رئیس نظام صنفی کشاورزی جنوب کرمان:
نرخ خرید تضمینی پیاز یک چهارم قیمت واقعی است
رئیس نظام صنفی کشاورزی جنوب کرمان گفت: در حال حاضر قیمت خرید تضمینی پیاز ۵۹۶ تومان است اما فقط هزینههای کاشت تا برداشت با نرخ 2600 تومان جبران میشود.
به گزارش ایسنا، محمدعلی پیراسته با بیان اینکه منطقه جنوب استان کرمان حدود ۱۵ هزار و ۷۵۰ هکتار سطح زیر کشت و معادل ۸۵۰ هزارتن پیاز استمرار و نوبت دوم دارد، تصریح کرد: به طور متوسط اگر هر کیلوگرم پیاز با قیمت ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان فروخته شود فقط هزینه بذر، غده، کود، سم، کارگر، برداشت و تراکتور پرداخت میشود و سودی عاید کشاورز نمیشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت خرید تضمینی پیاز ۵۹۶ تومان است، گفت: چندی پیش در خواست کردیم و برخی از مقامات از جمله وزیر جهاد کشاورزی و برخی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و رئیسسازمان تعاون روستایی به جیرفت آمدند و طبق بررسیهایی که انجام دادند اعلام کردند که قیمت خرید تضمینی پیاز بایستی بین ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان باشد. قیمتی که کشاورز نه سود میکند نه ضرر. این موضوع در کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح و با آن موافقت شد اما شورای اقتصاد و رئیسجمهوری با آن موافقت نکردند. رئیسنظام صنفی کشاورزی جنوب کرمان اضافه کرد: علت عدم موافقت رئیسجمهوری و شورای اقتصاد این بود که آنها معتقدند بودند اگر افزایش قیمت داشته باشیم سال بعد سطح زیر کشت پیاز نیز افزایش مییابد. در حالی که باید پرسید افزایش سطح زیرکشت مدیریت شده چه ایرادی دارد؟
پیراسته افزود: عمده کشاورزان که بالای ۱۰۰ هکتار زمین زیرکشت داشتند پیازهایشان را برداشت نکردند یا پیازهای برداشت شده بر روی دستشان مانده است. خرده مالکان و کسانی که درآمد خوبی نداشتند به دلیل بالا بودن دستمزد کارگر با کمک همسایگان پیازهایشان را برداشت کردند و مجبور شدند با همان قیمت ۵۹۶ تومان بفروشند که ضرر بسیاری کردهاند.
وی ادامه داد: هنوز پیازهای کشت قبل برداشت نشده و به فروش نرفته که پیازهای کشت دوم در راه است و بر اساس محاسباتی که انجام دادیم حدود ۳۰۰ هزارتن برداشت از کشت دوم پیاز به دست میآید. البته این داستان برای سیب زمینی وگوجه و هندوانه نیز تکرار میشود. رئیسنظام صنفی کشاورزی جنوب کرمان در پاسخ به اینکه آیا کشاورزان الگوی کشت ندارند که مشخص شود دقیقا چقدر پیاز باید کاشته شود؟ گفت: برخی مسئولان به ما میگویند که کشاورزان الگوی کشت ندارند یا آن را رعایت نمیکنند. اگر موضوع الگوی کشت است پس چرا در محصول گوجه فرنگی که الگوی کشت رعایت میشود هم همین مشکلات را داریم و خریدار نیست؟
گفتنی است، در حال حاضر پیاز روی دست کشاورزان مانده اما مثل سالهای گذشته، چندی بعد با قیمتهای سرسام آور در شهرها فروخته میشود و عدهای برای رفع گرانی آدرس واردات را خواهند داد.