اعتراض سهامداران بورس به سقوط بیوقفه بازار سرمایه
در پی سقوط 8 ماهه بازارسهام که علیرغم وعده های دولت روحانی رخ داده است،تعدادی از سهامداران حقیقی در اعتراض به این وضعیت و زیانهای وارده به آنها مقابل بورس اوراق بهادار تهران تجمع کردند.
به گزارش منابع خبری، دیروز تعدادی از سهامداران حقیقی به خاطر ریزش مداوم شاخصهای بورس و زیانهایی که از این ناحیه طی 8ماه گذشته متوجه سرمایه آنها شده است، در مقابل ساختمان شرکت بورس اوراق بهادار تهران در سعادتآباد تجمع کردند و با سردادن شعارهایی خواستار جبران زیانشان شدند.
این اعتراض درحالی برای چندمین بار طی ماههای اخیر صورت میگیرد که نیمه مردادماه سال گذشته و در اوج رشد حبابی بورس ،حسن روحانی از مردم خواست همه چیز خود را به بورس بسپارند اما سه روز پس از این فراخوان ریزش شدید بورس آغاز شد و تاکنون ادامه داشته است مثلا دیروز شاخص کل بازار سهام در ادامه روند نزولی خود با کاهش 9775 واحد به رقم یک میلیون و 230 هزار و 920 واحد رسید.این ریزش های ادامهدار سبب شده بخش اعظمی از سرمایه مردم که پارسال به تشویق دولتی ها به بورس آورده شد از بین برود و عدهای تا بیش از 70درصد سرمایه شان را از دست بدهند. اما در مقابل مسئولان دولت اعم از حسن روحانی، مسئول دفترش،وزیر اقتصاد،رییس کل بانک مرکزی و ... که سال گذشته مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت کردند حالا همه آنها به عناوین مختلف از پذیرش مسئولیت در این باره شانه خالی می کنند. به طور مثال هفته گذشته همتی رییس کل بانک مرکزی که پارسال از مردم خواسته در این بازار حضور یابند مدعی شد من نگفتم مردم به بورس بیایند بلکه آنها را به بازار سرمایه دعوت کردم!
بانک مرکزی هم در ریزش بورس مقصر است
در واکنش به ادعای همتی،یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی در یک بازه زمانی به جد از بازار سرمایه حمایتهای لازم را انجام داد، اما ناگهان پشت آن را خالی کرد. حسین کرمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: موضوعاتی که آقای همتی پنجشنبه مطرح کرد فقط بخشی از آن صحت داشت به سبب آنکه میتوان به بعضی از تصمیمات بانک مرکزی در سال گذشته مانند ملغی کردن مصوبات هیئت مدیره سازمان بورس و شورای عالی بورس در رابطه با کاهش دامنه نوسان به منفی و مثبت ۲ در زمان شاپور محمدی اشاره کرد، به طور قطع اگر این امر همان موقع رخ میداد، بازار با چنین رشد شارپی مواجه نمیشد. او تصریح کرد: چند ماه بعد از آنکه این طرح ملغی شد خبر عرضه داراییهای دولت به صورت ETF منتشر شد، که شاهد اجرا شدن این از ابتدای سال ۹۹ بودیم مطمئنا اگر کاهش دامنه نوسان در سال گذشته اجرا میشد سهامهای دولتی مثل دارایکم و پالایش یکم هنگام پذیرهنویسی و بعد از آن برای یک بازه کوتاه مدت زمانی با رشد مواجه نمیشدند. این کارشناس بازار سرمایه گفت: باتوجه به مسائل مذکور اینکه رئیس بانک مرکزی خود را به طور کل در ریزشهای اخیر بازار سرمایه بیاثر دانسته کاملا نادرست است.