمادسازی نسبت به بازار سرمایه، گفت: دولت می‌توانست از حجم نقدینگی وارد شده برای اجرای پروژه‌ها و غیره استفاده کند که از این ظرفیت بهره نبرد.