نایب قهرمان المپیک نفر هشتم انتخابات شورای کشتی آسیا شد
ردپای عوامل داخلی در ناکامی نماینده کشتی ایران از پشت به ورزش خنجر میزنند!
سرویس ورزشی-
انتخابات شورای کشتی آسیا در حالی با ناکامی نماینده کشورمان به پایان رسید که مسئولان شورای کشتی آسیا با دریافت برخی اطلاعات از داخل کشور، خواستار کنارهگیری جدیدی شده بودند!
انتخابات شورای کشتی آسیا برای مشخص شدن 7 عضو این شورا، روز گذشته در شهر آلماتی قزاقستان و در حاشیه رقابتهای گزینشی و قهرمانی قاره کهن با حضور 11 کاندیدا برگزار شد. علاوهبر علیرضا دبیر رئیسفدراسیون کشتی ایران، عباس جدیدی، قهرمان سابق کشتی جهان و المپیک هم در این نشست حاضر بود. جدیدی از سوی فدراسیون کشتی ایران به عنوان نماینده معرفی شده بود تا بتواند یکی از 7 کرسی این شورا و البته صندلی دبیرکلی را تصاحب کند، اما در پایان مجمع شورای کشتی آسیا، نمایندگان کشورهای قزاقستان، کره جنوبی و مغلوستان به ترتیب بهعنوان رئیس، نایبرئیسو دبیرکل انتخاب شدند.
عباس جدیدی که در ماههای اخیر رایزنیهایی را برای کسب این کرسی انجام داده بود، اما دیروز به عنوان نفر هشتم رای گرفت و نتوانست به شورای 7 نفره راه پیدا کند. حمید سوریان، نایبرئیسفدراسیون کشتی نیز برای عضویت در هیئترئیسه اتحادیه جهانی کاندیدا شده که باید دید او چقدر در این راه موفق خواهد بود.
پشت پرده انتخابات چه بود؟
رای نیاوردن عباس جدیدی در انتخابات شورای کشتی آسیا در شرایطی بود که پیشبینی میشد او 20 رای خواهد داشت ولی در نهایت تنها توانست 11 رای کسب کند. این اتفاق عجیب موجب شد گزارشهایی درباره پشت پرده انتخابات شورای کشتی آسیا منتشر شود که نکات مهمی در دل خود داشته باشد.
در یکی از این گزارش آمده بود: «انتخابات شورای کشتی آسیا ظهر امروز در آلماتی قزاقستان برگزار شد و عباس جدیدی بر خلاف پیشبینیها در کسب آرا برای رسیدن به صندلی دبیرکلی شورای کشتی آسیا ناکام ماند.
شنیده میشود مسئولان اتحادیه جهانی کشتی و شورای کشتی آسیا با دریافت برخی پیامها مبنی بر وجود سابقه دوپینگ در پرونده دوران قهرمانی عباس جدیدی، حضور وی در شورای کشتی آسیا را لطمه بر جایگاه این شورا دانستهاند و به این شکل نظر مساعد مسئولان شورای کشتی آسیا و اتحادیه جهانی کشتی را تحت تاثیر قراردادهاند، تا جایی که نناد لالوویچ، رئیساتحادیه جهانی کشتی و دولت تورلیخانوف، رئیسشورای کشتی آسیا که پیش از این در جلسات با مسئولان فدراسیون کشتی نظر مساعدی درباره حضور جدیدی به عنوان یک قهرمان سرشناس در شورای کشتی آسیا داشتهاند، به یکباره از علیرضا دبیر میخواهند بهتر است جدیدی از حضور در انتخابات به علت داشتن سابقه دوپینگ کنارهگیری کند!
این درخواست با مخالفت شدید دبیر و جدیدی مواجه شد و در نهایت پس از انجام رایگیری عباس جدیدی که پیشبینی میشد نزدیک به ۲۰ رای از آن خود کند، تنها با کسب ۱۱ رای ناکام بزرگ انتخابات بود.دبیر در واکنش به درخواست لالوویچ به وی گفته است: دوپینگ جدیدی مربوط به سال ۱۹۹۳ میلادی است و او در فاصله کوتاهی پس از آن به مدت ۷ تا ۸ سال عضو تیم ملی کشتی آزاد ایران بوده است. دیگر اتفاق عجیب این انتخابات در جایی بود که آرا برای شمارش به دور از چشم حضار به داخل یک اتاق برده شد تا شمارش در آنجا انجام شود که این موضوع نیز اعتراض شدید دبیر را به دنبال داشت اما راه به جایی نبرد. مسئولان شورای کشتی آسیا، ۴ ناظر از جمله مامیاشویلی رئیسفدراسیون کشتی روسیه و عضو اتحادیه جهانی کشتی را مسئول نظارت بر شمارش آرا در اتاق قرارداده بودند و زمانی که دبیر به شمارش مخفی آرا اعتراض کرد، دولت تورلیخانوف گفت: ناظران مورد تایید اتحادیه جهانی و شورای کشتی آسیا هستند!»
البته دیروز خبرگزاری ایسنا هم در گزارشی عنوان داشت: حضور برخی افراد در قزاقستان و برخی رایزنیها پیش از انتخابات نیز باعث به وجود آمدن حواشی زیادی درباره علل ناکامی جدیدی در انتخابات شده تا جایی که گفته میشود شیطنتهای داخلی باعث ناکامی جدیدی در انتخابات شورای کشتی آسیا شده و تا شب قبل از انتخابات برخی پیامها و ایمیلها در اینباره به مسئولان اتحادیه جهانی کشتی و شورای کشتی آسیا ارسال شده است.
بازهم ارایه اطلاعات غلط از داخل کشور
نکته عجیبی که در این گزارش هم به آن اشاره شده ارایه اطلاعات غلط برخی عوامل داخلی به مسئولان اتحادیه جهانی و شورای کشتی آسیاست! متاسفانه این دست اقدامات تخریبی در ورزش ایران مسبوق به سابقه است، اسفندماه سال 98 بود که خبرگزاری فارس در گزارشی به ردپای عوامل داخلی در از دست رفتن کرسی بینالمللی کاراته اشاره کرد. در بخشی از آن گزارش آمده بود: «از دست دادن یک کرسی بینالمللی تاثیرگذار، خوشایند نیست ولی افسوس خانواده ورزش زمانی دو چندان میشود که شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که برخی عوامل داخلی با گزارشهای غلط خود که نامش چیزی جز وطن فروشی نیست، موجب این اتفاق تلخ شدهاند.
این عوامل به سردستگی فردی که سوابق منفی در کارنامه اش دارد، از طریق مکاتبه با فدراسیون جهانی، گزارشهای متعددی علیه سلیمی ارسال کردهاند. آنها داور ایرانی را به جانبداری از قهرمانانِ کشورمان در رقابتهای بینالمللی، بهویژه پیکارهای کسب سهمیه المپیک، متهم کردهاند. گزارشهای ارسالی زمانی توجه فدراسیون جهانی را به خود جلب کرد که در رقابتهای کاراته وان نیز برخی تیمها به این موضوع معترض شدند. دست این افراد زمانی رو شد که پس از این اتفاق، به جای ناراحتی فریاد پیروزی سر دادند و در گعدهای دوستانه و فضای مجازی مدعی شدند حق یکسری افراد کف دستشان گذاشته شد!»
با توجه به حساسیت موضوع حالا پرسشی که مطرح میشود این است که چرا وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و حتی نهادهای نظارتی در قبال این دست اتفاقات سکوت میکنند؟ به چه دلیل یک بار برای همیشه دست متخلفان رو نمیشود تا ورزش نفسی به راحتی بکشد؟